alfred

6e wordt 3e in NHSB klasse 3C

By Published On: 15 april 2015Categorieën: De Waagtoren 6 (2014-2015), VerslagenViews: 19504s Reacties on 6e wordt 3e in NHSB klasse 3C

We begonnen met een 0 vanwege een ontbrekende speler. Gelukkig waren Bob de Mon en Sietse Spoelstra wel beschikbaar, anders waren we begonnen met een 3-0 achterstand. Met een incompleet team zijn we afgereisd naar Warmenhuizen. Beneden was een gezellige kinderdisco gestart en boven in de speelzaal was dit goed te volgen. Noemenswaardig is de prestatie van Peter van Diepen. Hij speelde op het 1e bord tegen Ruud van Schie met een rating van 1822. Een mooie partij die Peter met winst wist af te sluiten. Aan het tweede bord moest Arie Boots in een pionneneindspel zijn meerdere erkenning in Willem Tesselaar. Sietse Spoelstra kwam in een gelijkwaardige stelling op het 5e bord en moest met een 1/2 punt genoegen nemen. Ikzelf speelde op bord 3 een partij tegen Wim Voet, waar ik op de muziek van Willem Wever in de 10e zet een stuk won en op de muziek van Hey Margarita in de 22e zet de goede stelling verspeelde en uiteindelijk nog net aan naar remise kon schuiven. Bob de Mon hield lang stand op het 4e bord. Een onzorgvuldigheid koste hem de partij. Er had zeker meer in gezeten. Met een uitslag van 4-2 en een 3e plaats op bordpunten goed gedaan dit jaar.

stand

4 Comments

 1. alexalbrecht
  alexalbrecht 17 april 2015 at 08:17

  6e mooi gedaan !, goed afgemaakt Peter !

 2. Peter van Diepen
  Peter van Diepen 19 april 2015 at 15:01

  Verliezen van Warmenhuizen’67 en Koedijk 2 is natuurlijk niet goed.

 3. greatron12003
  greatron12003 23 april 2015 at 20:31

  Kritisch zijn mag! Allereerst Een verdomd leuk compliment door de voorzitter! Tja doe je Koedijk 2 te kort? Fred Volkers, Arno Vrins en Jan Rietveld zijn bijzonder aardige tweede derde klasse schakers, net als bij Opening 2 heb jij bij de waagtoren 6 ook heel wat schakers moeten en mogen gebruiken, waar voor hulde aan al die spelers!
  Een keurige 3-3 tegen de uiteindelijke kampioen, waar wij met een 1-5 nederlaag in de laatste ronde kansloos waren!Een komend seizoen met ongeveer de zelfde spelers verder en wie weet valt het muntje jullie kant uit!
  Heel knap op bordpunten zeker tweede, maar door bovengenoemde redenen, lukte het net niet, ik denk dat je er op voorhand voor had getekend ga zo door met het zesde Peter!

 4. Frank van Tellingen
  Frank van Tellingen 23 april 2015 at 20:36

  Goed om verloren stellingen te winnen, dat is ook wel eens fijn. Ik kan me massa’s partijen uit het clubblad van 0-0-0 van Peter herinneren onder het motto “ik stond gewonnen”. Overigens had zwart best de winst na 37…Dxe2 38.Dxe2 Lxe2 39.Lxg7 Kxg7 40.Pe3 Ld1! benevens c2 mogen vinden.

Leave A Comment