greatron12003

Alkmaars Kroegloperstoernooi 2017

Het draai boek, de toernooi leiding! De sponsors! 11 Geweldige kroegen! 92 enthousiaste deelnemers, de moderne app, ofwel, Alkmaars eerste kroeg loper toernooi, 2017, gezellig gespeeld.

9 juli 2017, om even kwart voor 10, melden André Bremmers en ik ons in het gulden vlies.
Een bekend weerzien, met mede schakers, in dit kort geleden afgesloten schaak seizoen.
Mijn Hoornse partner Lucas Boots speelt vandaag met zijn echte club genoot Toine Molenaar, tot een schaak treffen, tussen onze teams komt het niet deze dag.

De inleiding, het gebruik van de app. Zeker geen dagelijkse kost voor een postbode, die gewend is van a naar b te koerieren. Na wat drempel vrees, krijg ik ook dit nieuwe snel onder de knie en later alsof ik nooit anders gedaan heb. Verwijs ik mede deelnemers, met een minder moderne mobiel, naar hun speel lokaties.

Het hart verwijst naar de ochtend aard of andersom, home is waar je kroeg hart ligt, om half 11, kom ik in de pilaren, het enige wat ik er uit voer op deze dag is de stukken klaar zetten. Een groet naar vriend en collega Ron van Gelder en de app zegt je moest naar de kleine deugniet. (voorheen de pimpelaar), vandaag heus waar, gerund door oud eigenaar Willem van Wanrooij.

Het gevecht met top club genoten Jos Vlaming en Dirk van der Meiden is een ongelijke strijd, al warm ik Dirk enigszins op, niets voor niets!! Het app gebruik word duidelijk. André en ik gaan naar de Amstel, de broers Mark en Frank Verkerk wachten ons op, hartelijk verwelkomt. Tot favoriet bestempeld! André en ik, kunnen zo tegen twaalven die verwachting wel waar maken. 2- 0, de eerste punten zijn binnen.

Via de app terug naar het gulden vlies. Als bekende schaker in Noord – Holland en daar buiten, een klein beetje, wel of niet gevraagd, wat koppels tegen elkaar te laten spelen.
Onder andere Han Rauws en voormalig, maar zeker nog topper Aad Schuit, tegen de Verkerk broers. Aad toont, niet voor het laatst deze dag. Dat waagtoren 3 of 4, hem vreugde vol zou onthalen, als hij de stukken definitief weer zou oppakken. Maar Aad heeft terecht voor zijn ontspannende tennis leven gekozen.

Onze tegenstanders komen ruim te laat, de klokken wel of niet, een ieder doet wat zijn hart hem opdraagt aan. Het ronde verloop kan in het gedrang komen. Een nette remise van André die de klok van af het begin gelijk heeft gezet, met de sterke André Breedveld is het gevolg. Het tijdsverschil, tussen Peter Alberts en mij is ook praktisch genivelleerd, op het bord blijft er evenwicht, een nette 1-1 tussen 2 1600 mannen en 2000+ er zijn dagen dat het niet gebeurt.

Purmerender vader en zoon Bartels, gezellig met elkaar schakend van te voren, in meen ik weer de deugniet, zijn de volgende opponenten.
In een Philidor, treed weer de oude wet op, speel nooit, of zeker niet op het onjuiste moment f6. Vader Bartels gaat er hard van af. Ik mijmer terug, dat ik ooit 16 jaar was. Ik spreek de 20 jarige Cas Kok, of nog iets jonger nu. Verwijs hem naar zijn opa, die ik enorm genietend kende, toen hij mij minstens 2 keer op een dergelijke wijze opbracht. Tja een ezel ja soms ben ik dat, al kom ik wat lager als uit heemskerk vandaan. Jonge Cas, die opa niet gekend heeft, neemt het voor waarheidsbeleving aan . Wie weet hoort de mij bekende vader Nico (meervoudig club kampioen bij de ter ziele gegane schaak club Weenink, mijn beginnende seniorenclub), het nog. Deze anekdote moest er even tussen in.

In de prachtige Ritz, (De voormalige Vestibule) waar de postbode niets te zoeken heeft in de prachtige achter locatie, verzoek ik de heer, die zich deze keer de steun verschaft aan Rob Heijink en zijn geweldige vaste schaak partner Danny Stoop. André mist een opgelegde mogelijkheid op beter. Al ging het natuurlijk lang, veel te goed. 0-2

Het gulden vlies, brengt ons naar de thuis basis het gulden vlies, hilarisch word gereageerd door meerderen op de overwinning van José van de Donk op 800 rating punten meer hebbende Piet Pover. Moet kunnen op een gezellige kroeg loper dag. Ik heb mijn handel vol aan de anti leeuw van de mij al jaren bekende vriendelijke Rob Broertjes, als de machine in beweging komt is er voor Rob geen houden aan! Kon het allemaal niet eerder, is de vraag van André naderhand? Nee is mijn antwoord. André draait een zet te veel verkeerd om en Piet is dol op vrouwen en kerels gaan er terecht, keihard van af.

De slotronde brengt ons in de Gunneries, een jong huis schaak koppel uit Amsterdam, weet iets van het London systeem, of de Trompovsky, ik weet ook wat zetjes en waarschijnlijk net iets meer. Even leuk nabespreken, van wat kan er mogelijk zijn, in bepaalde systemen. Ik geef slechts het handjevol aanreikingen, waar ik hun mee van dienst kan zijn. De mannen vinden het mooi en voor André en mij is onze samenwerking vandaag geslaagd en het smaakt zeker naar meer.
4 fantastische Barrages tussen het koppel Blom/Admiraal en het koppel Beerdsen/ Nic?, brengen eerstgenoemd meesterklasse koppel, de eerste Alkmaar kroeg schaak titel.

Een traditie, die vast nog jaren doorgang vind en terecht bedankt namens velen.
Ronald Kamps

Leave A Comment