TF

GP Alkmaar

By Published On: 5 januari 2020Categorieën: Grand Prixs, Jeugd, VerslagenViews: 2410 Reacties on GP AlkmaarTerwijl in Overdie gestreden werd voor de titel van Kaaskop 2020 werd in St. Pancras de tweede Winterkoning-Grandprix (GP) van dit seizoen gespeeld. Voor wie nu met vraagtekens in de ogen naar het beeldscherm tuurt, een kleine toelichting. Al in de jaren dat Theo de Bruijn en Henry Veneman nog samen de jeugdafdeling bestierden (dat is heeeeuuul lang geleden), werd vanuit verschillende verenigingen de samenwerking gezocht voor een aantal jeugdzaken. Dit samenwerkingsverband, indertijd nog bestaand uit Schaakmat, SV Bergen(toen nog met jeugdafdeling), Heerhugowaard (ondertussen gestopt), Opening ’64 en De Waagtoren werd gedoopt tot “Winterkoning” en heeft door de jaren heen vele toernooien en zelfs verschillende Nederlandse kampioenschappen georganiseerd. En dat allemaal, haast onzichtbaar, mede vanuit jullie vereniging!

Met Ruud(Bergen), Joost(Schaakmat), Jeanette(Opening ’64) en zeker ook Leo(De Waagtoren) ontstond zo met de jaren een goed geoliede toernooimachine die op strakke wijze ieder seizoen 2 leuke GP’s organiseert: het GP Langedijk en het GP Alkmaar/St.Pancras.

Dat de kinderen van de verschillende verenigingen die GP’s leuk vinden, blijkt altijd uit de enorme deelnemerslijsten en het enorme spelplezier dat gedurende zo’n dag valt te aanschouwen. Deze editie deden maar liefst 10 kinderen van De Waagtoren mee!

Vanuit de jeugdleiding reageerden Han, Ronald Kamps en ik direct enthousiast op de oproep om “handjes” te leveren in de vorm van tafelleiders. Of nee, eigenlijk was het best jammer dat deze GP alweer samenviel met ’t Kaaskoppentoernooi en deden we gewoon onze burgerplicht 😉

Tijdens de partijtjes die gespeeld werden is een leuke mix van aanvallende schaak, het wederzijds in de aanbieding doen van gratis stukken en vooral veel spelplezier te aanschouwen. Dat daarbij het geluk vandaag niet aan de zijde van De Waagtoren spelers stond, bleek toen maar liefst 4 Waagtorenkinderen naar voren werden geroepen voor een pechprijs. Ach zo’n Donald Duck strip is waarschijnlijk nog leuker dan een beker ? Mooie resultaten waren er voor Lars Kroon (winnaar tafel 7 met 6,5 punt) en Cas Sallehart (derde van tafel 10 met 5 punten). Voor de volledige lijst met uitslagen, zie de site van De Winterkoning

Leave A Comment