Karel Beentjes

Heerhugowaard N2 – De Waagtoren N5 3,5 – 2,5

Op 30 oktober speelden we met De Waagtoren N5 onze eerste wedstrijd tegen Bakkum N2. Twee dagen later moesten we opnieuw aan de bak tegen Heerhugowaard N2. Beide wedstrijden werden op het laatste moment in ons nadeel beslist met het kleinst mogelijke verschil.

Peter van Diepen deed al verslag van onze wedstrijd tegen Bakkum. De wedstrijd tegen Heerhugowaard leek eerst in ons voordeel te verlopen.

Karel Beentjes vergistte zich in een combinatie in een erg open stelling. Zijn tegenstander René Groenendijk profiteerde niet ten volle, zodat voor Karel een nadeel van een toren tegen twee stukken ontstond. René moest nog zijn loper en zijn toren ontwikkelen en dit bleek een te groot nadeel in deze erg open stelling.

Onze invaller Onno Vellinga verloor. Hij kon niet bij de aanval die zijn tegenstander Eric de Jong via h8 op hem uitvoerde.

Kiek Schouten zette ons weer op voordeel met een koningsaanval op de rokadestelling van zijn tegenstander Gerard Groeneveld.

Nico Brugman en Adrie Maijers bereikten een volledig gelijkwaardige stelling waar niet veel muziek meer in zat, remise. Na vier wedstrijden was het 1,5 – 2,5 voor ons.

De dame loper en toren van Ronald Brink stonden nog vastgenageld op hun originele plek toen tegenstander Ron Hes een koningsaanval inzette. Deze was hierdoor succesvol. Uit de partijen van Karel en Ronald bleek weer eens hoe belangrijk het is om over actieve stukken te beschikken.

Aan het einde speelde alleen nog onze nestor Arie Boots. Tijdens de wedstrijd had hij een stuk vermorst, maar in het eindspel had hij nog een pion die gevaarlijk leek. Zijn tegenstander Robbert van Doorn had niet een adequaat plan om te winnen, maar na veel zwoegen lukte het hem wel.
Zo hebben we in één week twee keer met 2,5-3,5 verloren. Revanche op 20 november tegen Purmerend 5?

Leave A Comment