Peter van Diepen

Waagtoren 4 wint van Combiteam KL 2

Na 3 wedstrijden staat Waagtoren 4 bovenaan in KNSB klasse 6C. VAS 6, tegen wie we vorige keer gelijk speelden, heeft 1½ bordpunt minder. Volgende keer moeten we tegen ZSC-Saende Combinatie 4, die tot nu toe alles heeft gewonnen. Ze staan niet bovenaan, omdat ze nog maar 2 wedstrijden hebben gespeeld. Dat wordt dus weer een spannende wedstijd!

De uitslag 5½ – 2½ tegen Combiteam KL 2 lijkt ruim, maar kwam niet op alle borden zo gemakkelijk tot stand. Mijn partij bijvoorbeeld duurde heel lang. Voor mij was het niet tot na 7 uur, zoals bij Daan Geerke. Maar Daan, Jos Vlaming en ik waren wel de laatsten van 34 partijen. Albert van der Meiden op bord 1 van Waagtoren 4 daarentegen was het eerste klaar van 34 partijen. Albert legt zelf uit hoe dat ging.

Dick Bouma vertelde het volgende over zijn partij.
“Jorin Braakhuis was mijn tegenstander. Hij heeft geen ELO rating. Vertelde me aan het begin dat hij dit jaar lid is van de club geworden. Ik dacht toen hij dit vertelde dit wordt een makkie. Echter het tegendeel bleek waar. Ik werd al in het begin spel onderdruk gezet. Slechts één moment gaf de computer aan dat ik ongeveer gelijk stond. Zijn spel was beduidend beter dan het mijne. Ik heb hem ook ervaren als een betere speler dan ik.
Toch vond ik het een leuke partij met spannende momenten, maar alleen voor mij. Hij is geen moment in gevaar gekomen.”

Gelukkig hadden we ook Rosa Leek. Zij heeft als enige alle 3 partijen voor Waagtoren 4 gewonnen! Rosa, hoe ging dat?
“Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet heel veel te vertellen heb over mijn partij. Mijn tegenstander speelde het vrij rustig wat mij de kans gaf om erg actief te spelen waarbij ik ook een pion won. Toen ben ik gaan afruilen waardoor ik in een eindspel belandde met paard en toren en 5 tegen 4 pionnen. Uiteindelijk kon ik verplicht torens afruilen waarbij ik nog een pion won en toen gaf mijn tegenstander op.”

Theo Bakker verloor, maar gelukkig won Nico Mak en maakte Gerrit Lemmen op bord 2 remise. Tussenstand 3½ – 2½.

Peter Duijs speelde de mooiste partij van Waagtoren 4 en scoorde het winnende wedstrijdpunt!

Gelukkig had Peter Duijs gewonnen, want Peter van Diepen had moeten verliezen. In de stelling voor zet 22 is er nog niets aan de hand. Ik kon bijvoorbeeld 22.Lb5 spelen, maar ik speelde heel dom 22.Pe2 om die gevaarlijke loper af te ruilen. Toen besefte ik dat ik een vreselijke blunder had begaan. Dit is zo’n stelling die we in onze WhatApp studiegroep naar elkaar sturen. Zwart aan zet wint. Is ie niet te eenvoudig? Ja, eigenlijk wel.
Mijn tegenstander zag het ook, maar ging toen heel lang nadenken. Ik ging maar even een rondje door de zaal lopen…

En zo werd het dus 5½ – 2½.

Leave A Comment