alexalbrecht

Schitterend spel in Schagen in Bekerwedstrijd

Het is weer gelukt! De kwartfinale is gisteren (9 april) gewonnen door het bekerteam van het 3e met 2½-1½. Vooraf was het zweten om het team compleet te krijgen, gelukkig wilden Ton Fasel en Jan Poland deze wedstrijd ons team versterken. Ton offerde zich zelfs op om met wit tegen de sterke Enrico van Egmond op het eerste bord te schaken. Hij kreeg een prima stelling, in een Hollandse partij, maar met nauwkeurig spel wist Enrico, na een dubbele pionwinst, de partij te beslissen. Jan Poland speelde met zwart Slavisch tegen Jan -Pjotr Komen op het vierde bord en wist zonder problemen op een puntendeling aan te sturen.
David Baanstra speelde op het derde bord een voortreffelijke Pirc tegen Siem Roet. In 18 zetten werd het pleit beslecht in een voortvarende aanvalspartij.
Het beslissende punt moest van ondergetekende komen. In de bekende Stone-Wall kreeg ik een pracht aanval met zwart na een bekend stukoffer op g3. Helaas wist ik de winnende combinatie niet te vinden en in een zinderend tijdnoodgevecht verdwaalde mijn tegenstander, onder grote belangstelling. Hoe ver zal de zegetocht gaan van dit bekerteam? Op naar de halve finale!

3 Comments

 1. drulovic
  drulovic 11 april 2015 at 03:58

  Het was druk op het derde bord.

 2. PiPo
  PiPo 11 april 2015 at 10:08

  Super gedaan jongens,tegen zo’n sterk team toch weer winnen,klasse.Alex krijgt echt een reputatie als reuzendoder.Maar ik wil vooral David een groot compliment geven.Als een sluipmoordenaar zit hij bijna onzichtbaar achter het bord,z’n tegenstander sneaky te observeren om het kleinste foutje af te straffen.Een hele betrouwbare stille kracht die trouwens zo in het tweede team kan spelen/invallen.Ook zonder de remise van Jan waren we uitgeschakeld geweest.Gefeliciteerd en ’s kijken of het vandaag extern een mooi vervolg krijgt.
  Erica Terpstra zou zeggen,ik vindt jullie allemaal KANJERS.

 3. alexalbrecht
  alexalbrecht 11 april 2015 at 10:34

  Ha Drulovic, goed gezien !

Leave A Comment