greatron12003

De Waagtoren 4, partij van Ronald Kamps

Wat weet ik nog van die massale middag in Haarlem, ja we waren er met 4 teams. Yvonne won als eerste van ons team, had het een half uur geduurd?! Voor mijn gevoel niet, Yvon zocht voor de terug reis nog even een tegenstander van een andere vereniging op. Want helemaal van Julianadorp naar Haarlem en geen enkele auto rijdt afstanden op water. Enfin, dit weet ik uit de wandelgangen van het denksportcentrum in Haarlem.

Zaten er 8 jeugdigen tegenover ons?? Ik weet het echt niet meer?! Ze waren jonger als ons, ja mijn tegenstander ik gaf hem 13, ik zit er vast niet ver naast! Enigszins bevreesd was ik wel! De tijd vliegt mensen. Hoeveel jaar terug?! Nou misschien wel meer dan 5, ik mocht van Frits Leenart  invallen in Waagtoren3 ?? Speelde tegen Stella, een lief popje destijds, met een heel sterk schakende broer ondertussen. Zij heeft ook haar sporen verdiend als ze nog speelt 10 was ze destijds, als ze het was?! Niets had ze gepresteerd in dat bonds seizoen destijds, maar die avond. De draak heeft vele zijtakken, dat wist ik natuurlijk wel. Ik werd hardhandig opgebracht?!

Een jaar later speelde ik nog 1 keer tegen haar op het Noord – Hollands kampioenschap in Hoorn, deed ik het beter?! Welnee ze is/was gewoon te goed, tot zover! Die Stella, vanmiddag, die middag had ik van doen met Patrick en Ronald, ik dus, weet hoe je tegen jeugdspelers moet spelen?! Weer zo een dooddoende drogreden?! Ik ben ook nog wel eens keihard af geserveerd door een 10 jarige Enrico Blees?! Was het niet binnen 10 zetten?! Bang voor jonge schakertjes?! In zekere zin! Diep bewondering, voor de jeugd, die het schaken goed oppakt, als geen ander!

Patrick met alle respect, een enigszins beperkt mannetje, daar zaten er dus nu 2 van tegen elkaar! Dat zegt niet over iemands schaken! Patrick deed geweldig zijn best! Werd naderhand goed opgepakt, opgevangen door zijn leeftijdsgenoten, clubgenoten, het zit wel goed met die schakers, als ze nog jong zijn.

Het is dapper van de teamleider van HWP 5 om een jeugdteam op te stellen en ik hoop dat wij dat t.z.t ook weer gaan doen.

De verdere middag ik keek bij een partij van Rob Freer tegen Berend van Maarssen. Rob fopte naderhand Berend en puur alleen omdat Berend met zijn hele hart voor zijn team speelde, vele edities tussen beide heren zijn al in remise geëindigd”. Hebert, had een behoorlijk vrije f-pion in een wit ? zwart loper eindspel?! Zijn tegenstander met wit 2 vrijpionnen op de zevende rij, dat was de winst? Waarom, dat mag u aan Hebert vragen. Jeroen had een prachtig eindspel?! Zoals wij allemaal heeft Jeroen het te druk voor een fraaie analyse, ook de partij van Michaël, verdient ook wellicht een fragment, maar er moet brood op de plank, mensen. Dat is heel wat belangrijker als een wedstrijd schaken.

Van mijn team had Peter Duijs  wellicht ook een gewonnen stelling en 0 – 8 is mooi als je al 0 – 7 hebt, binnen het uur! Maar er moet niets toch?! De komende wedstrijd naar VAS 6? 5 november, ik kijk er naar uit, hoop weer mee te mogen doen, kunnen vooral? (werk), ik informeer al zo spoedig mogelijk. Word hopelijk vervolgd.

Ronald Kamps

2 Comments

  1. Ruud Niewenhuis
    Ruud Niewenhuis 17 oktober 2022 at 13:33

    Mooi commentaar Ronald op je eigen partij ook door de ogen van je jonge tegenstander verteld. En ja, een jeugdteam zou weer leuk zijn.

  2. greatron12003
    greatron12003 17 oktober 2022 at 19:38

    Dat is wat wij trainers allen willen. Het zit er nog even niet in=! Toch hoop ik op jongens als Lars en Barend, dat zouden wel eens blijvers kunnen zijn aan het schaakfirmanent

Leave A Comment