greatron12003

Waagtoren N6 wint met ruime cijfers in Warmenhuizen 1-5

Om 19.45, ruim op tijd, de Wrmenhuizense schaakjeugd was volop bezig aan hun competitie.
Ik sprak Wim Voet, 33 kinderen maar liefst! Verspreid komend uit Schoorl Warmenhuizen zelf, Tuitjehorn, nog wat omliggende plaatsen. Op scholen in omliggende plaatsen, werd ook door leden met lesbevoegdheid les gegeven. Goede dingen allemaal dus!

Warmenhuizen wat verzwakt, een zieke Willem Tesselaar, het voormalige 0-0-0 lid, 1 van hun sterkere spelers, nog wat spelers, die normaal hun opwachting maakten, waren verhinderd.
Om 20.00 zat de waagtoren N6 Voor deze laatste competitie wedstrijd aan de borden, Peter bakker (Tycho zijn vader0, Carolina de Boer(moeder van Julian), wij gingen naar beneden, moeder Carolina snel naar huis, want Marit was op midweek geweest, een laatst restje puber, na zo een week, nu, kan of mag je, ze met hun toestemming nog wat vertroetelen! Dat zit wel goed! Peter en ik belandden bij het driebanden, voor mij niet het laatst deze avond! Ik genoot van de Westfriese humor voor zo ver ik het verstond! De bar juffrouw had met Onno Vellinga in de klas gezeten (Onno komt van origine uit Warmenhuizen), bij moeder en vader Vellinga komen, kinderen uit hun tijd, zij was er ook 1 van! Al vaak aan mij door Onno verteld, nu door een leeftijdsgenote van hem! Vader en moeder Vellinga nooit vergeten door de nog ouderen in Warmenhuizen en ook niet door mij! Top mensen waren het!

Even 20.30, ook John Leek maakte zijn opwachting, ik maakte net mijn eerste rondje.
Max tegen oud leraar Wim Voet, al zat hun eigenlijke schaak leraar verder op in de zaal. Die ene met die mooie naam, Merijn werd hier mee bedoeld!
Gelijk stond Max tegen ervaren Wim Voet, aan bord 2 onze Sander Meijer tegen hun Marcel Kruijer. Aan bord 3 Julian?! Een kwaliteit er tegen aan voor spel, met rente, voor leider Ronald doet hij veel! Ronald houd van wild west schaak en Julian zo lang hij schaakt, hij moet het er in houden, ik mag het graag zien! Het was niet veel belovend , maar dat weet je nooit bij julian!
Rosa haar dame was ingesloten! Blij lachend een kwartier later bij het drie banden!
Vader john, dat was toch niet best?! Zei hij met al zijn liefde! Maar pap! Ik heb gewonnen! Ik viel nog net niet van mijn bar kruk!

 

In mijn what’s app rapportage gesponsord door Theo de Bruijn, een ieder kon het waarderen. Melde ik, dat vader John en ik, geen benul hebben, van Rosa haar talent. Vader natuurlijk wel, op veel gebied! Overtuig u zelf! Commentaar van Rosa zelf! Dom die dame werd ingesloten! Maar ik stond al zo goed! Had daar door al een toren en niet lang daar na won ik nog een toren en de partij! Ik bedoel maar! Top Rosa

Tycho had al snel een pion voor! Hier volgend zijn partij

Merijn speelde tegen mevrouw Maria Wit?! Twee kwaliteiten geofferd?! Dat maakten john en ik er van! In mijn what”s app rapportage! Een Merlijn (Merijn) truck op dat moment leek Merijn te mikken op een mat op g2 Dat had Maria door! In de whats app rapportage liet ik Merijn nieuw toverpoeder maken, (nieuwe ideeën!) (Paardje spring, Pion bedreigen!) Maria wist even niet, wat moet ik er mee aan?! De avond al hectisch begonnen, misschien haar dag ook nog! Maar ze speelt kranig! Vermoeit tegen half 11 posteerde Maria ongedekt haar dame op f2 en ik die van alles beweerd had naar de whats app kijkers! Merijn had al zijn materiaal niet nodig! Mat moest het worden! Een ongedekte dame, uiteindelijk! Dat is ook genoeg, dan word het vast wel mat, Maria vond dat Merijn verdiend gewonnen had, dat siert haar en meer dingen!
Let wel! De What’s app kijkers, waren sommige trainers bij de waagtoren! Zeker niet de spelers Maria! Dat begrijp jij wel!

Julian stond echt totaal verloren tegen Gerard Zoon, aan beide kanten kon Gerard dame halen, volgens mij haalde Gerard er 1, ging voor het mat! Zijn dame en toren stonden dicht bij julian zijn koning, die verder geen stuk meer had, ook niet meer kon zetten! Hoe noemen we dat?! Pat!! Heel goed! Vroeger had je een liedje van kinderen voor kinderen, geef nooit op?! Of julian en Marit en Marit en jullie dat nog kennen?? Maar de tekst klopt vaak, kijk maar naar Julian lol!

De zieke Max aan bord 1 had teamleider Ronald, andere trainers! Wat hoofdbrekens gekost die middag! Om 18.00 2 reserve spelers verder! Vluchtte ik de deur uit! De telefoon bleef rinkelen! Ronald ging voor een patat en een frikandel en vooral een frisse neus! Op what’s app wat een uitvinding toch! Max hersteld! Nooit geweten dat what’s app daar mee kan helpen! (Met dank aan Jonathan en Lucas die dan niet, dan wel, hadden willen invallen, dat dit seizoen wel gedaan hebben.), max speelde de beste partij van de avond, aldus john en ik! Remise tegen zijn trainer Wim Voet die hem voor altijd in zijn hart houd, als vele kinderen nu nog! Knap hoor en je was niet echt lekker! Gauw weer herstellen, dit helpt vast Max!

Sander tegen Marcel aan bord 2! Marcel offerde verkeerd , dat gebeurt elke schaker, de grootsten zijn er niet aan ontkomen, vele generaties na ons waarschijnlijk ook niet! Ergens na een eerder dame e1 schaak, dacht ik dat Sander gratis een tweede stuk kon winnen, dat gebeurde niet! Maar Sander speelde het keurig uit zag ook John, op de vraag van vader Meijer of ik trots op Sander ben! Ik ben trots op allemaal voor de vanavond geleverde prestatie! Voor alle wedstrijden dit seizoen! We hadden een aantal keren pech! Komend seizoen gaan we opnieuw beginnen! Wie er dan mee doet? Zie ik dan wel weer! Alle ouders alle spelers van waagtoren N6 bedankt voor dit seizoen! Op alle gebied! Tot slot de partij van Sander! Kan u het na spelen! U verdient een prijs in de literatuur en het Hebreeuws!
Krijgt ook nog de eindstand van Waagtoren N6 want wij zijn klaar dit seizoen!

 

Leave A Comment