greatron12003

Waagtoren 9 jeugd pakt eerste externe punten tegen Waagtoren 8 senioren??

Een enorme, nou ja enorme?? Voorgeschiedenis, ging er aan voor af. Koortsachtig overleg, tussen, Karel, Leo en de schrijver van dit stuk(je). De Waagtoren 8 miste de sterke Henk Kleijn en door privé omstandigheden Nico Brugman. Ik zal niks af doen aan de al aanzienlijke speelkracht van mijn eerste bordspeler Daan de Vetten. Maar deze 2 ervaren spelers hadden vast de uitslag een ander aanzien gegeven, zo zij het. De Waagtoren 8 roeide met de aanwezige riemen, met dank aan jeugdleiders en begeleiding van de Waagtoren 9 jeugd.


Twee jeugdspelers Arman Sagian (14/15) en Lucas Meinsma (12) namen de open gevallen plekken in bij Waagtoren 8. Voor Arman was het ook zijn eerste externe optreden tegen senioren. Dat gold ook voor zijn tegenstander Max Hooijmans (12). Beide jongens hadden nog geen boodschap aan de 1 uur en 40 minuten voor de wedstrijd. De strijd werd in iets meer of minder als een uur beslist. Waar de in de competitie ook goed spelende Max (van horen zeggen), vanavond de handigste mocht zijn. Het hele bord werd leeg gespeeld en Max had 2 vrijpionnen op de vierde rij, die op meerdere wijzen de winst konden brengen. Het begrip voordelige ruil, heeft Max goed in de koffer. De bepaalde technieken van het mat geven met koning en dame tegen koning, lopen ook al goed, omgaan met wedstrijd spanning?!?! Bestaat niet voor Max, gelukkig maar, ik ga het zien in komende wedstrijden.

Dit was niet de eerste uitslag. Aan bord 6 had Leo, Lucas Meinsma geposteerd, al 1 wedstrijd in de benen, tegen de bij mij debuterende Casper van Renesse. Wat je als jeugdleiding, begeleiding niet wilt, is dat een wedstrijd 20 minuten duurt. Lucas verloor, als reden?? De hele dag 3 minuten potjes gespeeld op een school kampioenschap. Dan duurt het veel te lang om een saaie lange wedstrijd van 1 uur en 40 minuten voor allebei te gaan spelen. Het is een reden, die je kan aanvoeren. Ik moet er hier het stil zwijgen toe doen, dat Lucas een lief joch is, dat is zo! De jeugdleiding neemt het verder op zich. De Waagtoren 8 stond al wel snel met 2-0 achter.

Vier borden met senioren dus, tegen met het punt van Max al mee genomen, mijn 4 beste spelers. Milan de Boer speelde een interessante pot tegen Harrie Sluiter, ook goed in vorm! Milan is een speler, een scholen kampioen! Hij is een speler, hij kent wat theorie en wordt dat nog meer??!! Dan mogen heel wat Waagtoren spelers zich terecht zorgen gaan maken. Milan kan van nature al het spel maken en gaat alleen voor het beste. Harrie vele jaren ouder, te laat begonnen, heeft dat ook in zich! Het was of dat van uit mijn ogen, de uitslag in deze wedstrijd bepaalde, in een vroeg middenspel, in evenwicht, wilde de man de jongen niet meer testen en er zeker niet door getest worden! Nu wel 2,5 – 0,5 voor de Waagtoren 9 jeugd.!

José gesterkt door de knappe overwinning op Maria de Wit, nam het op tegen Sander Meijer. Sander zette het weer heel goed neer! José liet zich daar in ook niet onbetuigd! Sander zat heel vaak José te observeren, of deed ik dat nou?! De wedstrijd verliep kort gelijk, in ene zag ik de blik in Sander zijn ogen, commentaar van José ik had mij in het slaan verrekend. Sander kwam materiaal voor. José beet zo als het hoort als altijd nog heftig van zich af. Sander bracht keurig de vis op het droge en begon dankbaar als velen daar voor aan mijn teveel gekochte Sint – Maarten snoep.

Karel had dinsdag fraai Frits Leenart verslagen! Moet dat er nou in Ronald?! Ja u ziet het toch! Een bijkomende reden, na 8 zetten was de theorie in de grand prix gelijk aan eerst genoemde partij tegen Daan. of dat garanties bood?! Wat moet ik zeggen?? De jeugdtrainer in Groningen heeft al heel goed werk verricht. Voor schaak theorie nu al een 7 of 8!! Middenspel ik kan overdrijven ik weet het, ik geef de zelfde cijfers. Karel is zeker ook niet oneerlijk! Deze nog flink groeiende in alles speler, heeft het in zich, met de zelfde gedrevenheid, in ieder geval een club topspeler te worden. Karel werd er met mooi positioneel en tactisch spel van afgespeeld, een paard toren vork, met daar na een dame mat dreiging er achter aan. van mij een 10 met een griffel uit de oertijd van het schrijven.

Rosa zat net als vorige keer in Anna Paulowna, het laatste te spelen tegen de 0-0-0 oprichter Bob de Mon. Een man die het m.i ook verdient om ere lid te worden. Hadden wij anders vandaag de dag met de Waagtoren gespeeld?  Een Italiaanse partij, de theorie van Rosa keurig! Een leuk detail, ik speelde mijn eerste wedstrijd in Alkmaar bij 0-0-0 ooit tegen Bob de Mon of tegen Klaas Roos?! Hoe dan ook, ik werd ongeveer op de zelfde manier als Rosa opgebracht, netjes stukken spel van Bob, op het juiste moment hier en daar wat pionnen snoepen en misschien beter als ik zelf, gaf Rosa het op het juiste moment op. Complimenten van Bob aan Rosa, je bent veel sterker als de vorige keer! De volgende keer verlies ik zei hij nog tegen mij in het voorbij gaan.

Rosa jongens, de jeugdleiding en ik zijn trots, de Waagtoren 8 spelers, misschien ook wel een beetje al ligt dat moeilijker waarschijnlijk. Op 2 december gaan wij denk ik naar het sterkste team in onze poule Opening 64 2 in de Geist in Sint Pancras, allemaal niet onbekend voor teamleider Ronald, dit terzijde. Dat het goede spel van de eerste 2 wedstrijden nog meer verbeterd in Sint Pancras, het zal nodig zijn. Tot 2 december. Wil iemand van jullie een keer een verslag schrijven prima! Ik hoor het graag!

Ronald

3 Comments

 1. Leo van Steenoven
  Leo van Steenoven 13 november 2016 at 20:18

  Leuk verslag Ronald en de eerste punten zijn in de tas.
  Goed gedaan DWT 9j!

 2. drulovic
  drulovic 16 november 2016 at 10:00

  Wat doen die vraagtekens in de titel??

 3. greatron12003
  greatron12003 16 november 2016 at 17:05

  waagtoren 8 was aangevuld met 2 junioren, vandaar de vraagtekens.

Leave A Comment