Peter van Diepen

Waagtoren zoekt versterking en teamleiders

Omdat vorig seizoen het eerste en derde net niet promoveerden, alle andere teams in hun klasse bleven hangen en het vierde zelfs degradeerde, zoeken we voor het nieuwe seizoen nieuwe leden op alle niveaus van KNSB tot en met 4e klasse NHSB. Uiteraard zijn oude leden die zich nog niet hebben aangemeld voor de externe competitie ook welkom! Verder zijn een aantal teamleiders gestopt.

De ambitie van de Waagtoren is dat het eerste promoveert naar de 1e klasse KNSB en daarnaast veel promoties van lagere teams om tussen de teams aansluiting te houden, zodat we behalve een grote en sterke ook een brede schaakvereniging blijven.
Komend seizoen groeien we in ieder geval van acht teams naar tien teams, omdat we twee nieuwe jeugdteams hebben ingeschreven. Indien voldoende leden zich aanmelden kunnen we wellicht nog meer teams inschrijven.

Afgelopen seizoen speelden de jeugd van de Waagtoren tweemaal tegen de senioren. Voor de jeugd was dat een soort externe competitie, want ze spelen normaliter op vrijdagavond in de Oever. Voor deze twee wedstrijden kwamen jeugdspelers op dinsdagavonden (in schoolvakanties) naar ’t Gulden Vlies om tegen de senioren te spelen. Ze hebben in ieder geval de smaak te pakken gekregen. Daarom spelen komend seizoen, voor het eerst in de geschiedenis van de Waagtoren, twee jeugdteams mee in de NHSB-competitie! De jeugdteams spelen hun thuiswedstrijden op vrijdag in de Oever en ook de uitwedstrijden zijn altijd op vrijdagavonden. Teamleiders zijn Ruud Niewenhuis en John Leek.

Vooralsnog hebben alleen deze jeugdteams en het eerste: Jan Poland een non playing teamcaptain. Vorig seizoen hebben we ervaren dat het prettig zou zijn indien meer teams non playing teamcaptains krijgen. Als we ze niet kunnen vinden, zoeken we ook nog teamleiders, die gewoon meespelen in hun team.

Afgelopen week is de KNSB-ratinglijst van 1 augustus verwerkt in de ledenadministratie. Verder heb ik u in mei een enquête gestuurd waarin u uw wensen kenbaar kon maken. Dit alles is verwerkt tot een voorlopige teamindeling. Leden van de Waagtoren krijgen daarover nadere informatie en kunnen nog reageren bij de plaatsingscommissie. De plaatsingscommissie bestaat uit leden, die zich daarvoor hebben opgegeven en de teamleiders. Zij bepalen de definitieve teamindeling. We hopen dat we het e.e.a. kunnen presenteren tijdens de ALV.

7 Comments

  1. Dirk van der Meiden
    Dirk van der Meiden 16 augustus 2015 at 20:03

    Peter,

    Wat mij betreft moeten er nog wat aanpassingen plaatsvinden. Wanneer komt de plaatsingscommissie bijeen?

  2. Peter van Diepen
    Peter van Diepen 16 augustus 2015 at 23:04

    Geef het door aan de plaatsingscommissie via extern@waagtoren.nl

  3. Dirk van der Meiden
    Dirk van der Meiden 17 augustus 2015 at 06:26

    ik had me aangemeld voir de PC en zou een uitnodiging van je ontvangen!

  4. Peter van Diepen
    Peter van Diepen 19 augustus 2015 at 21:26

    Inmiddels hebben we teamleiders gevonden voor alle teams en is de PC (inclusief Dirk van der Meiden) hard aan het werk om de zaterdagteams vast te stellen.

  5. Avatar
    Schaakgenootschap Kein Keloel 20 augustus 2015 at 12:42

    @P.van Diepen 21:26
    DvdM en ‘hard aan het werk’. Uhhhh Verklaar je nader ?!

  6. Dirk van der Meiden
    Dirk van der Meiden 10 september 2015 at 20:37

    Is onze externe wedstrijdleider er al in geslaagd om de definitieve teams te presenteren?

  7. Peter van Diepen
    Peter van Diepen 14 september 2015 at 12:41

    Vandaag zijn de opstellingen van de KNSB-teams doorgegeven aan de KNSB.

Leave A Comment