Peter van Diepen

Het goede voorbeeld

By Published On: 11 november 2015Categorieën: De Waagtoren 6 (2015-2016), VerslagenViews: 16294s Reacties on Het goede voorbeeld

Het zesde blijft het beste team van de Waagtoren met opnieuw een overwinning: 5-1 tegen Vredenburg 2.

Peter van Diepen gaf heel slordig een dame weg in een stelling die volgens Houdini al veel beter was. Met toren en stuk voor de dame had hij gelukkig nog wat tegenspel. Toen zijn tegenstander nog een stuk verloor, stond Peter opnieuw gewonnen. Vervolgens gaf zijn tegenstander ook een dame weg en gaf meteen op.
Bij Karel Beentjes ging het ook heel vlot. Zijn loperoffer op f7 was volgens Karel niet correct, maar de tegenstander van Karel durfde niet te nemen met fatale afloop. We stonden al 2-0 voor!
Theo de Bruijn scoorde het derde punt en daarna won Arie Boots, zodat we de wedstrijd al hadden gewonnen.
Het leek alsof Jawdat Adib ging winnen, maar plotseling gaf hij zijn tegenstander een pion cadeau. Het eindspel met ongelijke lopers met twee verbonden vrijpionnen tegen een losse pion op de andere vleugel was helaas remise.
Gerrit Peereboom op bord 1 was er duidelijk een tijdje uit geweest. In de opening won hij een pion, maar hij vergat om een tweede pion te winnen en in het eindspel raakte hij vermoeid. Hij verloor een paar pionnen en uiteindelijk was remise de terechte uitslag.
Einduitslag 5-1.

Dames en heren van het eerste, tweede, derde, vierde, vijfde en zevende team, kijk naar het zesde. Zo moeten jullie het ook doen, maar dan wel iets minder slordig.

4 Comments

  1. drulovic
    drulovic 11 november 2015 at 08:55

    Als onze tegenstanders dames cadeau doen en stukken niet willen slaan zou dat best wel eens kunnen lukken. Wat een weelde.

  2. fredmeister
    fredmeister 11 november 2015 at 10:10

    Het 6de legioen van het Romeinse Rijk was ook legendarisch. Oude tijden herleven……..toen werden ook dames weggegeven……….

  3. greatron12003
    greatron12003 12 november 2015 at 17:01

    Ja Caesar Fred weet dat allemaal De slag waarbij de omval ontstond, Fred wou ruim 1980 jaar later eens zien hoe het geworden was!
    Wat nou Drulovic op hoog niveau geven ze ook die dames weg, het kost heel wat meer moeite, ik ben de laatste die het bestrijd! maar dat gegeven paard …., verdient ooit eens een dame!
    Extern wedstrijdleider Peter blijf alle teams aanvuren! Win zelf alles!! Wat een druk, wat een druk!! Oei, oei!
    Trek je aan het einde een lange neus naar de overige teams!
    Het is in ieder geval geen verkeerde ronde voor onze waagtoren teams, dat derde komt ook wel! het zevende de jeugd, duurt vast niet lang meer! De vierde klasse toch ook binnenkort met een tweede jeugdteam, zat ijzers in het vuur. Aan de hele vereniging om ze te blijven smeden zo lang ze heet zijn goedenavond!

  4. drulovic
    drulovic 13 november 2015 at 11:52

    Er moet iets fout zijn gegaan met het verslag van het derde. Dat is nog steeds niet geplaatst!

Leave A Comment