Bericht van het bestuur

Begin 2020 schaakten we nog volop. Leden van de Waagtoren speelden in de interne competitie, in de externe competities van de KNSB en van de NHSB en in toernooien: Tata Steel, Alkmaars Schaak Kampioenschap, Noteboom, Lente Veteranen en zo voort. En toen was het opeens afgelopen.  Ronde 20 op 10 maart was de laatste ronde van de interne competitie 2019-2020.

We konden in augustus nog voorzichtig opstarten met het Seizoens Opening Toernooi, maar na ronde 8 op 13 oktober was het (voorlopig?) weer afgelopen met de interne competitie 2020-2021. De externe competities van de KNSB en van de NHSB waren nog helemaal niet begonnen!

Een aantal leden doen sindsdien mee aan de online wedstrijden, die Ton Fasel op Lichess.org en Karel Beentjes op Chess.com organiseren.

Verder zaten we vooral thuis op de bank en keken we naar The Queen’s Gambit op Netflix.

Of misschien zijn een aantal leden nu eindelijk serieus begonnen aan de schaakstudie, want bij New in Chess verkochten ze afgelopen maanden meer schaakboeken dan ooit.

Het schijnt dat schaken ondertussen wereldwijd ontzettend populair is geworden. Uiteraard willen we als bestuur daarop anticiperen voor als we straks weer kunnen schaken!

We hopen dat we het komende seizoen weer gewoon kunnen schaken en we hopen dat we dankzij The Queen’s Gambit vele nieuwe schakers kunnen verwelkomen! We gaan in ieder geval weer cursussen schaken voor beginners organiseren. Verder gaan we de interne competitie natuurlijk starten met zoveel mogelijk deelnemers en we willen weer veel teams inschrijven voor de externe competities. We zoeken nog versterking voor het eerste KNSB team, want we hebben de ambitie om in het seizoen 2021-2022 te promoveren naar de eerste klasse.

Het aantal jeugdleden is eind vorig seizoen en dit seizoen flink gedaald, omdat we maar twee maanden echt training konden geven. De training gaan we natuurlijk, als het weer kan, met nieuw elan aanpakken.

Het bestuur kan zich echter voorstellen dat ouders van jeugdleden, die hun kinderen niet hebben afgemeld een deel van hun contributie terug willen krijgen. Meld u zich via penningmeester@waagtoren.nl als u in aanmerking wilt komen voor een restitutie.

Dit geldt ook voor senior leden. De vereniging heeft reeds de afdracht aan de KNSB betaald, maar ook senior leden kunnen eventueel een deel van hun contributie terug krijgen. Stuur een e-mail naar de penningmeester.

Het is niet waarschijnlijk dat we dit seizoen nog kunnen schaken, maar indien in de zomer wel iets mogelijk is, willen we graag een zomercompetitie organiseren of rapidschaak, een snelschaaktoernooi of een simultaan. Of misschien heeft u nog een leuk idee. Laat uw idee via bestuur@waagtoren.nl aan ons weten.

0
0

Leave A Comment

0
0