drulovic

Bekeravontuur ten einde

By Published On: 16 maart 2016Categorieën: KNSB-beker (2015-2016), VerslagenViews: 16653s Reacties on Bekeravontuur ten einde

Er is een einde gekomen aan het sprookje van de Alkmaarse Cupfighters. Laten we hopen dat dit, zoals het een sprookje betaamt, een lang en gelukkig leven met zich meebrengt. Maar eerst nog even de wedstrijd.

De eerste teleurstelling kreeg al voor de zwarte dinsdag 15 maart gestalte. Beoogd kopman Danny was reeds een week in de greep van een lelijk griepvirus en moest zich afmelden. Een geluk bij een ongeluk was dat elite-invaller Frank vrijaf had gekregen van het thuisfront om de gelederen te versterken. Geen overbodige luxe, aangezien eersteklasser Amstelveen een sterke formatie op de been bracht, onder leiding van teamcaptain en meervoudig Lange Rokadekampioen Sybolt Strating.

Frank v T. had op bord twee te maken met Stan van Gisbergen (2295), en greep de gelegenheid aan om zijn zwartrepertoire uit te breiden. Het kostte hem de nodige tijd, maar dat zijn we van hem gewend. Kort na de opening dacht Frank zijn f-pion te kunnen geven, in ruil voor een centrumpion. Een mooi idee, ware het niet dat wit kon doorslaan met zijn paard, waardoor hij simpel een pion won. Gedesillusioneerd gaf Frank de pijp aan Maarten. Of er voor het moreel van teamgenoten niet beter iets langer kan worden doorgespeeld, hoe vervelend ook, kan worden betwist.

Weinig beter verging het Jos op bord 4. Tegenstander Dennis Brouwer (2157) leek, gelet op diens tijdverbruik, moeite te hebben om een fatsoenlijke opstelling te bedenken tegen Jos’ witveldige muur. Toen de zwarte dame midden op het bord noodgedwongen een stuk terugsloeg, was hij er echter als de kippen bij om het arme mokkel te vangen. Jos kreeg twee lichte stukken als troost, maar deze was schraal. Het valt te prijzen dat onze ijzervreter nog lang trachtte er het beste van te maken. Het mocht niet baten, zodat een gelijkspel -en dus snelschaken- het maximaal haalbare was.

Ik had op bord 1 tegen Tobias Kabos (2310) in de opening een pion geofferd, voor een lange termijn positioneel voordeel. Zwarts stukken bleven lange tijd gekooid, terwijl ik alle ruimte had de mijne zo optimaal mogelijk neer te zetten.

Terwijl mijn tegenstander lijdzaam moest toezien hoe ik mijn stelling verbeterde en tegenspel probeerde te verhinderen, schoof ik misschien een koningsvleugelpion te veel naar voren, zodat zwart een aanknopingspuntje kreeg. Een kwam een remiseaanbod toen ik nog een minuut of 10 op de klok had, maar gezien de tussenstand moest ik winnen. Het kostte me iets te veel tijd de juiste voortzetting te vinden.

Als laatste was Maaike bezig op bord 3. De baard van de keizer betrof in dit geval een persoonlijk succesje. Tegen Sybolt Strating (2299) stond ze vanuit de opening wat minder. Lange tijd leek ze het te kunnen keepen, maar uiteindelijk was het toch de routine (of kwaliteit natuurlijk) van Sybolt die hem een gewonnen toreneindspel opleverde.

Eindstand: 0,5 – 3,5. Zo blies de olifant met de lange snuit het bekerverhaaltje resoluut uit.

 

Frank Agter (2214)         - Tobias Kabos (2310) 0,5-0,5
Frank van Tellingen (2235) - Stan van Gisbergen (2295) 0-1
Maaike Keetman (2103)      - Sybolt Strating (2299) 0-1
Jos Vlaming (2095)         - Dennis Brouwer (2157) 0-1

 

3 Comments

  1. Frank van Tellingen
    Frank van Tellingen 17 maart 2016 at 08:00

    Elite-knoeff is meer op z’n plaats. De slechste partij ooit, denk ik.

  2. Frank van Tellingen
    Frank van Tellingen 17 maart 2016 at 08:00

    Elite-knoeff is meer op z’n plaats. De slechtste partij ooit, denk ik.

  3. fredmeister
    fredmeister 17 maart 2016 at 08:27

    Het was zo slecht dat je het twee keer kwijt moest?
    Het was zo slecht dat je het twee keer kwijt moest?
    Volgende keer beter…………
    Volgende keer beter…………
    Zo jammer dit 😛
    Zo jammer dit 😛

Leave A Comment