Peter van Diepen

Google verstoort interne competitie Waagtoren

De techreus Google uit Mountain View, Californië heeft deze week de interne competitie van onze schaakvereniging flink verstoord. De halve wereld gebruikt software van Google: de zoekmachine, Gmail, Chrome, Android, Google Maps, enz. En ook de intern competitieleider is grootgebruiker. De leden kunnen zich met e-mail aan- of afmelden.

Die e-mail wordt vervolgens verwerkt met Gmail. Als alles goed gaat, krijgt iedereen daarvan een bevestiging. Bovendien kan iedereen alles zelf controleren. Indien je afzegging correct is verwerkt, kan je dat zien door in de ranglijst te klikken op je eigen naam en bij de Voorlopige indeling.

Maar afgelopen dinsdag ging dit alles mis, omdat Google Gmail enigszins had aangepast. Opeens kwamen een aantal afberichten in de zogenaamde spambox van de intern wedstrijdleider terecht. Omdat de intern wedstrijdleider uitsluitend in zijn inbox kijkt, waren deze afberichten dinsdag niet verwerkt, zodat een aantal schakers geen tegenstander hadden. Misschien had Google voor 2019 goede voornemens gemaakt: zorgen dat de gebruikers van Gmail nog minder ongewenste e-mail krijgen. Maar helaas filterde Gmail dus te veel en moest de intern wedstrijdleider improviseren.

De intern wedstrijdleider heeft nu als voornemen voor 2019 om dinsdag, behalve in zijn inbox, ook even in zijn spambox te kijken. Verder stelt hij het op prijs als de leden ook zelf controleren of hun aan- of afmelding correct zijn verwerkt.

Leave A Comment