greatron12003

Seizoen 2022/2023 geopend met o.a veel aanwezige jeugd.

Heel laat kwamen Onno en ik aan, ik liet Onno vanuit mijn postbode functie een route zien naar de westerweg. Via het oranje park. Volgens Onno waren we verdwaald. Natuurlijk zou ik de schuld krijgen bij een te late aankomst! Zo gezegd zo gedaan! Dat past mij wel, een dergelijk boetenkleed. Jos, was al bezig met de inn’s en outs van die middag, in zijn kenmerkende stijl!  Natuurlijk kreeg ik van Jos ook de schuld, had ik mij niet aangeboden voor hand en spandiensten? Zo zwaar is het allemaal niet geregeld  bij de waagtoren. Tot zover, het toernooi moest gespeeld gaan worden.

De eerste ronde bracht mij tegen Peter Kalisvaart. Eerst begin ik met te vermelden Dat Benjamin 10 of 11 jaar, de snelste overwinning van de middag behaalde op Illias 14 minuten nog op de klok, ja dat redden wij oude schakers niet, zelfs niet als sommige nog 31 zijn . (1) Voor zover ik het begreep haalde Illias ook nog een punt deze gezellige middag. De partij  tegen Peter Kalisvaart WAS open Spanjaard, aldus Ruud Nieuwenhuis, (Is een spaanse opening niet gesloten Ruud? Volgens mij wel). Peter is nu een goed seizoen bij ons, een zeer sterke speler, al beende ik hem heel goed bij, mijn eerste actieve bordpartij zonder computerscherm in maanden. Schaken achter de computer, houd toch je ritme ietwat op peil, weet ik sinds al de internet schakers op het ASK. Peter had een zeer goed Hogeschool Zeeland gespeeld 6 uit 9 dat is heel goed uiteindelijk behandelde ik een pionnen eindspel verkeerd en niet voor het eerst deze middag, zo zou blijken, de rest van mijn spel mwaah je moet toch ergens beginnen.

De tweede ronde , met een 0 tegen Peter achter mijn kunstgebit. Bracht mij de vriend van Sander, die een dochter en zoon bij de waagtoren jeugd in de eerste stap heeft. Ik ben je naam vergeten, gaat snel tegenwoordig! Je spel was heel creatief! A; voelde ik al snel wel waar ik ergens de mosterd kon gaan halen. De vriend van Sander blijkt een zoon te zijn van een nicht van een goede vriendin van mij. Zijn oma woonde ooit in mijn huis. De wereld is klein toch! ’s avonds nog even door geappt en zijn tante vond het ook grappig. Ik won wel, veel belangrijker wellicht wordt hij lid. Dat zijn pas berichten.

In het deelnemersveld zat ook Henk Van   der Hauw Ik hoop dat ik uw naam goed schrijf. In mijn herinnering, in 1985/86 of in 86/87 accom  het vroegere ASK kampioen. Ik maakte naderhand wat meer kennis en idd, al heb ik zelf niets vergelijkbaars. Het is heel anders als je jaren de schaakstukken opbergt vanwege drukke privë , je  wilt inderdaad eerst zelf goed bedenken, is het je nog waard om  je plaats achter de schaakstukken weer in te nemen. Of ga je die andere interessante vele dingen die het rest leven mogelijk nog bied doen. Meneer van der Hauw ik hoop dat u een combinatie van beiden wilt vinden. Ik hoop wel op een heerlijk pensioen voor u en komt u schaken, niet dat hele ambitieuze, hoe sterk u nog bent of wellicht geweest bent. Ik vraag nu al te veel, ik wens u succes.

Ronde 3 bracht mij Alex Albrecht, ik mishandelde de tarrasch van het Frans en Alex toonde mij een wijze hoe je een pion wint, die ik niet kon. Ergens verloor ik een tweede en ik telde mijn 0 al. Echter Alex begon wat stroperig te schaken, ik probeerde een vestig te maken (kan ik niet), ik snoepte een pion terug en ook de andere, er bleef een koning toren eindspel van mij tegen Koning loper toren van Alex. in normale partijen had Alex wellicht zelfs dat nog geprobeerd, een zeer enkele schijnt te winnen te zijn. Maar met een half uur partijtje, beiden een kwartier, verdeel jij je tijd beter, ik heb het in de jij vorm dus over ons beiden.

