greatron12003

Waagtoren N2 – Castricum N2 2.5-5.5

Na een verzoek bij extern wedstrijdleider Dirk van Der Meiden, nam ik de voor hem toebedachte taken over, voor de Castricumse tegenstanders die dit lezen, Ik ben bevoegd scheidsrechter 1, weinig wanklank over gisteravond meen ik, ik heb het zelf in ieder geval niet bespeurd. De avond werd door Dirk keurig ingeluid, al bijna tegen half 9, 3 minuten dispensatie nog, drukten de 8 de klokken in. 7 om eerlijk te zijn, de tegenstander had 1 speler niet thuis aangetroffen, de 1 was gelukkig nog niet ingevuld, Willem Meyles nog niet actief! Tegen de deze avond aanwezig Animal Frank van Tellingen!    Viktor de Vries schoof met de zwarte stukken aan tegen onze Willem.  Lang duurde het voor een niet spelende wedstrijdleider, voor er resultaten kwamen, wat gebeurde er in al die tussen tijd. Ik loste een niet eenvoudig mat op in een partij van Frank Van Tellingen uit een NHSB wedstrijd, een geoefend oog, helpt enorm! Een mat in 2 met torens op de onderste rij. Het zelf vluggeren met Frank vond ik geen optie, afgeslacht worden, naderhand nog fatsoenlijke beslissingen nemen, bij een dermate belangrijke wedstrijd! Ik stond niet meer voor mij zelf in, na een dergelijke kastijding!

Jos Vlaming, speelde intern tegen Danny de Ruiter?! Maar die aanwezigheid van Frank van Tellingen, Danny had met pattex aan zijn stoel geplakt moeten worden en de stoel met pattex dan weer aan het nieuwe Nico Mak Laminaat! Jos zijn prachtige lach verscheen, hij staat boven aan, Danny was niet te houden, de vrede snel getekend, beneden aan de bar was het nog lang gezellig. Jos leverde nog een leerling bij mij af, er viel heel veel te leren aan de jonge man en hopelijk wil hij dat nog na gisteravond. Ik wens dat hij komende week van 19.00 tot 20.00 bij leraar David Baanstra zit, even als de wat geschooldere speler die zich met Jos onderhield!

 

De wedstrijd eindelijk!

 

Leonard Haakman is een zeer precieze man! Een job in de cijfers veronderstel ik! Dat vertaald zich ook naar het schaakbord! Leonard kan er niet over uit, of het stuk op het ene of het andere veld beter tot zijn recht komt?! Velen van ons hebben die eigenschap! Een poging mijnerzijds voor ons allen! ! uur 40 minuten, 10 seconden gedeeld door 36 zetten tot de laatste 5 minuten maakt ongeveer?!  3,8 minuut per zet, reken ik de 10 seconden per zet erbij, kom je ruim aan de 4 minuten!  Leonard zo lang dus! Even wat langer op de hometrainer! Wat sneller de dag loslaten, het gaat je lukken, schaken kan je, jammer man! 0-1
Aan het bord van Dick Bouma, kreeg zijn tegenstander ook behoorlijke tijdnood (4 minuten uiteindelijk ongeveer over!), Dick zat heel lang keurig, zijn recepten op het bord neer te zetten! Dick weten wij, is /was een betrouwbare apotheker! Het recept winnen, waardoor?? Ik moet het u schuldig blijven! Dick houdt het vast voor zich! Gelijk heeft hij! 0-2. Dat ging niet goed!
Guido Florijn kreeg een gewaagd pion offer van toernooi tijger Gerard Kuijs voorgeschoteld! Guido is zeker niet bang van de tram! Als Korchnoi zaliger, neemt hij zo iets aan, tot het tegendeel bewezen word! Hoe het verder behandeld is door Guido? Nou niet goed! Beraad u bij Guido?! Die vaak toch met een geweldige counter de boel nog weet recht te trekken?!                                                                            Dat is voor AZ later deze week! Voor waagtoren N2 lukte het Guido vanavond niet! 0-3                      Ruud Nieuwenhuis aan bord 5? Later op de avond complimenteerde ik Ruud nog over zijn mooie, natuurlijk ook niet correcte overwinning op Tijmen Grondhout, een week geleden?                                  De partij een dubbelpion op d4 en d3 van Dhr Leeuwerik, Ruud had ergens 20 zetten voor het einde met zijn leuke branie mat in 20 moeten aankondigen?! Of het geholpen had?! Dat weten we dus niet en nooit! Wat Ruud sierde! De stelling was complex, gecompliceerd! Aldus Ruud! Vaak kwamen de stukken niet over de vierde/vijfde rij uit beide kampen 0,5 – 3,5 voor onze Castricumse gasten derhalve!

