alfred

Eclatante overwinning Waagtoren 6

By Published On: 14 november 2014Categorieën: De Waagtoren 6 (2014-2015), VerslagenViews: 20320 Reacties on Eclatante overwinning Waagtoren 6

De thuiswedstrijd van het 6e tegen Heerhugowaard van de 11e is gisteravond gespeeld in Heerhugowaard. Hoewel de tegenstander op papier een lagere rating heeft moet dat aan de borden nog wel waar worden gemaakt. Zo ondervond André aan het 1e bord, waar hij, toen ik keek, een promoverende pion had, en even later een stuk achter met een matdreiging van de tegenstander. André moest alle zeilen bijzetten om remise te halen.

Klaas Silver aan het 5e bord speelde gedegen en kon als eerste de 1 op het wedstrijdformulier laten bijschrijven. En zoals Klaas dat kan zeggen het vervulde hem met blijdschap, na de misser in de vorige bondswedstrijd.

Aan de andere borden leek het een gelijkopgaande strijd. Gerrit wist aan het 2e bord zijn specialiteit te benutten. De tegenstander verleiden tot allerlei matpogingen en daarbij plotseling zelf mat te geven. Arie aan het derde bord wist met een paard tegen een loper stand te houden en kon ook een 1 noteren. Na een wat ongelukkige opening wist ik zelf na de 20e zet en een torenoffer de koningsstelling van de tegenstander onderuit te halen. De 4e 1 op het wedstrijdformulier.

Peter op bord 4 speelde een ingewikkelde partij, met veel kansen over en weer, hoewel in mijn beeld Peter steeds iets beter stond. Peter hield in het eindspel kans op mat achter de paaltjes, en toen hij de Dame van de tegenstander sloeg een gewonnen partij!!

Met de uistlag  5 ½ – ½ zijn wij zeer tevreden!

Leave A Comment