Willem Andriessen

Topcompetitie

By Published On: 2 oktober 2015Categorieën: Analyses, Club van 4000, Top competitieViews: 14934s Reacties on Topcompetitie

Het is al een oud dilemma. Elke vereniging doet er alles aan hun beste spelers vast te houden, ook al wonen zij inmiddels in een ander deel van het land met als consequentie dat ze niet meer op een doordeweekse avond aan de interne competitie deelnemen. Gevolg is echter dat die interne competities van hun sterkste spelers zijn beroofd, waarbij de overgebleven spelers juist weer mopperen dat ze te weinig tegenstand ontmoeten.
Danny de Ruiter nam daarom het initiatief, gesteund door Nico Mak en Gerrit Valk een topcompetitie voor spelers uit de regio op te zetten. Om wat financiële armslag te hebben voor enkele prijzen (respectievelijk 150, 100 en 50 euro voor de eersten) en verdere onkosten te dekken werd een fonds opgericht, waar leden ter ondersteuning een bijdrage kunnen leveren. Er zijn al diverse toezeggingen en u kunt uw bijdrage (er wordt gedacht aan 50 euro of meer) storten op bankrekening NL34INGB0005918930 t.n.v G.Valk Alkmaar.
Er wordt gespeeld op de volgende zaterdagen in de bovenzaal van het Gulden Vlies, die gratis ter beschikking is gesteld: 14/11, 19/12, 6/2, 6/3, 9/4 en 14/5. Aanvang steeds 12.30 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom. De volgende spelers hebben hun deelname reeds toegezegd: Pieter Hopman, Arlette van Weersel, Michael Yu, Warner de Weerd, Enrico Blees en van de Waagtoren Maaike Keetman, Erik Schoehuijs Rob Konijn, Gerard de Geus en Danny de Ruiter. Op zaterdag 3/10 wordt er een rapidtoernooi gehouden (aanvang 10.00 uur) voor spelers en genodigden.
19 september ging de eerste ronde van start. Omdat de termijn ter voorbereiding te kort was bestond deze ronde slechts uit twee partijen, te weten Erik Schoehuijs tegen Arlette van Weersel en Maaike Keetman tegen Pieter Hopman. Beide Waagtorenspelers stonden op winst, maar lieten zich toch nog overtroeven door hun tegenstander. De partijen kunt u hier vinden.

 

Danny de Ruiter & Willem Andriessen

4 Comments

 1. drulovic
  drulovic 2 oktober 2015 at 23:45

  Michael Yu?

 2. Willem Andriessen
  Willem Andriessen 3 oktober 2015 at 10:04

  Ik twijfelde ook Frank, maar mijn zegsman, in dit geval Danny, beweerde dat hij voor Purmerend speelde en daar staat hij inderdaad op de ratinglijst!

 3. Willem Andriessen
  Willem Andriessen 3 oktober 2015 at 10:12

  Grappig is, dat ik eerst op de site van de NHSB op zijn achternaam zocht. Ik vulde Yu in en kreeg toen de mededeling dat ik minstens drie karakters moest invullen.

 4. drulovic
  drulovic 3 oktober 2015 at 11:29

  Ah, oké. Gebeurt niet zo vaak dat een naam me niets zegt. Ik ken alleen Yangyi Yu.

Leave A Comment