greatron12003

Negende vertoont schaak groei in derde klasse C, Zesde met veel opgedane ervaring toch terug naar derde klasse!

Begin ik met het negende, wat voor af ging:; John Leek belde stad en land af, de middag er voor, welk ouder lid, wilde? Kon nog inspringen in het zesde? Kon leraar Ronald zelf nog, een niet mis te verstaan nee, door de alles op een rij hebbende Dirk Van der Meiden, een telefoontje naar de schrijver van dit verslag, had hem de zelfde teleurstelling gegeven.

Aan John en aan een ieder zijn geduld komt een eind, John ’s avonds nog door mij verzocht de uitslagen formulieren te verzorgen, haalde mijn kopman, Milan de Boer naar het zesde. Hulde voor Milan en teamgenoten.
Milan nam plaats aan bord 8 in het zesde. Bij het negende nam Lucas Meinsma of het maar gewoon was? De plek van Milan in, wij senioren kunnen er zeker na dit seizoen van leren en ik heb recht van spreken.

De zelfde Lucas, prima lid dus, dat stil zitten, nou nee, hoort niet bij Lucas, langzaam spelen? Lucas is heel gezond van plan heel energiek ouder te gaan worden, niets mis mee, helaas, wij zaten beneden aan de koffie, ik maakte mijn eerste opwachting om een blik op de stellingen te werpen, de koning van Lucas zijn tegenstander stond al midden op het bord, hij had de klus snel geklaard, bleef trouw voor het hele schaakmat team wel de hele avond zijn team genoten ondersteunen wat Lucas ook nog tamelijk lang deed, tot ik bij hem kwam, hem bedankte voor zijn deelneming, hem er op attendeerde dat er leukere dingen die avond op hem wachtte en Lucas maakte zijn gang richting huis.

Merijn, een stuk achter en John en ik kregen de blijde analyse, schaken is zo veel leuker als je nog maar 13 bent, je let niet op alles en alles wat zich aandiend is toch mooi mee genomen, John en ik, we zullen er geen speld meer tussen werpen Merijn, al deden we dat gisteravond natuurlijk wel!
Tja met zo een gulle tegenstander, die Engels opent, net als de helft van de schaak knoeiers, waar ik zelf ook toe behoor, zijn dame in de aanbieding doet, dan ook nog droomt terwijl het helemaal niet meer kan, met 2 torens mat te geven, met j0u toren er tussen?!?! Merijn zijn dame er bij om de koning midden op het bord mat te geven. John en ik zagen het zo ging het, randzaken, heeft Merijn (nog geen?!) last van, einde discussie 1-1.

Julian speelde tegen de teamleider van Schaakmat, een aardige kerel, die mij ooit ook nog de stuipen op het lijf joeg, tijdens een jeugd vierkamp bij Opening 64, dat ik toen won, heeft u gelukkig ook nooit hoeven te zien!
De zelfde teamleider was Julian en Marit hun teamleider in Koedijk,te samen met wat jonge teamgenoten, die Ruud, Albert, Alex en ik bekampten in Koedijk.
Julian heeft nergens meer last van met schaken, vliegt daar waar hij het mag en kan, de tegenstander naar de keel, alleen er bij moet hij niet verkouden zijn. De teamleider was nu nog wel wat te sterk, als eerder geschreven het gaat goed komen met Julian?! Ooit komt zijn tijd!

Sander rook ook bloed!, zijn tegenstander kon kiezen de dame geven, Sander zijn pion laten promoveren, of gewoon opgeven! Aldus Sander Meier.
Zijn tegenstander koos wijselijk voor het laatste 2-2.

Max Hooijmans had de sterke jonge tegenstander van Alex Albrecht aan bord 1, Max kent Alex Albrecht niet de partij ook niet! Gelukkig maar niet!
Dat Alex nog won?! Gelukkig was het al laat op de dag! De sterke jongeling van Schaakmat is wat stappen verder als Max, al geloof ik, dat Max dat verschil heel gauw bij moeten kunnen trekken, dat word bewaard voor het nieuwe seizoen Max, dapper dat je direct naar bord 1 ging, na het verhuizen van Milan naar team zes!

Rosa speelde als altijd dapper, dat prachtige weifelende handje boven het bord, lieve Rosa, als je mij eens ziet spelen, ga je beschrijven wat er aan mij vreemd is, gedurende een schaak partij. Alle kanten kon het op?! Niet waar vader John?! De jonge schaakmatter bereikte na slechter gestaan te hebben een toreneindspel met een pion meer wat hij remise gaf. Het verschil niet groot! 3,5-2,5-2 verloren!

Best negende?! Een geweldige start! Een poosje dicht bij de top! Na de strandloper, wat een naam voor een schaakteam?! Liepen wij de laatste vier ronden ook liever op het strand! Het vertrek van Shrey, maar de zeker goede vervanger Julian! 8 spelers gebruikte het negende het nu afgelopen seizoen en jullie deden het beter! De andere Jeugdleiding en ik, we gaan er vast mee door en het komende jaar gaan ze nog meer van jullie schrikken! Top Rosa en schaakjongens, tot komend seizoen!