De ronde erop werd een kraker tegen Theo Bakker welke Indische Opening, 1 tje van de velen met Lb4 eerst met zwart en als het nog mag een kan terug naar e7, Theo en ik,we maakten er een kraker van en dit na maanden niet bord geschaakte te hebben. uiteindelijk ging Theo door de tijd, wat normaal niet mag gebeuren, aldus Theo. Theo ook in een beginnend of gevorderd seizoen, hoort het erbij!

De ronde voor de barbeque, bracht mij Rob Freer, de laatste keer dat ik Rob versloeg was met een Leeuw (schaakopening), ergens eind jaren 80 tijdens een pilaren schaak toernooi. Ik moet mij maar niet vasthouden aan dat het nu ook gekund had. Rob is een prachtig mens, de betere schaker, ik hoop de komende partij weer die tegenstand te bieden van gisteren, met iets meer, dus met iets meer, waarvan acte.

De barbeque was heerlijk!! 2 keer opgeschept en dat terwijl ik een jaar terug nog zo voorzichtig was. (gezondheid), 2 keer opscheppen, het gaat te makkelijk in de mond, let wel het was heerlijk allemaal, maar ik moet het maar niet meer doen. Ramon Witte wilde nog even vluggeren, zelfs dat deed ik nog tussendoor, was dat allemaal te zwaar geweest? Ik moet niet zeuren, het is/was gewoon een leuke middag Tegen Ramon nog een 1.

Voldaan van de barbeque trad ik aan tegen Frits Leenart, maar de scherpte was bij mij in ieder geval totaal weg, Frits zijn voorbereid b3?? Was dat wel zo? Frits schaakte gewoon lekker. Ik werd weer even de straat vechter, de techniek was verder in het westerhout park gaan wandelen, veel leuker. ondanks alle leuke verwikkelingen hapte Frits niet, hij hadt het eten beter verteerd.

De laatste ronde bracht mij Arie Boots, ik won te snel een stuk en dacht te gemakkelijk! Dat is het mooie aan de waagtoren de vereniging, je wint niet zomaar. Ik werd sinterklaas tegen Arie. 2,5 uit 7, je, ik heb het er maar mee tre doen. Maar al met al ik heb heerlijk gespeeld deze middag, ook heel veel foto’s gemaakt, leuke dingen allemaal.

Voor de rest heb ik met veel leuke mensen kennis gemaakt, herinneringen opgehaald met ex jeugdspelers van ondertussen ook al in de 40. Volgens sommigen blijf ik jong en willen ze mijn geheim weten. Jong blijf ik niet! Dat verzeker ik jullie, maar uiterlijk blijft het, zeker niet verkeerd heel lang hetzelfde, , ik ben blij bijna 2 jaar verder, dit nog op te kunnen schrijven.

Rest mij alle bestuursleden te complimenteren, het draaiboek werkt weer. een aantal jaren na dato. Dat wij een seizoen tegemoet gaan, zonder pandemie strubbelingen, dat een ieder gezond blijft. Dat we het bij de jeugd, laat ik bijna vergeten Barend en vriend te noemen, beiden 14 jaar, toch? Dat de waagtoren jong en oud, het komend seizoen, goed gaat doen, het was heerlijk om het weer voor u op te schrijven. Ook Bente moeder van Illias, Willeke van Jos, Katja van Peter, (allemaal van zichzelf!). Bedankt! tot mogelijk verderop in het seizoen en anders tot een volgend SOT!

Vergeet ik de goede winnaars te vermelden, Frank Agter en Danny de Ruiter, een mooie slot van Frank nog gezien in zijn partij tegen Alex Albrecht  Winst en van Danny in zijn partij tegen Peter Kalisvaart, beide schaak giganten eindigden op 6,5 punt. Mannen geweldig! Op een goed seizoen en scoor er op los voor het eerste en zoals Jos al tijdens het toernooi vermelde, bij te vroegen remises teamuitsluiting. Tijdens dit toernooi had je direct naar huis gemoeten. (knipoog) . Bijna iedereen tot dinsdag

Ronald Kamps

Leave A Comment