greatron12003

Het Hooge Duin, als sub locatie van enkele groepen, 5 t/m 7

Ik begreep van aangestelde wedstrijdleider Joost Jansen aldaar. Dat hij vorig jaar,  hier ook al enkele groepen had  geleid. Een steevast goedemorgen, leidde elke middag om half 2 de nieuwe ronde in. Deze intro heeft Joost bij meerdere toernooien waar hij wedstrijdleider is. je raakt er op ingesteld. Ik speelde na vorig jaar een week vierkamp gedaan te hebben, weer de o zo vertrouwde 10 kamp, niet onverdienstelijk deze keer. In de laatste 2 ronden had ik de zware taak, de 2 koplopers op dat moment in groep 6B beentje te lichten. De vrijdag voor dat zware weekend, ontsnapte ik nog als vaak, tegen de mij uit andere toernooien bekende heer Spanjersberg, met een remise. Tussendoor, had ik het dolle lef gehad, de luiheid ook, die je in een 9 rondig toernooi, niet kan toelaten. Om tegen bepaalde spelers waar vast wat tegen te halen was, het niet wat meer te proberen. Slechtste partij, tegen een Griekse heer, waar ik in die ronde. De tot dan werkende Pirc verliet, voor een obscure afruil variant in de Leeuw, nooit meer doen Ronald! Mijn tegenstander verbruikte voor die partij 20 minuten, ik bijna een uur! Ik werd gevierendeeld, gesandwitched, alle leuke vormen van martelen, tijdens een schaak partij! Een aantal keren diep ademen, in de slechte Wijk aan Zeese lucht! Mijn vroegere geboorte streek! Dat hadden we dan ook mee gemaakt! Een slecht familie bericht op de donderdag avond! Op vrijdag met de fiets naar Wijk Aan Zee en naderhand Beverwijk. Meerdere ervaringen in het verleden, gaven mij de moed of kracht, ik weet het niet! Om de laatste 2 ronden, beide koplopers te vellen! Ik werd nog gedeeld derde, vergoeden doet het niets! In het leven moeten soms dingen tussendoor gewoon doorgaan! Iets waar ik dit toernooi in ben gesteund! In vroegere jaren ooit door wijze raad, van al heel lang mijn moeder zaliger! Ik geef u 1 partij, ik eindigde op 5,5 uit 9, toch zeker niet gek!

Dan nu de partij

Wit R.Kamps – zwart R.Alferink

1/c4-c6, 2.Pc3 – d6 3.g3 – Pbd7 4. Lg2 – e5, Ik realiseerde mij verdraaid, hij speelt de Leeuw! De tactiek moest aangepast worden! Om te zeggen, ik ben een expert in de Leeuw! Nou nee! Met zwart er mee gewonnen, de nodige verloren! Met wit mij vaak er stuk op gelopen! 2 partijen, waaronder deze, die ik compleet zelf invulde tot een goed einde weten te brengen! 5. e3 -Pgf6, 6. Pge2 – Le7 7.d4 – Dc7 (een openingsopzet gespeeld door ooit een voormalig 0-0-0 lid en goede vriend Klaas Dekker. Lang voordat de Leeuw in schaak kringen bekend was!), 8.b3 – h6 9. Lb2  _ Pf8. u denkt wat passief allemaal! U hebt helemaal gelijk! in een Leeuw, moet je echter niet te snel happen!  Zo als Rob Heijink, probeerde ik iets te ondernemen tegen e5. 10.a3 – Pg6  11. h4 – Ld7 12 .b4 – a6 13. a4 – Pf8 weer terug?! In een korte analyse met Edwin Flierman, heel thuis in de Leeuw! had die de gebaande, (wat zijn gebaande paden in een opening?!), paden al verlaten, voor het gaan naar actief spel. (Was zeker mogelijk!), van 1 ding was de Heer Alferink al zeker! Ik wist ongeveer waar ik aan begonnen was! 14. a5 – d5  (waar ik ergens eerder, ed4 verwacht had?! Wat allang niet meer deugde, aldus Edwin Flierman), 15. de5 = Pg4 16. e6?? (ik wist niet meer wat te doen?!?! Een Gerrit Lemmen riposte, die hij nooit zou doen! De e5 pion is met goed spel te redden!) 16…- Pe6 17. c5 – Pe5 18. Pa4 – Pc4 19. Lc3 – Dd8 20. Pb6 – Pb6 21. ab6 – Lf6 22. Dd2 – a5 @3. Lf6 – Df6 24. 0-0 – 0-0 25Pd4 – Kh8 26. Pe6- fe6 27. Ta5 – Ta5 28. ba5:- Ta829. Tb1 – e4 (Die zwarte loper mocht van mij niets meer.) 30.e4 – De7 31.. Db4 – d4 32.Lf1 – Lc8 33. a6 ! (Thema penning, zoekt u maar uit!)… – Dd7 34. a7/ – d3 35 Dd2 – Dd4 36. Tc1 – De4: 37.Ld3 – Dd4 38. De2 – Lg4 39 De4 (Matdreiging) 39…- De4: 40 Le4 – Ld7 41. Td1 – Le8 42.Td6 .Tc8 43.Lf5 – Ta8 44. Ld7 – Lf7 45 Lc6 -bc6 46. b7 – Ta7 47. b8 D+ en Dhr Alferink schudde mij de hand 1-0

De zondag er op, moest Dhr Doodeman uit Venhuizen verslagen worden. Dhr van Lingen, die ik in ronde 2 met het nodige geluk geveld had, stond derde voor de ronde begon?  Vraag van hem?! Ga je deze ook winnen?? Wij speelden de partij van Foreest – Giri uit deze laatste ronde, maar dan heel anders hahaha! Dhr Doodeman had een zetherhaling,(gedwongen) ergens in onze partij! Hij wou winnen om mogelijk, de winnende heer Alferink voor te blijven! Hij kreeg van mij geen kans meer, mocht van mij wel voor bij de prijsuitreiking! Dhr van Lingen heel blij met plek 2. De ene hand vul je met de andere toch (knipoog). Bij de prijsuitreiking reikte ik nog fictief, de rode loper voor hem uit (speelt hij voor!) Joost Janse kon mijn gevatte opmerking wel waarderen, schoot heerlijk in de lach!

Beste Waagtoren spelers, ik noem er een paar Bert Buitink en zeker Arend Noordam (Johan Plooijer), weer fantastisch gespeeld.

One Comment

  1. greatron12003
    greatron12003 3 februari 2020 at 12:30

    De laatste Johan Ploijer niet afgemaakt de zin. Weer fantastisch gespeeld.Allen tot het ASK geef u massaal op

Leave A Comment