Ellen van der Hoeven

En dan heb je zomaar ineens Loek van Wely aan je bord

(c) foto van hsgopen.nl


Zo mondjesmaat gaan nu ook grotere bekende toernooien over op een online toernooi. In het kader van een mens moet toch wat. Zo ging ook het HSG Open, dat dit jaar zijn vijftiende editie beleefde, afgelopen zondag online. In aangepaste speeltijd van 7 min + 5 sec werd er gespeeld in drie groepen. Max Hooijmans speelde mee in groep B en Merijn in groep C. Alle deelnemers speelden hun partijen vanuit huis, behalve de drie GM’s Van Wely, l’Ami en Nijboer die naar het hotel Lapershoek waren gekomen. Daar was ook commentator Hans Böhm die samen van Stefan Kuipers (vanuit huis) live commentaar gaf bij de partijen via Twitch.
De jongens namen plaats aan de keukentafel (geen reisstress is ook wel eens fijn) tegenover elkaar. Na de eerste 2 ronden verlies trok Max zich terug op zijn kamer om minder afleiding te krijgen van ons allemaal. Merijn bleef wel gezellig beneden. Hij kwam tot een 2 uit 7. Max zijn stille kamer werkte schijnbaar goed voor hem. Daar liet hij slechts een halve punt liggen en eindigde met 4,5 op een 10de plaats van de 38.
Maar daarna kwam eigenlijk pas het allerleukste! De 3 GM’s gaven nog een simultaan. Max had zich laten indelen bij Loek, welke speelde tegen 16 borden. Als je hele bord rood werd, dan ‘stond’ de simultaangever aan jouw bord. En zo kwam er net voor het eten een glunderend gezicht weer naar beneden: winst. Op het allerlaatst kwam Loek met sommige partijtjes in tijdnood en verloor daardoor ook. Maar dat was niet bij Max het geval, zij waren al eerder klaar. Het was vast ook niet Max zijn mooiste partij van de dag, maar toch altijd gewoon een leuk gevoel.
Kortom we missen allemaal het sociale maar er wordt zeker her en der wat leuks georganiseerd. Benieuwd naar de belevenissen van de andere leden. Laten we juist nu daar wat over schrijven.

2 Comments

 1. TF
  TF 26 juni 2020 at 15:09

  Da’s een mooie scalp, Max !

 2. Frank van Tellingen
  Frank van Tellingen 28 juni 2020 at 14:49

  Goed gedaan Max. Een simultaan is altijd een mooie trainingsoefening. Nu nog een keer
  in een lange partij van een GM winnen (het zijn echt maar mensen, die meer zien dan
  de gemiddelde schaker, maar op een goede dag zijn ze allemaal te verslaan.)

Leave A Comment