Ruud Niewenhuis

Het derde komt aan bijna alle borden tekort tegen De Uil

Zoals vorig jaar we promotiekansen hadden, zo zullen we nu ‘goede kans maken’ om te degraderen. Het derde had nog niks laten horen, ik voelde me geroepen, herstel, ik werd geroepen door Alex een stukje te schrijven: ik bleek de enige winnaar. Met nog twee remises van Piet Pover en Leendert Hartgers een 6-2 nederlaag.

Samen onderaan met Bergen, misschien als we een samenwerkingsverband aangaan, zoals in Haarlem:Kennemer Combinatie kunnen we een vuist maken in de Promotieklasse.

Ik geef de commentaren en een partij van achtereenvolgens Egbert, Alex, Wim, David (0-0-0-0), daarna het lichtpuntje in deze duisternis: Me and Myself 😉

Egbert: In een Siciliaanse partij, waarin wit 2) c3 speelde, werd een tijdlang de theorie gevolgd. Toen zwart afweek, moest hij door 2 krachtzetten van wit een kwaliteit geven voor spel. Op zet 18 kon wit het voordeel consolideren door te rocheren. Wit dacht nog even een tussenzet te moeten doen, maar dat viel verkeerd uit. De witte koning kwam niet meer uit het centrum en moest leidzaam toezien hoe hij later werd matgezet…

Alex: Ik had in het Frans met zwart een zgn Koningsindische aanval tegen mij (d3 en g3). Ik kon de juiste verdediging niet vinden, kon te weinig tegenspel vinden, in de analyse wel. Ik verkeerde in slechte vorm…

Wim: Overigens kwam ik wel met een voordeeltje uit de opening. Ik koos daarna wel het principieel juiste plan, maar de uitvoering was veel te onzorgvuldig waarna ik hardhandig van het bord getrapt werd. Ik heb de gifbeker tot het einde geledigd en mijn tegenstander de eer gegund mij op de 23e zet mat te zetten.

David:
De vorm is dit seizoen nog ver te zoeken. Waar vorig seizoen alles lukte is het dit seizoen sukkelen. Concentratie en doorrekenen (verder dan je neus lang is) spelen hierin een belangrijke rol.

Deze partij komt op plaats 2 van mijn ‘grootste blunders’ na deze: Een schandalige nederlaag en mijn negatieve bijdrage aan het bijna collectieve falen van het 3e. Mannen tijd voor een trainingskamp ter voorbereiding op de volgende wedstrijd?

Ruud:

Conclusie: we moeten ‘gewoon’ wat meer geluk hebben!?

8 Comments

  1. PiPo
    PiPo 14 november 2015 at 15:41

    voor mij was dit de laatste partij voor het derde team.al een jaar of 5/6 zit ik met tegenzin achter het bord en voeg door mijn ongeinspireerde en vooral ongemotiveerde spel niets toe.
    Ook deze partij schoot ik weer twee gigantische bokken en alleen dankzij de gemakzucht van mijn tegenstander,die dacht met wat voor kneus heb ik hier te maken,werd het remise.Voor de partij heb ik t ruud uitgelegd en ik wens het team uiteraard veel sterkte toe de rest van t seizoen.
    piet

  2. alexalbrecht
    alexalbrecht 15 november 2015 at 18:06

    Ruud dank, en Piet we zullen je zeker missen, vorig jaar wist je aardig te scoren, je blijft een bijzondere speler met prachtige winst en remisepartijen, bedankt !!!

  3. greatron12003
    greatron12003 16 november 2015 at 10:40

    Dit is geen open sollicitatie naar het derde! ’s morgens de post met mij lopen fris achter het bord! Wie weet helpt het jullie of niet?!
    Het zal niet gaan! ’s middags ben ik gelukkig ook de klos!
    Goed ik heb ingelogd om Piet ook een hart onder de riem te steken!
    Hopelijk is het tijdelijk een laatste partij! Zodra de lach weer langdurig op het gezicht komt na goed lopende winstpartijen, wens ik met velen, dat je weer voor een team wilt spelen!
    Tot die tijd, blijf vooral lekker op de club, het pilaren toernooi is (tijdelijk?) ook ter ziele en ik denk dat je te veel liefhebber bent, om helemaal in ruste te gaan!
    Wat het derde aan gaat, heb het al geschreven, maar nogmaals! Stelletje vechtjassen, jullie gaan het met zijn allen dit seizoen een aantal keren doen, winnen! Geluk afdwingen te beginnen met de volgende wedstrijd! Groet!

  4. rob
    rob 16 november 2015 at 12:47

    Ha Great Ron, jouw enthousiasme naar alle teams in al jouw stukjes lijkt meer een sollicitatie naar extern wedstrijdleider 🙂 !

  5. Ruud Niewenhuis
    Ruud Niewenhuis 16 november 2015 at 18:44

    Ha David, een trainingskamp is denk ik een eufemisme voor strafkamp? Haha. Maar we kunnen wel lering trekken uit dergelijke verliespartijen. We doen dat door het te verwerken, zoals we nu doen. Dat is al een goed begin. Ik heb begrepen dat je over bent gegaan op een nieuwe opening. Daar kan ik over meepraten. Ik heb met wit een nieuwe opening. Vorig jaar heb ik bewust, in teambelang niet met wit gespeeld. Op toernooien en interne partijen oefende ik wel de nieuwe openingen. Het grote punt is denk ik dat je er wellicht niet verkeerd uit de opening komt, maar dat dit wel veel tijd en energie kost. En moet je de rekening aan het eind van de partij betalen. Wat ik dus erg belangrijk acht is: bespreek met elkaar partijen etc. Het praten en coachen met/van elkaar is tot nu te weinig gebeurd. Maar is hopelijk nog niet te laat: wanneer kunnen jullie? 😉

  6. Dirk van der Meiden
    Dirk van der Meiden 16 november 2015 at 20:31

    PiPo,
    Jammer dat je stopt.
    Eigenlijk vind ik dat je het seizoen moet afmaken. Je dupeert je team en indirect ook de andere zaterdag teams.
    Als je al 5 jaar met tegenzin achter het bord zit, had je niet aan dit seizoen moeten beginnen. Je kunt niet alleen maar winnen of altijd goed spelen. Na slechte prestaties komen er vast ook weer betere tijden. Nou ja, je bent verstandig (eigenwijs) genoeg om het zelf te bepalen maar ik raad je aan om je besluit te heroverwegen.

  7. Avatar
    Baanstra 17 november 2015 at 16:06

    Ruud,ik ben voorstander en ben zeker bereid maandelijks (?) een middag/avond hiervoor vrij te maken.

  8. Ruud Niewenhuis
    Ruud Niewenhuis 17 november 2015 at 18:54

    Hopelijk volgen er meer David, anders wordt het privétraining! 😉 Misschien wil Pipo ons trainen? We wachten leidzaam, of lijdzaam af….

Leave A Comment