Danny

Revanche!

By Published On: 6 november 2017Categorieën: De Waagtoren 1 (2017-2018), VerslagenViews: 22891 Reactie on Revanche!

Afgelopen zaterdag mochten wij een poging wagen om de blamage van de vorige wedstrijd weg te poetsen.

Dat is denk ik deels gelukt, maar in mijn enthousiasme loop ik op de feiten vooruit, want er is genoeg te schrijven over wat er allemaal voor de wedstrijd is gebeurd.

Eerst kreeg ik al een licht paniekerig berichtje van onze super invaller met de vraag of wij de wedstrijd nog serieus namen aangezien hij nog geen mail had gekregen. Achteraf bleek dat hij zich eigenlijk af vroeg of we hem nog wel nodig hadden, maar dat terzijde. Snel stuurde ik een berichtje naar onze pas getrouwde topper of ik toevallig iets gemist had, maar gelukkig had hij ook nog niks gehad. Dit stelde mij nog niet helemaal gerust, maar voordat ik een mail kon versturen over het hoe en wat kreeg ik pardoes een mail over de opstelling en wat andere praktische dingen (kom ik later op terug)

Tussen maandag en zaterdag gebeurde er gelukkig weinig (of ik werd niet op de hoogte gehouden) dus we gaan het maar over de wedstrijd dag hebben.

Het leek mij een perfecte voorbereiding om bij Kolping Boys te gaan kijken waar mijn neefje elke week schittert. Tot mijn schrik kreeg ik een berichtje (wat moet je tegenwoordig toch met en zonder telefoon) van dezelfde net getrouwde man, met het slechte nieuws dat hij dood!ziek was, maar wel kon spelen. Nou dat wordt wat dacht ik pff. Om het nog leuker te maken kreeg ik een berichtje van onze superinvaller met de vraag op welk nummer Jos eigenlijk woont. Ik kan wel zeggen dat ik vaak bij Jos thuis ben geweest maar ik had geen flauw idee op welk nummer hij eigenlijk woont, gelukkig wist ik wel dat hij een rode voordeur had en kon hij alle rode deuren afgaan op de Westerweg. Blijkbaar was Peter zo vroeg weggegaan, want hij belde aan toen Jos nog onder de douche stond. Hoe dit is afgelopen mag u morgen aan Jos vragen!

Nu maar een sprongetje naar de autorit, want ik wil liever geen klachten krijgen dat het stukje te lang is.

Ik mocht in de auto gaan zitten van onze topchauffeur (naar eigen zeggen) Jeroen. Jos en Peter gingen ook mee en het feest kon beginnen. Na een tijdje begon ik mij toch af te vragen hoe hun toernooi in Duitsland nou was verlopen. Na 2 boze blikken kwam er toch iets over uit, maar uiteraard niet over hun geweldige spel, maar over een dame tegen toren eindspel die een zekereNico Mak op het bord had gekregen. Ik was er zeker van dat dit met goed spel remise te houden is en gelukkig vond Nico dat ook. De rest vond dat onzin en zei dat het makkelijk gewonnen is. iedereen die het denkt te weten mag gaan roepen! Afijn, toen wij er bijna waren vroeg Jeroen zich af of hij daar ooit had gereden en kreeg Peter een discussie met zichzelf of hij daar ooit had gereden. De uitkomst moet ik u schuldig blijven.

 

Dan maar weer het bekende sprongetje naar de partijen. Hou mij alstublieft niet aan de bordvolgorde, maar ik ga toch mijn best doen.

Als eerste was Jeroen klaar, hij had volgens mij steeds de hele partij een kleine plus maar na goed verdedigen van zijn tegenstander moest Jeroen toch berusten in remise, 1 of 2 zetten voor het einde kreeg Frank A. ook een remise-aanbod maar daar straks meer over.

Hierna was ik klaar. Ik had al een vermoeden dat mijn tegenstander al een aardig leeftijd had bereikt, maar nadat hij begon over een verhaal van 50 jaar geleden wist ik het zeker. Er kwam een hollandse partij op het bord en volgens mij had ik steeds een prettig plusje. Mijn tegenstander ging zijn stukken een beetje gek neer zetten en de trucjes kwamen al snel om de hoek kijken. Met een vrijpion op c6 werd mijn eerste externe punt van dit seizoen een feit.

