Ondanks splijting in team WT5 : een waardig gelijkspel 4-4

By Published On: 9 november 2014Categorieën: De Waagtoren 5 (2014-2015), Verslagen1 Reactie

Afgelopen dinsdag speelde het vijfde zijn tweede wedstrijd, en wel tegen een van de grootste kanshebbers in de poule: Aartswoud 2.

Maar…er stond ons een onaangename verrassing van het Gulden Vlies te wachten: de lift langs de trap was wegens grondige renovatie werkzaamheden buiten gebruik. Hierdoor was het niet mogelijk om onze speler Wim Driessen boven mee te laten spelen en moest er noodgedwongen in het restaurant beneden worden gespeeld. Veel geroezemoes natuurlijk en niet bevorderlijk voor de team spirit.  Gelukkig werkte onze tegenstander heel sportief mee en stemde in met het gedwongen gespleten karakter van de wedstrijd. Wim op bord 4 dus beneden, en ik heb gepoogd tijdens mijn bezoeken bij hem, vast te stellen of dit een punt ging opleveren of niet. Maar goed, het is verre van ideaal natuurlijk. Op de ‘reguliere’ borden werd ook stevig strijd geleverd en dat was ook duidelijk in de eindstand zonder remises.

Op bord  8 en 7 hadden Theo en Jawdad een zware dobber aan hun tegenstanders;

Jawdad had zijn partij iets te optimistisch opgezet en vergat de veiligheid van zijn eigen koning op tijd te organiseren en dat brak hem op.

Bij Theo had zijn tegenstander een nare doorbraak met d5 voor elkaar gekregen en wist daar een onhoudbare aanval op de koning aan te verbinden.

Bord 6 en 5 waren ons stabiele middenrif en ik wist zeker dat ze minimaal een punt op zouden leveren en zo gebeurde het ook:

Sandra speelde met vaste hand naar een overwinning en won het punt,

Peter had blijkbaar geen zin om te rokeren en moest later erkennen dat dat de kiem van het  latere onheil was. Zijn troepen bleken te gespleten op het bord te staan.

Dan bord 3 en 4 :

Op bord 3 speelde ikzelf en ik wist het helaas niet droog te houden. Een foutieve afruil kostte mij een pion, en juist die pion, ook al was het ‘slechts’ een dubbel pion wist mijn tegenstander goed te benutten, en om te zetten in een pionnen doorbraak op e5 en f5.

Op bord 4 speelde Wim weer eens zijn geliefde trompowsky attack en die kent hij erg goed, want na slechts 6 zetten stond Wim naar eigen zeggen al zeer goed. Het deerde hem dus gelukkig niet dat hij afgezonderd van de rest van het team moest spelen en hij hield de concentratie goed vast. De partij wordt nog (indien mogelijk) op de site geplaatst.

Dan bord 2 en 1:

Guido speelde op bord 2 een puike partij, zette een gevaarlijk aanval op  en offerde een loper op e6 om bij de koning binnen te vallen.

Paul op bord 1 had met zwart een lastige partij die lang nog alle mogelijk uitslagen in zich had en pas toen zijn tegenstander eeuwig schaak uit de weg ging en in hoge tijdnood kwam, wist Paul het matchpoint voor ons binnen te halen. Heel goed uitgespeeld!

Wij  staan nu, ondanks de splijting van het team, en na dit waardige gelijke spel nog steeds in de top 3 van de poule en dat is een mooie opsteker voor de komende wedstrijden.

 

De gedetailleerde uitslagen:

1Paul Toepoel-Erik van Tooren 1-0

2Guido Florijn-Paul Grolman 1-0

3Rob Heijink-Yvo Veenis 0-1

4Wim Driessen-Tobias Hendriks 1-0

5Peter Duijs-P. Roskam 0-1

6Sandra Keetman-Gerco Stapel 1-0

7Theo de Bruijn-Jan Stapel 0-1

8Jawdat Adib-Rik van Ingen 0-1

One Comment

  1. Ruud Niewenhuis 11 november 2014 at 16:58

    Partij Jawdat Adib: zie artikel wat nog volgt!

Leave A Comment