greatron12003

Waagtoren N6 jeugd kan teamleider rustig aan de kant houden! Mooie overwinning op Opening 64 3

Gisteren, draafde ik dan toch nog op, ik zou aan de kant blijven, met 6 jeugdigen zouden we het gaan doen! Echter die hebben ook een drukke agenda op hun leeftijd, zou ik Klaas oproepen? Nee, een snelle verandering in zijn ritme, ik moet het mij zelf onderhand ook gaan afvragen? Kan ik dat nog opbrengen! Ik was 5 over half 8 in de Geist, of ik thuis kwam! Tycho en vader Peter Bakker, kwamen kort na mij, ik zat tussen de opening mensen, bij vele waagtoren mensen bekend. Ik pakte mijn rol op, ging bij Tycho en Peter, tegen 5 voor 8 waren we compleet, had ik verteld (gespeeld) dat ik Merijn was! Dat Tycho, Julian en Sander gewoon de eerste 3 bord spelers bleven. Maakte niet uit dat ik mee deed! 2 maanden terug had Robert bloem school schaak leider in Sint – Pancras, mij al proberen te imponeren, ik zou verrast worden! (er van uitgaand, dat ik bord 1 zou nemen.), ik heb  het verrassen bij Opening zelf geleerd. Opening had echter 2 jeugdspelers aan 1 en 2, ik schat 11 en 13 jaar oud, genoeg gepraat! De volgende fraaie partij van Tycho en de mij zeker verrassende Jeffrey Smit!

1. d4 – d5 2.c4 – Pf6 3. cd5 -Pd5 4.e4 – Pf6, de Marshall defence van het dame gambiet zegt Chesspad. Ik weet zelf iets van het Marshall gambiet in het Spaans, daar houd het op. 5.Pc3 – e6 6. Le3 – Lb4 7. f3 ( zelf kijk ik heel vluchtig, naar Pe4 x 7. fe4x – Dh4+ 8.g3 of Lf2- De4x, goede spelers snel klimmend uit de eierdop kijken naar andere dingen.) 7… – Pc6 8. Lb5 – Ld7, 2 borden verder zat ik zelf, 1 bord verder, i.v.m daar Sander tegen visueel beperkte (blind), Richard Gooijers speelde. Ik speelde tegen Frank Verkerk, die mij (door mijn eigen schuld), lokte in het Weens, wat totaal niet  op Tycho zijn opening lijkt. Echter ik koos voor het oud Schots, met Ld7 en een pion op e5. ( Waar ik eigenlijk Frank misschien had moeten verleiden, naar het scherpe Weens met f4. Al denk ik, dat gezien mijn emotionele staat , niets geholpen zou hebben  gisteravond.), Terug naar Tycho en Jeffrey, 9. Pge2 – a6 10. Lc6 – Lc6 11. Db3 – La5 12. 0-0-0 ( een stelling met ballen, sorry voor de dames! Jeffrey heeft op het oog, voorlopig geen tegen aanval!), Tycho heeft genoeg verdedigers in de buurt, de koning kan veilig gezet worden, (indien nodig!), aanvalskansen, ook voorradig! Ik loer op een mogelijk Pf4, (zonder plan!), Hier stokt echter de notatie, met h4 en De7 kan ik leven. Daarna stagneert zelfs mijn cursus Hebreeuws, U krijgt via Tycho en Ton Fasel de correcte partij

Aan bord 2 Zat Julian tegen 13/14 jarige Guido van Hesselinge, een voormalige school vriendin schiet mij spontaan te binnen. 6 jaar geleden nog gezien, nee niet over kinderen gehad. Van haar en haar echtgenoot dan. Julian moet het bord in de brand hebben! maar Jeffrey kon dat 2.0 beter! ( u ziet het, ik zat zelf te spelen, maar had onderwijl, bijna alle partijen in de gaten). Tot ver na mij, scoorde Julian 1 van de voor ons beslissende punten, ging het zonder slag of stoot?! O nee, Guido is een kunstenaar op het schaakbord uit een snel leegstromende dop!

Een stelling van Jeffrey tegen Tycho, waarbij ik mogelijk commentaar van Tycho wil hebben, is een mat aanval op h8! Er een prachtige loper onderbreker zet in, met een mogelijk e4 – e5, Waarna volgens mij het mat ondekbaar was, u moet wachten op Tycho.

Aan bord 3 Sander tegen Richard! het is wat tegen een visueel beperkte speler?! Ergens tijdens de partij aaide ik Sander over de bol, ik zat mij te ergeren! De aai, hoopte ik zou bij Sander wat remmen los gooien! Sander is een arts of hulpverlener in de dop, of psycholoog! Maar idd, de remmen gingen los! Waar Richard optisch, leek, (nee niet Rosa!), kansen te hebben, neutraliseerde Sander alles, om meedogenloos toe te slaan en wat hadden ze een mooie partij.

Ik zelf heb prachtig verloren van Frank Verkerk! Opening 64 voorzitter, al jaren de rots in de branding aldaar, totaal niet scherp, kreeg ik een winnend dame offer van Frank te verwerken. Frank redde voorlopig een deel van de Opening eer.

Rosa en Jeanet Van Diepen, begonnen niet met breinaalden over en weer te gooien, Voor haren trekken e.d zijn jonge Rosa en volwassen Jeanet te beschaafd er was wat strijd! te weinig van gezien! Beide dames tekende de vrede.

Jonathan zat tegen Sarah Najetovic, ik had haar gezien tijdens de Grand Prix! Geweldig dat Opening weer een belovende jonge generatie heeft, achter de sterke jonge volwassenen, die het nu heeft! Jonathan speelde heel goed maar 2, 3 uur spelen?! Dat moet je in de vingers krijgen, de 4 pionnen aan de dame kant, waar Sarah erg handig speelde met een dubbel pion die zij vol op benutte! mijn inziens, dat van anderen denk ik ook! Met goed rekenen had Jonathan, de vrij pion van de koning kant als afleider gebruikt. de 4 pionnen aan de dame kant over en weer. Jonathan had mijn inziens bij goed spel daar ook de overhand gekregen. Zeker niet makkelijk! Knap van Sarah!

Rosa, Jongens! wat knap! op 6 maart wacht ons Purmerend 5! Op papier, zijn dat 2 punten voor ons, ik leg jullie niets op, dat weten jullie wel! Ik was al heel blij, dat ik er vanavond kon en mocht zijn een goede afleiding voor mij. in dingen die ook bij het leven horen! 6 maart ben ik zelf geen speler, ik maak de selectie nog bekend! Op 27 maart een week na 1 van de vele mooie gebeurtenissen in mijn leven, waar ik zeker naar uitkijk! Doe ik mee in Volendam met jullie! Blijf goed trainen bij Jos Michael en Ton! Want letterlijk en figuurlijk groeien jullie met de week! Zeker op het schaakbord. Tot de eerstkome

2 Comments

  1. rob
    rob 11 februari 2020 at 14:19

    Mooi verslag Ronald.
    Het is alsof ikzelf op bord 7 zit en alles live mee kan beleven.
    Blijf vooral zo schrijven.

  2. greatron12003
    greatron12003 12 februari 2020 at 12:20

    Dat blijf ik van plan Rob! Dank je wel!

Leave A Comment