Michaël van Liempt

Twitchles #3

By Published On: 22 mei 2020Categorieën: Aankondigingen, TrainingViews: 2091 Reactie on Twitchles #3

Vorige week hebben we gekeken naar het Italiaans en enkele openingen die daar dicht bij in de buurt liggen. Deze week gaan we verder met thema’s die in openingen met 1.e4 e5 2.Pf3 Pc6 veel voorkomen: schijnoffers in het centrum en combinaties tegen f7 resp. f2. De opening waarbij deze combinatiemotieven het meest voorkomen, is het Tweepaardenspel in de Nahand. Hoewel we de bespreking van de theorie van deze opening tot een minimum beperken, komen we wel in aanraking met een aantal belangrijke elementen die aan de theorie ten grondslag liggen.

 

We hebben kortom veel te doen, dus we beginnen vanavond iets eerder. De stream is open vanaf 19:40. Van 19:45 tot 20:00 doen we de puzzels van vorige week. Tussen 20:00 en 21:00 kijken we naar het aanvalsdoel f7. Na 21:00 (onder voorbehoud dat we met het eerste deel niet gigantisch uitlopen) kijken we naar het schijnoffer in het centrum.

 

N.B.: Als je de stream gemist hebt, dan is die nog tot twee weken na de uitzending te bekijken.

N.B.2: De stream is ook leerzaam voor niet-jeugdleden.

One Comment

  1. Michaël van Liempt

    Het Twitch-kanaal is hier te vinden: https://www.twitch.tv/Scheurgras1989

Leave A Comment