Hervatten interne competitie

By Published On: 27 januari 2022Categorieën: Aankondigingen, Interne Competitie1 Reactie

Eindelijk kunnen we dinsdag weer schaken! Nog wel met wat beperkingen. Bij Wijkcentrum Overdie kunnen ze om een CTB vragen. Als we lopen moeten we een mondkapje dragen. Als we zitten, mogen de mondkapjes af. Het is niet de bedoeling dat we bij elkaar gaan kijken, want we moeten 1,5 meter afstand houden. Bovendien moeten we om 22:00 weer naar huis.

Omdat onze schaakpartijen om 22:00 klaar moeten zijn, spelen we voorlopig met een versneld speeltempo van 45 minuten p.p.p.p. en 10 seconden per zet voor de interne competitie. De thuiswedstrijden voor de NHSB externe competitie kunnen voorlopig niet doorgaan. De wedstrijden Waagtoren n1 – Krommenie n1 en Waagtoren n4 – Schaakmat n1 op dinsdag 1 februari gaan dus niet door. Dinsdag 1 februari spelen we uitsluitend ronde 10 van de interne competitie.

De KNSB externe competitie gaat zaterdag 5 februari wel gewoon door. Het speeltempo zaterdag overdag is het normale KNSB speeltempo 40 zetten in 90 minuten en daarna 30 minuten voor de rest van de partij en 30 seconden per zet vanaf de eerste zet. De uitgestelde KNSB ronde van 18 december is verplaatst naar 21 mei. De ronde van 5 februari gaat door zoals gepland.

Voor de interne competitie heeft het bestuur nog niet besloten of we nog ronden gaan inhalen. Het was de bedoeling om 33 ronden te spelen, maar er zijn al 8 ronden uitgevallen. Voorlopig staan 25 ronden in de planning. U kunt zich Aanmelden / Afzeggen op 0-0-0. Als alles is goed gegaan, zijn alle vervallen ronden verwijderd uit 0-0-0 en hebben de ronden nieuwe nummers gekregen. Zorg in ieder geval dat u zich aanmeldt voor de juiste datums.

One Comment

  1. Jan Poland 28 januari 2022 at 00:02

    Niet alleen de NHSB competitie ondervind hinder maar ook de KNSB bekercompetitie met de beperkte opening van het wijkcentrum. De KNSB vindt dat de KNSB beker voor 13 februari gespeeld moet worden……..Wij spelen thuis tegen Purmerend. En alleen dinsdag 8 februari zou in aanmerking kunnen komen maar dan moet het wijkcentrum minstens tot 01.00 uur open zijn. Anders zijn wij gedwongen om ons terug te trekken uit de KNSB bekercompetitie.

Leave A Comment