Jan Poland

Derde herrezen, maar niet uit de as

Het is inmiddels jaààren geleden dat het 3e aan mocht treden in de NHSB competitie maar afgelopen vrijdag was het zover: Castricum zou het eerste slachtoffer worden van onze dadendrang maar het liep anders dan verwacht. Op vrijdagavond spelen is niet voor iedereen weggelegd na een werkweek van zware arbeid en Alexander kan daarvan meepraten.

Hij raakte onbedoeld zijn Dame aan en hij had zich met Frans kunnen redden door iets van j’adoube te mompelen en een stuk in veiligheid te brengen. Die tegenwoordigheid van geest was afwezig en dat kostte een stuk, hoewel……door de Dame op h4 te plaatsen had hij zelfs nog mogelijkheden voor winst maar de Dame werd op g5 gezet. Ook Gerrit liet de manege van de opponent zijn stelling binnen draven en dat kostte op termijn 3 pionnen en dat was teveel van het goede. Theo wist een kwaliteit te winnen maar worstelde met het vervolg, uitbuiten van zijn voordeel. De minuten tikten door en Theo kon geen goed plan verzinnen en met nog een paar minuten op de klok gaf hij in arren moede remise. Arjen stond inmiddels geweldig, zette een koningsaanval op maar kwam er niet doorheen wegens hardnekkige tegenstand. Op laatst speelde hij op increment en dat kon niet goed gaan, hij kwam er niet doorheen en de vlag viel. Egbert kreeg een jeugdspeler tegenover zich die hem direct naar de strot vloog met de opstoot van de g en h pionnen. Het werd keurig gepareerd en na de eerste schermutselingen werd de tegenstander vakkundig gevloerd wegens een beroerde koningstelling. En op bord 1 mocht schrijver dezes zich na 14 zetten geconfronteerd zien met een remiseaanbod omdat de tegenstander mijn opening en zijn antwoord daarop als ongunstig voor hem beoordeelde en remise aanbood. Gezien het niveauverschil nam ik het aan en zat al vroeg aan het bier aangezien Egbert reed. In ieder geval een teleurstellende ouverture met teveel valse noten.

Leave A Comment