Bestuursbabbels

By Published On: 6 februari 2022Categorieën: Bestuurszaken, Mededelingen0 Reacties

Wat was het een genoegen afgelopen dinsdag om voor het eerst dit jaar eindelijk weer eens diverse leden te zien spelen in het Wijkcentrum! Gelukkig was er direct al weer genoeg belangstelling en ondanks het aangepaste speeltempo in verband met de eindtijd hebben de meeste leden eindelijk weer eens achter het bord gezeten. Dat smaakt naar meer!

Ook in het komend jaar staat De Waagtoren weer bol van de activiteiten. Zoals we dinsdag hoorden is ondertussen de inschrijving voor het ASK geopend, het ziet er naar uit dat we de eerste vereniging zijn met een weekend-toernooi na de lange afgelopen periode van afzeggingen. Het zal dus snel vol kunnen lopen dus geef jezelf op. Verder wordt gelukkig de externe competitie in KNSB verband weer opgestart en ook bij de NHSB wordt weer wat gespeeld, helaas lukt het binnen de NHSB nog niet altijd omdat we ook daar veelal met de eindtijd van 22.00 uur te maken hebben. Binnen de KNSB waren onze eerste resultaten best aardig dus we hopen op een mooi vervolg van de competitie aanstaande zaterdag.

In de winterperiode zijn er zelfs weer wat nieuwe leden bijgekomen, welkom!  Bijzonder blij zijn we ook om te zien dat enkele jeugdleden de overstap naar de interne competitie gemaakt hebben. De opvallendste plaats is voor Tycho(5e!) maar let op onze woorden: Max, Daan en Rosa zullen nog heel wat plaatsen stijgen. Verder willen we dit voorjaar invulling gaan geven aan de al langer levende behoefte om schaaklessen voor (beginnende) senioren te gaan geven. We denken er aan om dit online te doen waarbij nieuwe leden al aan kunnen sluiten bij onze snelschaaktoernooien. We zullen hiervoor ook nog extra publiciteit gaan genereren maar ook onze leden mogen dit natuurlijk overal delen. Verder zijn we blij met de vernieuwde website waarbij sommige leden ook hulp hebben aangeboden, fijn, want vele handen maken licht werk.

Het aan- en afmelden voor de diverse speelgelegenheden via 0-0-0.nl gaat ook steeds beter. Meld je aan bij Peter van Diepen (intern@waagtoren.nl) als je je nog niet kunt opgeven via 0.0.0.nl

Bij de jeugd heeft Ton zijn handen meer dan vol om alles in goede banen te leiden maar ook hier geldt dat we weer op een mooi aantal jeugdleden (en daarmee aanwas voor later) zitten.

Het bestuur heeft dus, net als de leden, niet stil gezeten de afgelopen tijd. Mochten jullie vragen of suggesties hebben spreek dan één van ons aan, samen vormen we de vereniging en samen brengen we het schaken in Alkmaar verder.

Leave A Comment