Arjen Dibbets speelde tegen Wim Pool, 1 van de meerdere bekende Castricum spelers, voor Rob Freer en ondergetekende! Akte hier van later?!Arjen ook uit die contreien afkomstig, zijn tijd ging wat harder! Commentaar van Arjen naderhand aan de bar, 1 pion kon niet opbrengen, wat dat had moeten doen/ kunnen doen?! Raadpleeg Arjen?! Beraad met mij, leverde op, dat hij zelf moest beslissen of hij de aangeboden vrede tekende, andere stellingen, ze waren niet hoop vol!  Arjen nam terecht de remise 4-1 voor Castricum N2.

Rob waande zich ruim 30 jaar terug in de tijd! 38 jaar! Onze Nederlandse Amerikaan! Belandde na al veel omzwervingen, in Castricum! Sommige schakers zijn honkvast! Nooit geen last van gehad! Rob ook niet! Het leek mis te gaan voor Rob, tegen Gerard van Pinxteren, Rob moet je meerdere keren voorbij! Weet ik sinds 2 jaar Haarlem terug weer!  Remise, de Castricummers hadden hun benodigde overwinning binnen 1,5 – 4,5!

Willem de man uit de streek, meestal fris van de lever spelend! Zo ook vanavond!De later opgekomen jonge Viktor de Vries! Is een aankomend speler, waar wij uit onze jeugd, binnenkort de nodige ook tussen de onzen hopen te voegen! Het wordt nodig! Een moeilijke stelling 2 zetten lang stond een loper op h6 in?! Viktor bood zelfs zijn dame voor bleek naderhand heel veel spel?!Gelukkig nog lang geen Ivanchuk! Een remise aanbod, sloeg deze aankomende goede speler af?!                                          Terecht werd hij door zijn teamgenoten op het matje geroepen! Enig overleg met zijn teamleider was zeker op zijn plaats geweest!!                                                                                                                        Willem is een meester in het verharren zo als Drulovic bleekt te beschrijven, speelt met een charisma van een jonge kerel van begin 20 of jonger, een klasse remise! Een mooie partij en veel leuker als een snelle reglementaire winst!

De voorzitter Alex Albrecht, er was niets meer te halen, zo als het de voorzitter betaamt, overal had Alex overzicht over, zijn laatste prachtige f5 en g5 aanval die niet lukte, Import Alkmaarder , Mathias van Zwet, vorig seizoen of eerder even kort bij ons spelend, had waarschijnlijk eerder, het punt bij hem kunnen bijschrijven. Dat gebeurde niet! Een voorzitter sluit de vergadering!! 2,5 – 5,5 werd het voor Castricum N2 ! Daar waren wij nog rijk mee bedeeld!

Waagtoren N2, de spelers die niet konden, de laatste ronde tegen ZSC Saende N! Daar gaan jullie vast nog wel wat voor doen aan vechtlust, want het team zit er vol mee!Voor sommigen tot vrijdag bij het ASK. Ik had graag een winnend verslag voor jullie geschreven, dit kan er vast mee door!

Ronald

Leave A Comment