Het niet zo heel snel (schaak) toernooi. Het niet zo hééé’l snel schaaktoernooi!! Het niet zo héééélll snellll Schaaaak Toernooi!

 Colin Stolwijk en Warner de Weerd winnen!!

 5 over half 10 ’s morgens, de fiets vast gemaakt aan het fietsen rek, net als de baas, zal een reisje naar Roemenië of Polen per auto een belevenis zijn. Maar ik heb het mijn doorsnee fiets nog nooit horen vertellen, laat staan, dat je je duur verdiende bolide ooit terug ziet! Dit alles na het trieste verhaal van een gewaardeerde collega en vriend, bij hem voor de deur?! Het overkwam mij alleen 38 jaar terug, geluksvogel toch?! Dat valt ook weer tegen, jeugdige onbezonnenheid, onverschilligheid, daar mee gepaard gaan. Ooit vonden ze 2 keer de weg om in een ooit bewoond appartement door mij te komen! Ik was er niet, of het enig verschil gemaakt had?! Je staat liever anders in de (dag) bladen.

Bij het Gulden vlies de deur nog gesloten, het geweldige personeel, in de beginnende voorbereiding, stoelen van tafels, kleedjes recht trekken, naderhand de verschoning van de hal de wc’s de trap, elke dag weer!! Respect!!

Aartswoud, Beverwijk, Heerhugowaard, de deur word geopend, terwijl dat officieel pas om 10.30 ’s morgens mag?! Een raar gevoel maakt zich meester van mij, van anderen, is het afgelast? (te weinig koppels), ligt de toernooi leiding nog op 1 oor?!

Ik houd onnodig (blijkt achteraf!),  Iedereen beneden, laat een app uitgaan?!

Je bent vereningsdienaar, of je bent het niet! Altijd beter als de App blijft een lieve dienster uit het Gulden Vlies, met een gezond pratende mooie lieve mond. De hele dag verder, staat ze anderen en mij, met grote inzet, van dienst te zijn! Hulde!!

Even na 10.15 heeft de al hard werkende toernooi leiding, ondersteund door Jos en Willeke hun jongste dochter, een eerste indeling op orde! André en ik zijn gekoppeld aan toernooi reisgids schrijver Rob Spaans en duizendpoot bij de waagtoren, Ton Fasel! André die de hele verdere dag, te pas en te onpas, stukken aanbied! Er waren geen scouts uit Londen van het WK! Maar ik durf te beweren! Dat niemand op Chess Bomb.com, André van 1 boring! Partij zou betichten! Hoog uit een sléeécht geroepen door een bij dit toernooi aanwezige schaker zou zijn deel misschien worden! Een kniesoor, die er wat van vind! Op zijn Engels natuurlijk Baddd! Ik ben al snel in goedgeefse stemming, iets verder kijkend! Blijkt de stelling tegen Rob Spaans, minstens remise, ach er was al zo veel gebeurd!

Ronde 2 brengt ons, Danny Stoop en Rob Heijink, bij het ter perse gaan, nog niet op de deelnemerslijst ! Rob overhoort mij zwaar in een Kalasnikov! Heeft er gelukkig niet 1 onder de tafel! Te samen met ronde 1,  lijkt het al, dit toernooi, het tempo! Het wordt voor mij! Nu al! Veel te snéélll André scoort zijn eerste punt (ja toch?!),

Tegen een in dit toernooi, niet in topvorm verkerende Danny Stoop!

Welke ronde?! Arie Boots toernooi nestor, gekoppeld dit toernooi aan nieuw lid de Herr Móhl, dit met alle respect aan hem geschreven! In ene blijken André en ik, toch nog redelijk snel! Is het vooral voor Arie een dag van afzien aan het worden geen Afshin (waagtoren lid) maar afzien! Geweldig, meer als 50 jaar schaken! Zo veel gezonde beleving, zeker nog schaak, dat in een rustiger tempo het dag licht enigszins verdraagt!

Tot ver in de zaal knoeien wij er gezamenlijk op los! Verder op, op de dag roept Ton Fasel, waar om heb ik geen 1400?! Hij zou waarschijnlijk ’s nachts zwaar zwetend in bed wakker worden?! Hoe is het ooit zo ver met mij geraakt?! De GGZ lijsten zouden weer aangepast moeten worden! God zij dank niet Ton het was 1 van die spontane uitroepen, naast het al bekende tjoep, tjoep, tjoep!

Nog bonter maak ik het in de tweede ronde in de middag! 1 e4- g6 2. D4 – Lg7 3. H4 enz., ik presteer het om Klaas Silver 4 pionnen zo te geven, er niets voor terug te hebben, John Leek, bekijkt het al met een lichte Abraham blik! Leeftijdsgenoot! 2 weken Abraham, meer dan goede vriend André Bremmers! Toont John er veranderd niets! Wel of nog geen Abraham ?!?!( gaan met die banaan op dat schaak bord, ze kletsen altijd! Net als met een hoop dingen in het leven, met een gezonde geest, je krijgt vermogen er mee om te leren gaan!),

ondertussen, een boel ruimte zonder al die pionnen gekregen! Zou ik dan toch nog maar eens gaan aanvallen?! Klaas heeft deze zondag op het schaakbord niet zijn dag?! Op onvoorstelbare wijze?! Speel ik als 1 van die vele foute pastoors,( voel u niet aangesproken?!) Met een pokerface! De benodigde zware stukken op Klaas zijn zevende en achtste rij! Klaas gaat mat!

André maakt het zeker zo bont! Uiteindelijk, (er was al veel meer gebeurd!), Andrë met 2 pionnen, die het zou niet mogen kunnen, dood gemoedereerd gaan promoveren! Karel Beentjes, gooit er een paar klompen tegen aan, gedragen door een paard, dat nog net die rampspoed kan redden, (met hulp van wat brood nodige schaakjes!)

Beste mensen, vele gebeurtenissen deze dag, een heerlijke lunch wederom, gesponsord door de club van 4000, verzorgt door het voortreffelijke Gulden Vlies personeel! Tijdens de lunch, komen wij terug met 0-0-0 opgericht in 1976! Denken dat de toernooi leiding een verkeerd tijdsschema hanteert (al die schakers zijn toneelspelers), Jos schrapt stemverheffend! (Gespeeld) , de secretaris, de interne wedstrijdleider en ik een jeugdleider uit de uitslag!

Uiteindelijk wint Jessica Straatman de rating prijs! De sterke Colin Stolwijk met journalist Warner de Weerd, het toernooi!

De toernooi leiding en ik hopen u komend jaar in grotere getale te zien! Het viel al met al nog mee! Excuses als dat snel schaken niets meer voor mij!? Weg er mee!

Kijk naar Arie Boots en Heer Móhl, als oudere gewoon mee doen! Vergeet in nog Ramon de hele dag aanwezig, de nodige speelden nog een potje met Ramon, ik zelf ook. Hebben we Klaas nog met de vele woorden, net als ik! Hakblokschaak, het woord van de dag, tot de volgende keer!

 

Ronald

 

2 Comments

  1. Zarion11 19 november 2018 at 19:19

    18 teams lijkt wat weinig, Maar dat zijn wel 36 mensen! Dat is geen slechte opkomst imho. Natuurlijk miste we wel wat namen.
    Het speeltempo is ook verschrikkelijk en persoonlijk had ik die dag ook geen goede score, maar er kwamen wel geweldige partijen op het bord. Good fun.

    Geweldig toernooi jongens!

    Cheers!

Leave A Comment