Het Zesde tegen Wijkertoren 3

Ronald jij schrijft beide verslagen! Als Leo van Steenoven dat zegt, heb ik het maar te doen! Hier komt het!
Beste jonge toppers, sorry voor een beetje rumoer pal op het eind. Het is geen geheim, ik heb 7 jaar in Beverwijk gespeeld bij beide verenigingen waar uit de wijkertoren is ontstaan (Weenink en Patmat), het was op een andere manier, ook een beetje Ronald zijn feestje!

De partijen:; Klaas Jan speelde tegen de jonge sterke Camile Hol (elo 1915)!
Ik sprak Camile een poosje na de partij! Camile had naar eigen zeggen, een beetje van mij, zich de 1 jaar geleden uitgekomen pillen, van de Grand prix Siciliaan zich ook niet zelf gemaakt! Maar camile wist er wat van! Als een torpedo uit een duikboot zo lanceerde hij zich zelf! Een gewaagde pion al heel snel op f5 en ergens heb ik het ooit geanalyseerd! Een partij tegen Kasper Van Der Meulen, die ik roemloos heel snel had moeten verliezen!
Klaas jan, je zat er bij van zo, heb ik dat?! De wangen gezond rood kleurend!
Ook Camile raakte zijn plan wat bijster stond op een gegeven moment zelfs slechter, naar eigen zeggen! In ene vond hij toch dat plan, wat hem voorlopig de betere speler maakt! Jij Klaas Jan je blijft gewoon zo werken, als je dat al heel goed een sterk jaar doet! De hogere aagtoren teams zullen om je schreeuwen! Ga zo door!

De lagere borden, met ons jongste schaaklid, Herman Nijhuis (70+), Joost oud indelings deskundige wedstrijdleider bij TATA was overtuigd van Herman zijn jeugdigheid! Herman speelde tegen Peter van de Meulen 1 van die vele Wijker cracks en Herman ik weet ook niet het antwoord op zijn spel Herman, diepe bewondering weer voor je taaiheid, na lang spelen was het toch 2-0 voor hun.

Marit speelde tegen de ervaren Joost Out Engels?! Nou nee, de verkeerde Sokolsky, bij Joost stond alles paraat voor de aanval, Marit haar koning, kwam heel erg alleen te staan, Marit mocht nooit gaan aanvallen, dat is denk ik gebeurd en daarna kan het voor Joost nooit moeilijk zijn geweest, hoe verwonderd ben ik, dat het toch op remise uitgedraaid is, ik snap ook niks van al die hand tekens Marit! Keurig hoor remise, je hebt dus vast nooit aangevallen!

Daan werd behoorlijk getest door Cornelis Meems, voor mij Cor. Ik zei tegen Daan, je kan het! Als altijd zag ik goede dingen Daan, in een absoluut niet makkelijke partij, jullie kozen beiden terecht voor remise en wie ben ik om daar wat van te zeggen!

Milan speelde tegen de wijker Jaap de Vries, (nee waagtorenaren een andere hij is niet opgestaan), Jaap is een schat van een jongen, zat met Jan Poland en mij op de wedstrijdleiderscursus. In de wandelgangen werd gesuggereerd, Jaap was Milan bekend, een 1 kon in het verschiet liggen! Milan net als jou! Ik kon het ook niet bespeuren, goede pot kerel! 3-1 voor de Wijkertoren! Remise voor Milan!

Max speelde tegen Arthur Kessens 1 van die vele leuke aparte vrienden uit mijn Beverwijkse tijd, max miste hier en daar wat, koos veel minder als leraar Ronald Kamps voor nog vagere voortzettingen er waren er betere, al had Arthur op vele stellingen een gevaarlijker antwoord, iets zegt mij wel, Max ergens heb je wat gemist! Stuur je partij naar Frank van Tellingen of Danny de Ruiter en je krijgt heel wat a4tjes terug, met goede aanbevelingen.
Chaim wat een stelling, tegen Han Jansen, wat kon er niet?! Deze partij naar Frank of Danny en Jos Vlaming de sweater van het lijf vragen? Wat was het Chaim Pf7x? Nee die kon niet Te7 Chaim vond ik, wint denk ik in alle varinten, remise Chaim, edelmoedig van Han, ik moet het hem nageven, net als Arthur bij Max, sportiviteit, het is soms een groot goed! Applaus voor jullie tegenstanders een hele grote schouderklop van julllie zelf voor jullie en van mij ook, welk team komend jaar? Ik zeg het zelfde mannen, ik ga er misschien een beetje gedeeltelijk over. Blijf zo door gaan en die tweede klas en meer komt weer terug!

Het klapstuk, in Heiloo heb je het hoekstuk, dat weten Leo en Luuk!
De ijsboer weet ik ook van Luuk sinds gisteravond!
Gisteravond geen ijs op Luuk zijn bord tegen Hans Wiemerink, die nog een prachtig mat er in breide voor Luuk! Maar op onze Luuk, ik ben zo onbescheiden er stond geen maat op je Luuk gisteravond! Je had alles gezien, vader Leo, hij is altijd trots op je, maar gisteren moet hij toch even mooi emotioneel geworden zijn apart in een kamertje.
Luuk vergooi je talent op geen enkel gebied, doe wat jij graag wil doen!
Maar zet het schaken niet snel aan de kant, je partij naar Danny, Frank of Jos, op nog vele mooie potten van jou!

Jongens Rosa jullie merken het heel trots op jullie met mij de hele jeugdleiding, tot komend seizoen en eerder voor sommigen volgende week!

Leave A Comment