greatron12003

Hoe is het met de vele leden? Komt u ook online spelen?

Beste clubgenoten

Afgelopen zaterdag, sprak ik Arie Boots.  Blij om hem te zien, net als een goede week daar voor André Bremmers, een hele tijd geleden, zag ik ook Bert Buitink, een postbode word soms ook geacht te werken. dus je maakt niet altijd een praatje. Met velen van u denk ik?! Wanneer kunnen we weer aan het bord met elkaar spelen?! Op schaaksite was een creatieve meneer, die een bord ontwikkelde, dat je onder een schermpje door schoof, op 1,5 meter! De tegenstander deed de tegenzet enz. Slim! Aan de andere kant, als je motoriek wat hapert, moet je wat vaker misschien, de stukken weer ordenen! ik spreek voor mij zelf!

Maanden spelen wij met velen niet tegen elkaar?! Noodgedwongen?! Er werd gezegd, blijft dit zo door gaan, gaat dat leden kosten?! Dat hoop ik niet, je moet soepel en lenig in je hoofd zijn, door willen met de waagtoren! Een paar maanden zitten we al online te schaken, 5 minuten, 3 minuten en 2 seconden agreement. Je zegt af en toe wat online tegen elkaar, informeert soms naar elkaar?! beste clubgenoten het is niet alles?! Maar je schaakt!! Soms win je grappig, soms word je afschuwelijk geslacht?!  Soms begint je computer te te updaten, word er een zet gespeeld, waar je van mening bent, die speel ik helemaal niet! nou uw computer wel!! Maar gauw vergeten! Weer kunnen doorgaan!! Het valt als in het hele leven niet mee! Maar je bent creatief bezig! Een paar online spellen van mij, winst en verlies, ik hoop nieuwe oude(re) leden, voorlopig aan te treffen online en zegt u, ik ben niet zo snel meer! Ik vind het niet leuk?! U houdt toch van schaken! Kom online Ton regelt het uitstekend met het hele bestuur! Dan nu 2 partijen

Ronkam 1716- Von Schinkhausen 1926 elo, beste mensen, in gewonen partijen, haal ik misschien nog de 1500 elo. (ik durf, (knipoog!), niet meer te kijken), online, het hoogste ooit gehaald, 1745, met vluggeren, stijgt of daalt het in een geweldig tempo! zondag 28 juni Toen 1716 tegen een sterke speler. 1 .e4 – c5, 2. Pf3 – e6, 3 d4 – cd4: 4 pd4 – Pf6 5.Pc3 – d6, 6.Lb5+ – Pbd7 7.f4 – a6, 8.Le2 – Le7 9. 0-0 0-0 10.Kh1 – Dc7, 11. Le3 – b5, 12. a3 – Lb7 13.Lf3 – Pc5 14.f5 -e5 15.Pb3 – Pce4 x 16. Pe4x – Le4x, 17.c3  – Lf3 x 18.Df3x – e4 19. Dg3 – Dc4. 20.Lh6 – Ph5, 21.Dg4 – Kh8 22.Dh5 – gh6 x 23.Dh6x – Db3 x 24 f6 – De6?? 25 Dg7 mat, dat maakt snelschaken zo leuk!! Dat het ook vaak gruwelijk mis kan gaan!! De stelling  tegen Robbert Lubbers!! Of wel Frank van Tellingen!! Wit Ronkam toen 1661 – Robbert Lubbers 2340 witKg1,  wit Kg1, Dd4,Tc7, Te7, Pionnen a2, b2 d6, f3, g3 en h2
zwart Kg8, Dh3, Td8 Ld7 pionnen a7, b7 f7, g7 en h5 Robbert speelde hier, Lb5  29.Dd1 – Td6x 30. Tc8 – Kh7 31. Dc2 – Tg6 32. Te1 – h4, ik speelde hier vol spanning Dg2, verloor de toren op c8, ik denk dat zelfs Tc5 mij niet meer red. Hoe goed heb ik mogen staan, tegen een speler, die ik enorm respecteer en wederzijds! Ik hoop op meerdere stukken van mede online spelers! Van schaak belevenissen van spelers, die het anders bij houden?! Ik ben blij, als we wat van u mogen lezen en

5 Comments

 1. greatron12003
  greatron12003 29 juni 2020 at 11:52

  Dus horen na het woordje en, allen een fijne dag, vakantie, of wat er ook aankomt, blijf allen gezond, tot hopelijk gauw weer op de club!

 2. fredmeister
  fredmeister 1 juli 2020 at 15:33

  Ja Ronald, misschien dat we komende zomer weer bij De Pilaren wat potjes kunnen doen. Ik heb namelijk erg behoefte om mensen te pletten.

 3. greatron12003
  greatron12003 1 juli 2020 at 16:35

  Dat wensen we allemaal Fred! Plet jij mij dan al niet online! Jij bent toch ook zo een blitz monster? Voor de rest Fred, voorzichtigheid is de moeder van de porseleinkast! Wij kennen elkaar redelijk!! Ik denk dat het voor jou en mij niet het belangrijkste is!! Ik heb niets over je te zeggen!! Gelukkig maar!! Maar ik ben blij en af en toe misschien minder blij, als wij online het uitvechten!! Jij weet wel waar ik op doel?! Dat ik je in ieder geval op de fiets blijf zien! Hopelijk online ook! Als het bij de pilaren echt weer kan?! Wat ik je dus aanraad?! Ik kom zeker o.a voor jou, of ik nu win of verlies! Het beste met jou en je familie en hopelijk weer tot gauw!

 4. Jan Poland
  Jan Poland 6 juli 2020 at 01:15

  Ik speel al vanaf 2 juni elke dinsdagavond bij de Pilaren met Gerrit maar afgezien van Theo en Ruud (1x) heb ik nog geen enkele Waagtoren schaker mogen begroeten. Zit de angst er zo diep in?

 5. greatron12003
  greatron12003 7 juli 2020 at 12:31

  Ik moet er ja op zeggen Jan, deze status is van mij! jij kent alle richtlijnen momenteel, van uit de NHSB, de KNSB. je hebt er vast veel contact over! Als bloed donor zijnde meldde ik gisteren, dat het qua gezondheid mij goed gaat! mijn kat ook, ik kon weer doneren! Wat de club aangaat weet je ook genoeg ongetwijfeld! Ik denk , mits in goede gezondheid allebei! Dat het kan! Ben je de risico leeftijd/groep! Die status hebben Gerrit en jij en ik ook! Maar zeg je zelf het gaat mij goed! je opponent vind dat ook van zich zelf, is het de verantwoording van jullie allebei! Ja Jan gezellig, elkaar zien! Live de emotie van elkaar zien! Het belangrijkste, samen zijn! Daar gaat het om! Jij en Bob de Mon om maar een aantal boegbeelden van de club te noemen! jullie willen het zo gauw mogelijk! Wellicht met een aanpassing! jan jij en ik, beiden bijna of 2 meter lang! 2 tafels er tussen, het bord in het midden! (dat moet je daar dan wel weten te houden!, precies zijn????), wellicht een mondkapje voor! Ik zie denkbeeldig, je schalkse lach! Net als ik, meer dan de helft van de club denk ik, wil je er niet aan! Er niet aan denken ook! Jan, dat je oproep, meer mensen met een grote eigen verantwoording, naar de pilaren lokt! Die zijn er! Vanavond heb ik een andere afspraak, maar wellicht komende week, in goede gezondheid waag ik het! Bedankt voor je reactie!

Leave A Comment