Shannon

Waagtoren 2-Accres Apeldoorn 2: 3-5

Zaterdag 29 maart trad het tweede zonder al te hoge verwachtingen aan tegen Apeldoorn, dat bovenaan staat in klasse 3D en alle wedstrijden tot nu toe gewonnen heeft. De hoop was dus gevestigd op het her en der bij elkaar sprokkelen van zoveel mogelijk bordpunten, want die zouden goed van pas komen als  VAS2 gelijk met ons komt te staan.

Voor de afwisseling speelde Dirk eens een keer met de witte stukken. Ook Marten had natuurlijk wit, want dan is het nogal eens zo dat wit begint dus Marten wint. Dat ging niet helemaal op, maar als je tegenstander 150 ratingpunten meer heeft, dan valt er met remise denk ik ook wel te leven. 

Ook op andere borden was er een gelijke stelling te zien. Zoals bij Bert en bij Ronald, die om strategische redenen van plek gewisseld waren.

Gerard had misschien wel de sterkste tegenstander en kon het helaas niet volhouden. Vaste invaller John speelde tegen invaller Henk Vinkes en kwam niet verder dan remise.

Hebert had daarentegen een hoopgevende stelling. Alles was onder controle en dit bleef bijna de hele partij het geval. Maar toen in een vlaag van ongeduld liet hij een ernstige verzwakking toe en plotseling was het helemaal over.

Gelukkig haalden Bert en Ronald beiden een halfje binnen, waardoor er in totaal 4 remises waren en dus stond het 2-4.

Alleen ik en Dirk waren nog bezig. Dirk had zoals wel vaker een erg complexe stelling, waarbij het nog alle kanten uit kan. Ik probeerde mijn stelling te repareren, nadat ik in de opening een onwelkome dubbelpion had gekregen. Dat lukte heel behoorlijk, maar dit koste wel zodanig veel tijd dat ik ruim voor de 40 zetten al minder dan 1 minuut op de klok had. Hierdoor sneuvelde wel een enkele pion, maar toen ik de tijdcontrole had gehaald en de stelling nog eens rustig kon bekijken, zag ik tot mijn verbijstering dat alles precies goed stond voor een winnende slotcombinatie. 3-4

Toen was er toch een beetje hoop op een matchpunt. Dirk was als laatste nog bezig en had een veelbelovende vrijpion. Het was niet duidelijk of die pion wel ongestraft door zou kunnen lopen, want Dirks koning was lang niet veilig. Dirk nam voldoende tijd voor dit beslissende moment, en besloot dat de dame moest helpen om de pion naar de overkant te begeleiden. Echter hij kon niet voorkomen dat de dames werden geruild en het arme pionnetje zonder bescherming achterbleef. Zonder vrijpion werd het moeilijk en Dirk moest de handdoek in de ring gooien. 3-5

We hebben in deze 7e ronde dus verloren, maar dat geldt ook voor Amersfoort dat ons nu niet meer in kan halen en voor VAS, dat alleen gelijk met ons kan komen als wij geen matchpunten meer binnenhalen én zij beide wedstrijden winnen (en ze spelen nog tegen Apeldoorn). Mocht dit het geval zijn dan gaan de bordpunten tellen en na deze ronde hebben we er in ieder geval weer drie bij.

Op 12 april gaan we ons geluk beproeven in Amersfoort.

 

 

One Comment

  1. Frank van Tellingen
    Frank van Tellingen 3 april 2014 at 20:06

    Een puntje is genoeg…en tegen Amersfoort moet dat toch lukken!

Leave A Comment