rob

Weer winst voor het vijfde ! ( 5- 3 )

Met 5 punten keerden wij terug uit de MiddenBeemster. Wederom van een Team gewonnen dat ‘op papier’ hoger was ingeschat dan ons sterren team.

En …een aantal mensen waren bijna verdwaald die konden MiddenBeemster niet onderscheiden van Middenmeer…wordt vervvolgd

Om 19:45 werd ik plotseling gebeld door Guido met de verontrustende mededeling: waar ligt Middenmeeer eigelijk?  Dus net op tijd wist ik hem te overtuigen dat hij in mddenBemster moest zijn.

Enfin iedereen netjes op tijd gearriveerd konden wij beginnen en ik moet zeggen: het is een leuke gelegenheid waar Aris de heer is gehuisvest, midden in het dorp, met barretje en Beemster bock- en triple bier van de tap.

Dan de strijd zelf: Op bord 1 speelde Paul een boeiende partij tegen Roel de Vink, een Siciliaan met wederzijdse kansen ontspon zich totdat…Paul zich liet verrassen door een torenoffer van Roel, waar bij aanname van het offer, de dame van het bord zou verdwijnen en Paul wel een loper inleverde. Nadat de harde werkelijkheid was ingedaald werd de berusting omgezet in opgave door Paul.

Op bord 2 speelde onze bijna Middenmeer adept  Guido, een bijzonder lastig in te schatten (in ieder geval voor de toeschouwers ) partij. Na veel getouwtrek en het afstoppen van twee gevaarlijke vrijpionnen wist Guido af te wikkelen naar een eindspel waarin met secuur spel zijn pionnetje opstoomden naar de overkant. Mede door tijdsdruk en gewoon de stelling op zich, gaf zijn tegenstander op. Mooie pot om te zien en Guido draag ik voor als ereburger Middenbeemster.

Op bord 3 speelde Wim zijn inmiddels wel beruchte en bekende spelletje, gestut op een stevig Trompovsky fundament.  Zijn tegenstander was wel goed voorbereid, maar Wim speelde aanvallend toch net wat beter en dat bracht de overwinning. Zijn partij komt zeer waarschijnlijk nog met eigen analyses op de site.

Op bord 4 wist ik met een KAN Siciliaan tot een dubbel toren eindspel te komen, waar geen winst voor beiden meer inzat.  remise was het logische resultaat.

Op bord 5 speelde Sandra tegen een voor haar bekende tegenstander van school en ik begreep dat er wat onderlinge strijd was over wie er wel of niet in het school team zat. Haar tegenstander wilde ook tegen Sandra spelen, want pas na het inleveren van mijn bordopstelling werd de indeling  hier op toegesneden. Het pakte echter voor Sandra heel goed uit, want ze wist een stevige aanval op te zetten die niet te pareren was. Zie ook haar partij hiervan. Mooi gespeeld in ieder geval!

 

 

Op bord 6 speelde Peter, en die speelde eigenlijk heel goed, met zwart dit keer. Hij wist de druk steeds wat meer op te voeren en daardoor ging zijn tegenstander toch fouten maken, wat uitmondde in stukwinst en later de partij. Peter deed dit trouwens met een fotograaf die achter hem staand, behoorlijk rumoerig was met zijn toestel e.d. Na drie waarschuwingen, zwaaide Peter vervaarlijk met arm en roepend dat hij het nu wel welletjes vond.

Op bord 7 speelde Theo en hij wist het dit keer tot een vlotte remise te brengen. Soms heb je dat gewoon en is het niet zinvol om door te spelen.

Op bord 8 was Jawdat bezig met een mooie partij en ik hoopte dat hij het resultaat ging herhalen van afgelopen zaterdag bij het 3e. Maar helaas pakte dit anders uit, want ondanks tijdnood wist zijn tegenstander hem voor grote problemen te plaatsen die Jawdat uiteindelijk noodlottig werden.

Al met al was dit een mooie, spannende derby en wij gaan optimistisch de volgende rondes in.

detail uitslagen:

24-11-2014 Aris de Heer – De Waagtoren 5   3 – 5
1 Ron de Vink 2003 –           Paul Toepoel 1774 1-0
2 Bert Kuijer 1782 –              Guido Florijn 1768 0-1
3 Jos Lohmann 1991 –          Wim Driessen 1703 0-1
4 Paul Verkooijen 1770 –      Rob Heijink 1698 ½-½
5 Marko Bosnjak 1503 –       Sandra Keetman 1597 0-1
6 Martin Zwaneveld 1688 – Peter Duijs 1652 0-1
7 G. van Dok 1619 –               Theo de Bruijn 1590 ½-½
8 Stefan Vink 1634 –             Jawdat Adib 1583 1-0

 

 

12 Comments

 1. drulovic
  drulovic 28 november 2014 at 20:16

  Vraag je een nieuw toetsenbord voor Sinterklaas, Rob?

 2. Peter van Diepen
  Peter van Diepen 29 november 2014 at 00:43

  Inmiddels zijn de spelfouten verbeterd.

 3. rob
  rob 29 november 2014 at 11:16

  haast blijkt wederom zelden goed…

 4. Danny
  Danny 29 november 2014 at 13:14

  mddenBemster!

 5. rob
  rob 29 november 2014 at 14:46

  Danny, wel partij van Sandra naspelen!

 6. Danny
  Danny 29 november 2014 at 17:11

  Oke

 7. Ruud Niewenhuis
  Ruud Niewenhuis 2 december 2014 at 13:37

  Rob, je schrijft Roel( de Vink) en het is Ron. Voor de rest geen schrijffouten gezien! 🙂

 8. Ruud Niewenhuis
  Ruud Niewenhuis 2 december 2014 at 13:58

  En, Sandra mooie partij gespeeld!

 9. Avatar
  jos vlaming 2 december 2014 at 14:48

  Hallo Ruud, alz jei cheen schreivouttten sag’. vint ik knapp. Maar even alle gekheid op een stokkie: ik vind de zin “Nadat de harde werkelijkheid was ingedaald werd de berusting omgezet in opgave door Paul” één van de fraaiste die ik de laatste tijd op de site ben tegengekomen.
  Nog los daar van ben ik een fan van Rob en de schrijf/spreek/gedachtentaal die hij bezigt.

 10. Frank van Tellingen
  Frank van Tellingen 2 december 2014 at 21:43

  Ik ben wel erg benieuwd waarom Paul niet doorspeelde! Een stuk minder is toch geen ramp?

 11. Danny
  Danny 3 december 2014 at 19:57

  Ik gok dat Paul niet doorspeelde omdat hij een stuk achter stond!

 12. Frank van Tellingen
  Frank van Tellingen 3 december 2014 at 22:08

  Heel slim Danny. Maar zo ken ik Paul niet.

Leave A Comment