Delia Keetman

Korneev toernooiwinnaar, Danny de Ruiter NHSB-kampioen

De kampioen was al vroeg bekend, op bord 1 werd de vrede snel getekend. Korneev haalde 5,5 punten. Toen begon voor Ilias het lange wachten op Danny: zou het hem lukken om met zwart te winnen en NHSB-kampioen te worden?
Danny hield de eer van de Waagtoren hoog, en wist de ongedeeld tweede plaats de pakken. De enorme wisselbeker was voor hem.
Ilias moest genoegen nemen met plek drie, net als Frank Agter en Pelle Bank.
Dirk van der Meiden won verrassend en zo kaapte hij de ratingprijs voor de neus van Siem van Dael weg.

Ook de B-groep was snel beslist, maar niet door een remise. Vlad Omota won razendsnel en was verzekerd van de eerste prijs (5,5). Volgend jaar mag hij het in de A-groep gaan proberen! Lucas Gortemaker, Ger Lemmen en Maarten Hoeneveld werden 2 t/m 4, op een vol punt achterstand. De ratingprijs ging naar Arthur Maters.

In de C-groep was het een stuk spannender. 5 Spelers op een half punt van de koploper, dus alles was nog mogelijk. Uiteindelijk eindigden de borden 2 en 3 in remise, en was alle aandacht op de partij van Henk Overmeer (die aan remise genoeg had), en Janne Allaart gericht. Ze ging er vol voor, sloeg zelfs remise af, maar moest tenslotte in een nederlaag berusten. De eerste plek was dus voor Henk (5 punten), met een peloton van 5 spelers op een punt achterstand. Een van hen was Chaim Bookelman, die ook de ratingprijs won.
In de C-groep zaten veel talentvolle jonge spelers, die we volgende keer vast in de B-groep terugzien.

We hopen dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad, en tot volgend jaar!

Leave A Comment