Ellen van der Hoeven

Shrey Jaitly en Max Hooijmans domineren GP Langedijk

Shrey Jaitly wint GP Langedijk

Vroeg in het schaakseizoen viel dit keer al het eerste Grand Prix voor de jeugd. De Waagtoren had een bescheiden opkomst, maar was niet over het hoofd te zien. Alle drie de deelnemers deden mee in de hoogste groepen. Merijn Hooijmans debuteerde in groep 2 met een knappe twee punten. In groep 1 speelden Shrey Jaitly en Max Hooijmans. Na voor beide winst in de eerste ronde troffen ze elkaar al in de tweede ronde, deze match eindigde in remise. Daarna speelden ze het beide klaar om verder alle partijen te winnen. Wat nu, dacht de organisatie, alle punten (wp, sb je kent het allemaal wel) staan gelijk. Gaan we loting doen in groep 1?? Nee, we laten ze een barrage spelen. 5 minuten op de klok en Shrey mocht blind de kleur kiezen, hij trof zwart. Ook deze barrage kwam niet verder dan remise ….. wisselen van kleur en nu met 3 minuten op de klok …… beide bleven ze redelijk cool onder de spanning en de tijdsdruk. Maar deze match kwam toch eindelijk tot een beslissing. Shrey trok aan het langste eind en tekende voor de eindoverwinning. Beide jongens beëindigde de dag met een voldaan gevoel dat ze via deze weg het hadden kunnen beslissen! Zo eindigde De Waagtoren op de eerste en tweede plek in de hoofdgroep met een groot gat van wel 3 punten naar de derde plaats.

Leave A Comment