greatron12003

Waagtoren 9 jeugd, haalt derde punt

Dit kersverse nieuwe jaar, begonnen wij met een wedstrijd tegen MSC  3 uit Den – Helder en MSC jullie weten het al van uit de email die ik gezonden heb, staat voor Morphy schaak combinatie, ik hoop dat jullie wat partijen van Morphy opzoeken, of een schaakboek over hem, want combineren kon hij!

Goed de wedstrijd! Vervelend was het voor Max, MSC had afscheid moeten nemen van een schaker, die mede door grote gezondheidsproblemen (hart), de schaak sport meen ik vaarwel moest zeggen, zo kan het gaan, ik hoop dat het voor jullie heel ver weg is, dit soort dingen, het hoort bij het leven en daar is schaken, maar een heel klein onderdeel van! Max nam het vrij sportief op en ging gezellig met zijn vader thuis andere leuke dingen doen.

Lucas Meinsma, speelde tegen Peter Botman, vond het gelukkig niet eng, om tegen iemand in een booster te spelen! Lucas ging er net als vorige keer weer vol in, maar het is best moeilijk tegen die senioren, die alles maar dekken. Voor de rest Lucas, hoe moeilijk ook?! Leren omgaan met tijd! In het begin had ik heel even goede hoop, in het jonge middenspel met een stuk achter tegen wat pionnen er voor, voor Lucas waren er ook zeker kansen! Dat is schaken Lucas met weinig middelen soms het meest optimale er uit proberen te halen, net als in het hele leven, kosten die dingen  vaak veel tijd, ik weet zeker dat je het kan leren, je bent slim genoeg, tot de volgende keer. 1-1, wel langer gespeeld als vorige keer. Dat moet er bij gezegd worden.

Shrey speelde tegen de teamleider van MSC Theo Thiebou, een leuke frivole man, binnen en buiten het schaakbord. Theo was qua waardegetal, elo heet dat bij schaken, genoemd naar professor Arpid Elo, die vond dat er een waardegetal moest komen voor de minder sterke schaker en de betere tot de meesters en grootmeesters! Theo schaakte met een jongenshart! Een beetje onder het mom van, kijk had je daar dan wel over nagedacht?! Zo kreeg geschoolde Shrey, heel wat om over na te denken?! Een toren insluiten, maar ja dat kon Theo ook, de dame er bij ook nog! Shrey maakte er het beste van het werd meen ik Koning loper, paar pionnen, tegen koning, toren en betere pionnen voor Theo. Shrey moest het opgeven, maar heeft denk ik heel veel geleerd 1-2.

Sander speelde tegen Theo Krol zo als het een jeugdspeler betaamd ging Sander er meteen vol in, maar Theo was net als heel MSC , heel ervaren verblikte en verbloosde niet, de stelling werd tamelijk gelijk er kwam een remise aanbod en hier neem ik de schuld op mij, kom voortaan bij mij, zal ik wel of niet remise spelen? Want er viel denk ik nog heel wat te spelen, weet ik dat je echt niet weet hoe te spelen in zo een stelling, kan ik snel zeggen, wel of niet door spelen remise voor Sander, 1,5 – 2,5.

Ik ga naar bord 1, Daan speelde tegen Leo Zwan, ik moet zeggen, ik vond de spelers van MSC wel handig, soms is het ook zo, dat je als team, niet scherp genoeg bent, het komt in alle leeftijden voor! Daan speelde een konings Indiër, ruilde ergens op c3, wat Leo niet op een betere manier terug pakte, gelukkig maar, ergens was er ook een verdwaald paard op a7, of ik ben in de war met een andere partij, kortom, het liep niet als in eerdere wedstrijden. Op een gegeven moment werd ik toch weer heel trots, of het door mijn aanmoedigingsvuist kwam, volgens mij had je het zelf allemaal heel goed getaxeerd. het werd Dame Tegen Toren en Loper en een paar pionnen. Daan bleef keurig dreigen bij de koning (pennen) en ik denk dat de remise meer als terecht was. 2-3 We leefden nog!

Milan speelde tegen Willem Dekker en ik ken Willem uit Beverwijk, waar wij allebei veel voetsporen hebben. Willem was jaren lang een uitmuntende jeugdleider! De Caro Kann die hij tegen Milan speelde, leek meer dan gedegen, nadeel van hem er stonden wel heel veel stukken van hem zelf bij zijn eigen koning, niet verkeerd toch hoor ik iedereen denken?! Nou heb dat maar niet tegen Milan, hij speelt het zo, dat ze allemaal verkeerd staan! klein van stuk, maar groot van daden! Willem zei tijdens een rook pauze buiten, ik vind het helemaal niet erg om te verliezen, maar dat hij handig is, dat zie ik wel, hij moet er nog wel voor spelen! Willen kwam niets tekort naderhand, een fraai kloppend loper offer, dubbele torens van Milan en tot slot een fraai toren offer, waar na er voor Willem niets overbleef 3-3, weer een punt er bij en wat een partij wederom!

Jongens ouders op 10 februari gaan wij naar Warmenhuizen, ik zorg wederom voor een vroeger aanvangstijdstip tot dan en jongens bedankt voor deze wedstrijd

Ronald

Leave A Comment