De geschiedenis van De Waagtoren (en haar voorgangers) in 30 hoofdstukjes

By Published On: 15 januari 2022Categorieën: Oproepen, Website1 Reactie

Laat ik beginnen met te melden dat ik zelden een bericht met zo’n opgelucht gevoel heb geschreven als dit bericht.

Nog in de tijd dat Arthur de webmaster van deze site was, kwam Bert op het (overigens uitstekende !) idee om een deel van deze site te wijden aan “de geschiedenis van de vereniging en haar voorgangers”.

Bert, ooit zelf webmaster van de website van VVV, koos voor de realisatie van dit Geschiedenis-gedeelte voor plain html. Een taal die ooit de standaard was voor webpagina’s maar die om een heleboel heel goede redenen uit zwang is geraakt. Bert (en misschien ook even Arthur?) heeft deze Geschiedenispagina’s tot 2016 bijgehouden, hierna was het de edele taak voor een opvolger. Alleen die opvolger was er niet! Ondergetekende weigert pertinent om iets te schrijven in html en andere vrijwilligers meldden zich niet.

Zo hadden we jarenlang een wees-pagina op onze site waar niemand zich meer over ontfermde. Eeuwig zonde, want het overzicht van Bert geeft gegarandeerd leesplezier en is gewoon hartstikke leuk en onderhoudend! 

Sommige clubleden kwamen zo nu en dan in de lucht om te vragen of iemand zich al ontfermde over het weeskindje en of deze pagina kon worden geactualiseerd. Telkenmale werden zij teleurgesteld want niemand waagde zich aan het onderhoud van deze pagina’s.

De afgelopen lockdown heb ik mij verdiept in het wel en wee van het weesje en heb haar, gebruikmakend van WordPress nieuw leven ingeblazen. Hopelijk op een wijze die (ook in de toekomst) door iedereen kan worden bijgehouden. We kunnen dus weer iets met de Geschiedenispagina!

Mooi om te lezen natuurlijk, maar dan ontbreekt het ons natuurlijk nog steeds aan 2 zaken: iemand (of meerdere mensen) die zich hiermee wil(len) bezighouden en natuurlijk webcontent.

Binnen het bestuur hebben we gesproken over de Geschiedenispagina en het ideaalbeeld dat ontstond was, dat een aantal mensen zich ontfermt over dit onderdeel. Fijn, als we als vereniging niet afhankelijk worden van een enkele handige sodemieter.

Bovendien ook handig om met een aantal mensen te sparren over wat er wel en wat niet op een dergelijk overzicht thuishoort. Als alles wat op de berichtenpagina terechtkomt ook op deze pagina komt, schiet het zijn doel voorbij. En als er niets geplaatst wordt, dan ontstaat er weer net zo’n gat als momenteel bestaat. We hopen natuurlijk ook dat deze persoon/personen het gat tussen 2016 en nu willen dichten. Is er eigenlijk iets noemenswaardigs gebeurd de afgelopen 6 jaar?

Heb je interesse ? Laat het ons dan weten via bestuur@waagtoren.nl

Ben je benieuwd naar hoe de nieuwe pagina eruit ziet, hij staat onder het menu-item Club onder het kopje Geschiedenis. Momenteel nog met exact dezelfde inhoud zoals Bert deze heeft achtergelaten, alleen dan in een WordPress-jasje. Hopelijk eerdaags (als iemand zich over wil ontfermen) inclusief de vele hoogtepunten die onze vereniging de afgelopen 6 jaar heeft gekend !

 

One Comment

  1. Ellen van der Hoeven 15 januari 2022 at 22:51

    Ziet er goed uit – hulde voor de opzetter(s) en de huidige ombouwer. En natuurlijk zijn er noemenswaardige zaken gebeurd deze laatste 6 jaar: Het 1ste is gepromoveerd !! 😉
    Hopelijk melden zich een paar frisse honden, want de geschiedenis van onze club is toch zeker ook iets om trots op te zijn.

Leave A Comment