Routiniers (nog?) te sterk voor de jeugd

By Published On: 16 december 2014Categorieën: Intern, Jeugd, Verslagen4s Reacties

Verslag door teamleider  John Leek:

IMG_2103Dinsdag 16 december heeft een delegatie van de jeugd het opgenomen tegen een zeer geroutineerd achttal. Het idee is om volgend seizoen een jeugdteam in te schrijven voor de externe competitie van de NHSB. Hiervoor is het van belang dat de jeugd ervaring opdoet met het spelen met langere bedenktijd tegen ervaren schakers die in de regel weinig fouten maken.


IMG_2095
Zowel de routiniers als de jeugd speelden degelijke openingen. Alleen Sophie Simon op bord 1 tegen Luuk van Steenoven gaf in de opening een cruciale pion op f7 weg. Luuk wist er wel raad mee en bracht de 1-0 op het bord. Eigenlijk speelde ook Alfred van Zwienen niet zo’n degelijke opening. Dimitry van Maris kon in de opening simpel 1 pion winnen maar besloot dit niet te doen. De volgende uitslag viel op bord 6 waar Robert Waas tegen Milan de Boer speelde. Na de opening stond Robert wat beter maar een verkeerde afruil koste hem een kwaliteit. Milan speelde het eindspel goed uit en zette de 2-0 voor de jeugd op het bord. Hierna ging het wat minder met de jeugd. IMG_2104De routiniers bleken toch over meer ausdauer te beschikken en op verschillende borden stond de jeugd minder. Dimitry zag zijn goede stelling door het overzien van een pionvork veranderen in een verloren stelling. Michiel Wehkamp zag twee torens van Koos de Graaf op de tweede rij binnenkomen en kon het mat niet meer tegengaan. Ook Chantal Spruyt was op bord acht tegen Gerard van Oosterom in een verloren eindspel terecht gekomen. De gebroeders Bookelman en Rosa Leek streden in iets mindere stelling nog voor remise. Max redde het uiteindelijk niet tegen Bob de Mon en ook Rosa en Chaim gingen na harde strijd ten onder tegen Karel Beentjes en Nico Brugman. Zo zegevierde de oude garde met 6-2 over de jeugd. Volgens mij was het voor beide partijen een leuke bijeenkomst en mogelijk dat de jeugd in het voorjaar de kans krijgt voor een revanche!

De uitslagen:

Bord Senioren Jeugd Uitslag
1 Sophie Simon Luuk van Steenoven 0-1
2 Nico Brugman Chaim Bookelman 1-0
3 Karel Beentjes Rosa Leek 1-0
4 Bob de Mon Max Bookelman 1-0
5 Alfred van Zwienen Dimitry van Maris 1-0
6 Robbert Waas Milan de Boer 0-1
7 Koos de Graaf Michiel Wehkamp 1-0
8 Gerard van Oosterom Chantal Spruijt 1-0
6-2

4 Comments

 1. Frank van Tellingen 17 december 2014 at 12:40

  John, met alle respect, maar alle schakers maken fouten. En “in de regel weinig fouten maken” is denk ik de verkeerde boodschap aan de jonge talenten. In de pan hakken die handel! Hard en genadeloos door elkaar schudden.

 2. Theo 17 december 2014 at 15:25

  eh Frank een beetje vriendelijker mag ook wel. Ik vond het erg geslaagd, het is de eerste keer voor zover ik mij kan herinneren dat deze happening heeft plaatsgevonden. Er was veel belangstelling en er werd door de jeugd ook nog stiekum gekeken hoe de sfeer bij de “grote”was.
  Al met al zeker voor herhaling vatbaar

 3. Frank van Tellingen 17 december 2014 at 20:51

  Het is zeker een geslaagd idee en de sfeer was ook leuk zo te horen Theo. En het was niet onvriendelijk bedoeld hoor. (Maar met vriendelijkheid kweek je natuurlijk geen kampioenen :))

 4. Theo 18 december 2014 at 15:01

  Fijne reactie Frank! En wat het kweken van kampioenen betreft.

  Jij hebt nu de workshop geleid met succesvol aanvallen, heelmaal goed!

  De reacties waren heel positief. Ook dus zeker voor herhaling vatbaar.

  Goede zaak dat er nu meer senioren met de jeugd bezig zijn. Dus Frank ga zo door

Leave A Comment