greatron12003

Een week later, opening 64 2 – waagtoren 9 jeugd

De nodige drukte, de verjaring(en), van mij zelf, mijn dochter, ik vertrouw toch nog even wat toe aan het papier, wat er nog rest van die wedstrijd.

Verwelkomd door een heel bekende sinterklaas, toegesproken, Ronaldje uit Ijmuiden en ik kom toch echt uit Velsen – Noord. Het zij de ouder wordende man te vergeven.

De wedstrijd, door het deze wedstrijd, promoveren, van Daan de Vetten, tijdelijk naar waagtoren 7, schoof Milan door naar bord 1, hij speelde een geweldige flank Koningsindïer tegen de ge gerenommeerde Johan Bakker, ooit 1900+ rating en meervoudig kampioen van opening in het verleden, alleen met een nagenoeg perfect gespeelde aanval, ik zag de laatste 14 zetten, kreeg Johan jonge Milan op de knieën De partij dient behandeld te worden door trainer Shannon, tenminste dat vind ik, het is knap, als je met 12 jaar, een dermate moeilijk systeem, zo al weet te spelen.

Shrey, aan bord 2, speelde volgens tegenstander Roel Bakker veel beter als hij zelf, had in een (mijn ogen), niet eenvoudige stelling, de betere kansen aldus Roel. Shrey gaat aanleren, dat je soms remise gaat verdienen op het bord, soms het walhalla van de winst, kan verdienen en soms genoegen moet nemen, met het zakken in het moeras van het verlies. Met Shrey zijn 10 jaar, ik moet het niet elke keer vermelden (beginnende aftakeling of al gevorderd haha!), zie ik en zagen ze ook bij opening 64, daar zit een jongen er kan iets goeds uitkomen en dan heb ik het alleen nog over zijn schaken. Remise dus.

Sander, speelde heel lang goed tegen zwarte piet Nicolaas Spaan. Een niet zo moeilijk naar remise te herleiden stelling, ging ten onder aan pepernoten, andere zoetigheid en gezelligheid en vooral een tekort aan ervaring. Sander is een beste speler, ik reken weer op hem de komende wedstrijd.

Max Hooijmans speelde de moeilijk te bespelen stonewall, tegen de daar in zeer ervaren Pieter Samuels, met zijn drieën bekeken we na afloop diverse mogelijkheden, de ideeën van Max met wat hij tot op heden van schaken weet, zijn zeker niet verkeerd. Max is een gedreven serieuze jongen, die een behoorlijke schaker gaat worden, ik geloof er in!

Rosa, was op voorhand, de schrik van de waagtoren jonge mannen. Niets mis met Rosa, haar schaken snelt haar voor uit en niet alleen dat! Rick Schut mocht geen revanche op haar nemen, die had dat ook niet gered, haha maar dat is iets, leuks ondeugends van mij. Rosa speelde tegen George Bloem ingewikkeld paardenspel zegt mijn stoffige geheugen een week later, pionnetje achter, opening had de winst al binnen en Rosa stond zeker niet verloren. George is als het kan, moet wat dan ook, een gentleman! je zou het maar verprutsen, dat lang bewerkte niet duidelijke voordeel, Rosa haar eerste remise en er gaat meer komen dit seizoen, ze is sterk genoeg!

Casper van Renesse gaat de komende tijd aanleren, dat je met alle stukken moet aanvallen verdedigen, zelfs teamleider Ronald bezondigd zich hier aan, in al zijn ervaring. Aan Casper is heel wat te verbeteren op schaak gebied, daarvoor is hij ook nog jong! Hij kan het! Een goed stel hersens, bij Ronald komt het ook niet van zelf, ieder mag het op zijn eigen manier doen Casper, tot een volgende wedstrijd.

Rosa, jongens, heel veel geleerd weer deze avond, mooie partijen gezien! Alles wat er dit eerste jaar fout gaat, doen jullie komend jaar beter, daarom zijn we ook begonnen met waagtoren 9 en start de jeugdleiding misschien komend jaar waagtoren 10! ik weet het misschien ben ik te enthousiast! maar genoeg goede spelers in de jeugd, wat je vroeg leert komt je later op het meeste gebied goed van pas. Tot 6 januari en fijne feestdagen met ouders, zussen en broertjes van.

Ronald

 

 

2 Comments

  1. drulovic
    drulovic 12 december 2016 at 08:06

    Nog twee jaar, dan vegen jullie deze heren van de mat. Is dat befaamde Johan Bakker, (mede)grondlegger van de Pioniers?

  2. rob
    rob 12 december 2016 at 16:27

    ja, die befaamde J is het inderdaad

Leave A Comment