Ik geloof dat Frank v T hierna klaar was. Het werd een sterke partij van Frank. Tijdens de analyse bleek wel dat Frank een hoop had gezien al waren sommige varianten wel behoorlijk vaag. Ook bij Frank kwamen de trucjes al snel in de stelling en was hij er als de kippen bij om het af te maken.

Maaike was iets na Frank klaar. Na een goede opening ruilde Maaike haar zwartveldige loper af voor een wit paard op c3 zodat wit een erg lelijke dubbelpion had op de c lijn. Net op het moment dat wit er dacht uit te komen en zelfs Maaike dacht te verschalken door middel van een diepe truc bleek dat Maaike net alles beter had berekend en tikte zij het zeer netjes uit.

Hierna was het Peter die de analyse ruimte binnen liep en zijn blik en uitspraken zeiden voor iedereen genoeg. Peter had net als vorige keer een prime partij gespeeld en het leek erop dat hij dat deze keer wel ging verzilveren. Net op het moment dat Peter de winst aan het berekenen was en iedereen al juichend bij zijn bord stond had zijn tegenstander het tij op een slinkse manier kunnen veranderen.

Ik geloof dat Rob hierna klaar was. Ik probeer nog steeds te begrijpen wat Rob nou allemaal aan het doen was. Rob kan de sterren van de hemel spelen, maar soms is het helaas ook het tegenover gestelde en dan nog die verdomde tijdnood van Rob. Het wordt tijd dat rob dat niet meer overkomt, want hij is bijna altijd stukken beter dan zijn tegenstander. Het moet juist andersom zijn, Rob!

Frenkie, wat zag je er toch beroerd uit toen je bij Jos binnenkwam, maar na een paar pillen(doping) ging het wel weer. De partij was weer een echte Frenkie partij, weinig doen, tegenstander in slaap sussen, maar toch steeds een klein plusje. Zijn tegenstander zag het echt niet meer zitten en bood maar remise aan. MIsschien ook uit medelijden voor Frenkie. Na een tijdje top overleg met Jan ging Frenkie op zijn tandvlees doorspelen en tikte het uiteraard netjes uit. Na afloop ging het blijkbaar weer goed, want het biertje werd meteen besteld door onze frenk.

En dan Jos. Jos speelde weer zoals vanouds! opening spelen die niemand snapt, daarna goed staan, gewonnen staan, het helemaal weggeven, met een blik rondlopen die kan doden, en uiteraard gewoon winnen. Zo kennen wij je weer Jos! maar de volgende keer mag je het wel eerder afmaken hoor.

 

 

 

 

Schaakmat Westland

De Waagtoren

 
Putten van, H. (Henk) 2092 Ruiter de, D. (Danny) 2312 0 – 1
Woerden van, M. (Michiel) 2190 Tellingen van, F. (Frank) 2236 0 – 1
Hofman , A.M. (Marnix) 2196 Agter , F. (Frank) 2219 0 – 1
Brasser , P. (Paul) 2066 Keetman , M. (Maaike) 2188 0 – 1
Aagaard , M. (Michael) 2084 Smorenberg , J.B. (Jeroen) 2170 ½ – ½
Valstar , J.R. (Johan) 2015 Hoekstra , P.O. (Peter) 2027 1 – 0
Kindt , M.R.J. (Manfred) 1938 Vlaming , J. (Jos) 2111 0 – 1
Bieger , T. (Thierry) 1982 Konijn , R. (Rob) 2100 1 – 0
Gemiddelde Rating: 2070 Gemiddelde Rating: 2170 2½-5½

 

 

 

 

One Comment

  1. drulovic
    drulovic 6 november 2017 at 21:49

    Mooi verslag Danny!

    Dat biertje had ik beter niet kunnen doen. Zondag de hele dag plat gelegen met 40 graden koorts. Inmiddels nog steeds niet hersteld.
    Maar goed, alles voor het punt!

Leave A Comment