Danny

Jeugdpromotie de Oever

By Published On: 11 september 2017Categorieën: Jeugd, Publiciteit, VerslagenViews: 17370 Reacties on Jeugdpromotie de Oever

Afgelopen zondag was er een open dag en het 10-jarig jubileum van De Oever.

Leo had geregeld dat De Waagtoren ook een plek had om het schaken en de jeugdafdeling te promoten onder kinderen en volwassenen.

De bedoeling was om jeugdspelers te krijgen (waarschijnlijk 3) maar in de wandelgangen heb ik veel volwassenen gehoord die het schaken wel erg leuk vinden, maar het toch te spannend vinden omdat ze te lang niet hebben gespeeld.  Uitdaging om dit soort mensen bij de club te krijgen?

 

Aanvangstijd was om 13:00 tot 17:00 en daarna was er nog een feest tot 20:00.

Samen met Leo en Luuk hebben wij borden, stukken en klokken (voor onszelf) neergezet. Als reclame hadden wij wat formulieren van de NHSB neergelegd, een groot demobord neergezet en de NHSB bekers van 2016 en 2017. Jos had van thuis een aantal tijdschriften en boeken van New In Chess meegenomen.

Om 13:00 was het grote wachten gekomen en om de tijd wat te doden had Luuk een soort kaartspel met opdrachten meegenomen. Jos en ik kwamen tot de conclusie dat dit toch wel heel erg wennen is (of komt dat omdat Luuk vaak won). Sommige opdrachten dit ik nog weet zijn: doe een illegale zet, krijg 2 dubbelpionnen, krijg 1 triple pion, ga met je koning naar h5 enz. Het was een zeer geslaagd spel en als het aan mij ligt voor herhaling vatbaar

Na een tijdje kwamen (pin mij alstublieft niet vast aan de volgorde) Ronald Kamps, de Familie Bookelman, Ruud Nieuwenhuis, de vrouw van Jos en Arie Boots (hopelijk ben ik niemand vergeten).

Het was een leuke en geslaagde dag en wat mij betreft voor herhaling vatbaar!

Ohja, Max, jij moet mij nog wel uitleggen wat voor nieuwe opening je nou had.

Leave A Comment