Bert B

De Waagtoren-ASV3 1-7

By Published On: 9 november 2015Categorieën: De Waagtoren 2 (2015-2016), VerslagenViews: 16613s Reacties on De Waagtoren-ASV3 1-7

Aan mij de ondankbare taak een verslag te schrijven over deze trieste middag. Ik zal mijn plicht doen en stel voor om de 7e november 2015 zo snel mogelijk te vergeten.
Zelf was ik als eerste uitgespeeld. Na de opening stond ik een pion voor, maar zwart begon een minderheidsaanval op de damevleugel en de verdediging daarvan kostte me veel tijd. In tijdnood greep ik mis.
Dirk volgde niet veel later. Hij was met wit van leer getrokken met g4 en h4 en er ontstond een scherpe strijd; uiteindelijk bleken de drie zwarte vrijpionnen sterker dan een witte toren.
Shannon gunde haar tegenstander een sterk centrum. Deze schakelde bekwaam over op koningsaanval, waartegen haar stelling niet was opgewassen.

Sandra heeft enkele malen met succes ingevallen, maar deze keer lukte het niet. Haar koningsaanval kostte uiteindelijk alleen maar een paar pionnen en ook zij moest de vlag strijken.
Rob kwam in een toreneindspel waarin wit een gedekte vrijpion had en ook zijn koning actief kon maken. Het leek hopeloos en dat was het ook, maar toch wist Rob zijn tegenstander tot de 72e zet bezig te houden.
De andere invaller was Albert. Hij kreeg na een ingewikkelde partij een moeilijk te beoordelen eindspel. Zijn tegenstander bood remise aan, maar Albert speelde gewoon verder (hoorde hij het niet?). Vervolgens construeerde hij een vernuftig zelfmat!
Het bleek deze middag gunstig om een naam te hebben die op ‘ard’ eindigt. Alleen Léonard en Gerard verloren niet. Beiden wisten ze een eindspel met een pion minder middels nauwkeurige verdediging remise te houden.
“Uithuilen en opnieuw beginnen” (Wim Kan)

uitslagenWT2-ASV3

3 Comments

 1. Willem Andriessen
  Willem Andriessen 10 november 2015 at 10:34

  Heeft niemand woorden van troost?

 2. drulovic
  drulovic 10 november 2015 at 12:14

  Ik citeer de website van HSG, in het verslag over hun nederlaag tegen het beste team van De Waagtoren:

  Alle schaakpartijen kun je zien als trainingspartijen, voorbereiding op de volgende partij. En als je verliest leer je meestal meer dan wanneer je wint. We gaan nog veel leren dit seizoen, maar hopelijk kunnen we ons handhaven in deze klasse, zodat we volgend seizoen ook weer veel kunnen leren.

 3. fredmeister
  fredmeister 11 november 2015 at 08:42

  Oeefff Bert, een minderheidsaanval………ja, daar hebben we de laatste tijd wel vaker last van…….

Leave A Comment