Willem Andriessen

PW65 – Een nieuw gezicht aan de (sub)top: Guido Florijn

Het belooft een spannende strijd te worden om het clubkampioenschap tussen Frank Agter en Danny de Ruiter. Jos Vlaming lijkt te ver achter geraakt om zich nog in deze strijd te kunnen mengen. Verrassend is echter dat we daarna bijvoorbeeld niet Dirk van der Meiden, Gerard de Geus of Peter Hoekstra op de ranglijst vinden, maar C-spelers als John Leek en Guido Florijn. John (zie PW59) eindigde vorig seizoen als 18e en Guido zelfs als 21e. Een mooie progressie dus van beiden, als ze deze plaatsen vast weten te houden tot het eind van het seizoen, want ze krijgen bijvoorbeeld nog met Frank en Danny van doen.
In de 24e ronde moest Guido zijn hoge positie verdedigen tegen Jos Vlaming. Na gewaagd openingsspel, welk Jos wat te rustig bestreed, kreeg hij zelfs het initiatief in handen en na een fout van Jos kreeg hij ook nog een pion te pakken. Winst heeft er waarschijnlijk nooit ingezeten en Guido was allang blij met remise tegen zijn gerenommeerde tegenstander. De partij kunt u hier vinden.

2 Comments

  1. Frank van Tellingen
    Frank van Tellingen 15 april 2013 at 20:38

    Zo op het eerste gezicht is Pxe5 niet juist, waarom niet dxe5! Gevolgd door een manoeuvre met het paard via g5 naar e4 en dan al naar gelang de stelling Pf6 of Pd6. Zwart is dan in grote problemen lijkt me.

  2. Willem Andriessen
    Willem Andriessen 16 april 2013 at 16:45

    Of 15.fxe5 beter is dan 15.Pxe5 lijkt mij enigszins arbitrair, in beide gevallen staat wit namelijk duidelijk beter. Toch waag ik het te betwijfelen of 15.fxe5 de voorkeur verdient boven Pxe5. Zwart speelt 15…h6 gevolgd door Dc7 en wellicht 0-0-0 en wit krijgt niet zo makkelijk een paard op d6 of f6.

Leave A Comment