greatron12003

Een sneeuwballen gevecht hadden wij wel gewonnen??

Zelfs met de titel moet ik voorzichtig zijn?! Hadden de jongens en Rosa er om gevraagd?! De warmenhuizenaren, allemaal meestal in de leeftijd van vader en moeder,  ik denk op 1 na, ze hadden de uitdaging aangegaan, met alle gevolgen van dien!

Keurig waren wij om 19.00 vertrokken, de clubgenoten van waagtoren 7 en 6 achterlatend voor hun onderlinge strijd. Persoonlijk, ik heb 3 wedstrijden mee gespeeld met waagtoren 6. Had ik of graag mee gedaan, of het verloop er van gevolgd. Aan de apps die tijdens die wedstrijd verzonden werden, had ik niets, ik had mijn toestel in de vliegtuig stand. Het spel tussen waagtoren 9 en Warmenhuizen, mocht door niets gehinderd worden.

Aan bord 1 zag ik bij Daan de Vetten, al ergens op zet 4 of iets verder f6 gespeeld worden. Gretig keek ik meteen (speel nooit f6?!), hoe doe ik de tegenstander pijn?! Ik sprak Daan na afloop, ooit getraind door een speler met 2100 rating, (tegenwoordig natuurlijk ook door Jos en de nog hoger gerate Frank), dat de stelling waarbij ik lekkerbekte, theoretisch bekend was?! Daan volgde zijn bekende pad. Had in het eindspel de betere zwarte loper, koning en betere pionnen. Zelfs Jaap Vijn, vader van Milan, beoordeelde het als gewonnen! Ik als kenner zeker ook, zo geschiede! Die jaap die moet gewoon gaan schaken. Daan Keurig!!

Milan speelde tegen Ed Oostenbrug, iets schimmigs in mijn hoofd zegt dat ik ooit wel eens tegen Ed heb gesnelschaakt, wellicht in het voor velen bekende sterke snelschaak toernooi in Warmenhuizen. Dit is wel heel lang geleden, het kan ook ergens anders geweest zijn. Milan speelde de Kan siciliaan, was niet zo scherp als in alle vorige rondes, verspeelde positioneel in mijn ogen al snel een hele belangrijke zwartveldige loper in dit systeem. Het werd van kwaad tot erger tegen de overigens goed spelende Ed, een niet zo moeilijk lokkertje van dame en toren, via een loper op d5, een goede Milan, het gebeurt hem niet! Buiten in de sneeuw riepen de Warmenhuizense belhamels, Milan, Milan en inderdaad heel gezond (niet tijdens het schaken!), Milan was al begonnen met sneeuwbal gevechten bij de oever en Sander had nog maar net schadevrij de auto gehaald, zo u weet hoe ik aan de titel kom! Milan verloor, volgende keer graag beter!

Aan bord 3 speelde Max Hooijmans tegen de velen van de waagtoren bekende Wim Voet, (Aan bord 1 had ik Wim Tesselaar verwacht,  u ook denk ik, Wim was ziek, beterschap Wim! De in allereil opgetrommelde vervanger zeker niet verkeerd qua spel! zie alinea 2!), Wim had Max en de deze avond ook aanwezige broertje Merijn, nog veel schaakopeningen geleerd! Bij de waagtoren is Max ondertussen het schaken in de brede zin geleerd! Hij overspeelde lang zijn voormalige leraar, Daan, Milan, Rosa, de naast hem zittende Sander, allemaal wilden ze Max zijn stelling. Waar h5 Wim nog meer op de pijnbank gelegd zou hebben, bewoog Max een beetje geïmponeerd zich naar het stukken spel van Wim in het centrum. De enorme ervaring van de voormalige leraar, hielp voor ons onterecht, maar uiteindelijk terecht, dat Max nu nog verloor. Dat gebeurt een volgende keer niet meer, werd terecht aan het einde van de avond, door Warmenhuizenaren, waaronder lang er voor Wim Voet beweerd!

Sander speelde tegen Dave Groot en zag ik nou het London of Torre systeem voorbij komen?! Niet belangrijk! Dave wist wat hij deed! Sander vloog er als alle vorige rondes, er op de voor hem bekende manier in?! Wat mij aanvallen?! Er is maar 1 die aanvalt en dat ben ik! Teamleider Ronald schaakt graag op dezelfde manier en met mij velen! Werkte het maar zo?! Word je buiten niet getroffen door een sneeuwbal?! Kom je achter het schaakbord van een koude kermis thuis! Sander sloeg een vergiftigde pion, zag het daar door verloren stuk, nooit meer terug. In de auto hoorde ik min of meer, Sander is een goede rekenaar! Gaat hij dat toepassen in zijn schaken, velen moeten voor hem gaan vrezen. Nog genoeg tijd om het er in te maken Sander, jammer van die avond. 3-1 voor Warmenhuizen.

Aan bord 5 debuteerde 11 jarige Merijn in het gezelschap van broer Max en vader, trad hij aan tegen diens voormalige ECN collega Gerard Zoon. Merijn heeft nu nog terecht, nog niet zo veel met langzaam precies schaken, heeft listige dingen in zijn spel en geloof mij Merijn?! Een oudere broer om in de toekomst te verslaan! Het zal jou niet zo makkelijk vergaan, als Ronald ooit tegen zijn oudere broer, want die van jou schaakt en die van mij roeide, dat heeft niets met schaken te maken! Ik had het bij hem dan ook gauw uitgeroeid! Volgend seizoen wat wijzer wat ervarener, gaan de punten komen, je kan het.

Aan bord 6 Rosa, wat was het een flankopening van de aardige Paul Zoon, een enorme enge open damevleugel van Rosa, een pion op f5, die uiteindelijk de boel dicht timmerde. Aan het slot een enorme technische koning pionnen stelling, wie komt het eerst, wie maalt het eerst? Zelfs Fritz moest bijna opgeladen worden. Niet te vinden met een menselijk bloot oog! Toch brutaal als ik soms kan zijn (Niet zo vaak meer!), ik beoordeelde het als iets beter voor Rosa! Lachend keken wij naar elkaar, moest zij nou wel of niet het remise aanbod van Paul aannemen? Verloren hadden wij al! Het was vanavond als de vorige keren meegenomen terecht Rosa! De jongens in het team, jou rekenvermogen, je precies zijn, ze willen er allemaal wat van hebben, je bent niet gauw te verslaan, heel knap 4,5 -1,5 voor Warmenhuizen

5 wedstrijden gespeeld, 3 matchpunten, 12,5 bordpunt, het eerste jaar tegen seniorenteams, iedereen die in de oever kwam, of waar wij geweest zijn, ze spreken met lof over jullie! Ik als teamleider ook! Nog 1 wedstrijd te gaan, 7 april tegen mij zeer bekende taaie Koedijkers in de oever! Nog 1 keer alle koppies de goede richting op voor de aanwezige jeugdleiding, voor jezelf het belangrijkst en dat jullie het zeker voor mij doen ik weet het! Komend seizoen, met wat er nu geleerd is, het gaat nog beter worden! Voor het externe tot 7 april, intern probeert Ronald er bijna elke keer tot die tijd te zijn. Bedankt tot zo ver voor dit leuke seizoen, jullie zijn pracht kinderen.

Ronald

 

 

 

Leave A Comment