Gelukkig hebben we de foto’s nog #14

By Published On: 27 februari 2022Categorieën: ASK 2011, Foto's en video's0 Reacties

Ik weet niet hoe het er bij u thuis aan toegaat met sinds de tijd van de digitale fotografie. Ikzelf heb honderden mapjes met vaak duizenden foto’s van diverse sociale gebeurtenissen. Deze mapjes heb ik natuurlijk ook allemaal extra opgeslagen in back-ups en cloudomgevingen.

Als een pc of laptop op overlijden staat maak ik allengs een mapje aan op de nieuwe pc met de de naam van de oude pc om daar snel alle te bewaren bestanden extra in op te slaan. En dat natuurlijk voor foto’s die via alle sociale media tot mij zijn gekomen.

Zo kwam ik onlangs op een backup in een externe harde schijf, in het mapje “troep van Einstein” (red: oude laptop) het mapje “uitzoeken” tegen. Hierin stond tussen de 300 mappen in een gigantische boomstructuur het mapje “van HAL9000” (red: nog oudere pc) een mapje met mailbestanden tegen, waarbinnen een mailtje van een toenmalig ASK-commissielid aan de toenmalig webredacteur stond met het verzoek de bestanden nog te plaatsen. Natuurlijk waren de bestanden niet als bijlage toegevoegd aan de mail (dat zou te makkelijk zijn) maar in postzegelformaat als afbeelding. Welnu, bij deze kunt u allen genieten van deze postzegelverzameling, want gelukkig hebben we de foto’s nog!

Leave A Comment