Martin Rep

Verslag snelschaakavond

By Published On: 6 augustus 2021Categorieën: Snelschaken, VerslagenViews: 1901 Reactie on Verslag snelschaakavond

Dinsdag 27 juli was het eindelijk zo ver, het slot van het seizoen met het traditionele snelschaaktoernooi. Zo’n 17 getrouwen meldden zich iets voor 20.00 uur in het wijkcentrum en de vlak voor het toernooi geïnstalleerde wedstrijdleiding kon haar taken aanvangen. En zelfs vanavond meldde zich nog een potentieel nieuw lid. Zo heeft dit rare Corona-seizoen gelukkig ook weer een aantal nieuwe liefhebbers binnen de vereniging gebracht.

De eerste indeling was al even wat lastig, want een oneven aantal deelnemers zat niet in de planning. Toch konden we rond 20.15 uur starten en de vonken vlogen van de borden af in het 5+2 tempo. Ook ronde twee en drie verliepen voorspoedig, een kopgroep begon zich reeds af te tekenen. Toen de wedstrijdleiding echter de nieuwe indeling bekend wilde maken stuitten we op een probleem, continu dezelfde spelers kregen een ‘bye.’ Dat is niet leuk als je komt om te spelen en met wat handmatige geforceerde aanpassingen lukte het om wederom iedereen aan het spelen te krijgen. Echter, na ronde 3 probeerden onze onvolprezen indelers om het programma nu echt naar onze hand te zetten wat resulteerde in een volledig blanco schema. Helaas moesten we toen al improviserend verder met handmatige indelingen.

Na 5 ronden kenden we toch 4 koplopers met 4 punten, de heren De Bruijn, Heijink, Freer en Florijn voerden trots de ranglijst aan met Bert Buitink op een half puntje in de achtervolging. Een handmatige indeling van de laatste ronde leverde een mooie apotheose op van een enigszins primitieve schaakavond. Toen de kruitdampen waren opgetrokken resteerden er twee winnaars, met 5 punten waren Guido Florijn en Rob Freer de sterren van de avond. De top 10 was uiteindelijk:

 

1. Rob Freer / Guido Florijn 5
2. Rob Heijink 4,5
3. Bert Buitink / Tycho Bakker / Theo de Bruijn
4
4. David Baanstra 3,5
5. Michael Lover / Martin Rep 3
6. Arjen Dibbets 2,5
7. Alexander Versluis / Charles Stoorvogel / Arie Boots / Nico Mak / Sander Jagersma 2

 

One Comment

  1. rob
    rob 9 augustus 2021 at 10:02

    Ik denk dat vooral de indelers het meest onder tijdsdruk hebben gepresteerd.
    Dank voor de ‘primitieve’ maar leuke seizoen afsluiting !

Leave A Comment