Sandra Keetman

Anders dan anders toernooi

By Published On: 1 april 2013Categorieën: Overige Toernooien, VerslagenViews: 17406s Reacties on Anders dan anders toernooi

De eerste dag van april was een dag waar veel schakers al lang naar uitkeken. Die dag was namelijk het jaarlijkse Anders dan Anderstoernooi in Abbekerk! Jammer genoeg werd de aandacht van dit toernooi een klein beetje afgeleid omdat ze in London die dag ook zonodig een of ander schaaktoernooitje moesten organiseren, maar de opkomst was toch weer goed.
Leuke dingen bij dit toernooi zijn: wisselende bedenktijden per ronde, aanraken is geen zetten, de koning mag geslagen worden en de partij moet overnieuw als de klok verkeerd is ingesteld. Ook zijn er leuke deelnemers, waaronder grootmeesters en meesters. Minder leuk is dat het 25 kilometer fietsen is, en dat er dit jaar een hele koude wind stond. Gelukkig konden Maaike en ik meerijden met Kasper, Mats en Tom van SV Heerhugowaard.

De eerste twee ronden won ik van een paar goede spelers, dus mocht ik de derde ronde tegen Marc Helder met 10 minuten. Maar Sjoerd Kelder verstond dat ik tegen Kelder moest, dus hij kwam vragen of hij nou tegen Maaike of tegen mij moest. Hij vroeg ook of we nou van de mooie club Heerhugowaard waren. Maar we waren van de Waagtoren,. “Oh”, zei hij, “doe dan Jan Poland maar de groeten van Dreojs”. De partij tegen Marc ging heel goed, ik stond beter en had ook telkens meer tijd. Maar opeens had ik minder tijd, dus sloeg ik heel snel al zijn pionnen eraf en haalde een dame, maar toen viel dan toch mijn vlag terwijl hij nog maar 2 seconden had. Dus remise, want hij had niks meer. In de vierde ronde zaten daarom op de eerste 4 borden de nummers 1 tot en met 7 in rating en nummer 44 (ik).
Maaike en ik waren ook heel gezellig aan het kletsen met Dimitri. Omdat Dennis bij zijn vriendin een paasbrunch had, wilde Dimitri van alles over haar weten. Hij haalde ook een 1 aprilgrap met ons uit: We moesten volgens hem van onze moeder de eindstand van het toernooi meenemen voor in een plakboek. Maar hij had haar een bericht gestuurd dat als we dat zouden vertellen, ze 1 april mocht roepen. Maar dat had ze pas gelezen nadat we het hadden verteld. Dus mislukte de grap en werd Maaike boos. Hij vertelde ook over zijn partij uit de eerste ronde. Zijn tegenstander wilde lang rokeren, maar toevallig stond zijn toren al op d4. Toen wou hij naar voren rokeren in plaats van opzij! Zoals duidelijk zal zijn, wordt er bij dit toernooi erg veel gedronken. In de laatste ronde zaten er zelfs een paar mensen naast me die allebei 4 biertjes naast zich hadden staan voor 1 partij van 20 minuten en zelfs allebei nog een keer 2 nieuwe gingen halen per persoon! Danny had trouwens gewonnen van Dimitri. Daar waren anderen niet blij mee: ze zeiden tegen Dimitri: “Je mag van iedereen verliezen behalve van de Ruiter. Nu gaan we dat natuurlijk de hele dag aanhoren!”
De achtste ronde moest ik tegen Maaike. Omdat ik kans had op een prijs wilde ik graag remise, maar dat wilde ze niet. Gelukkig had ik wit, want met zwart verlies ik altijd van haar. Maaike verloor deze dag alle partijen met 5 minuten en gelukkig was dit ook een 5 minuten partij! Ik had trouwens ook nog per ongeluk haar patat omgegooid. En uiteraard vroeg iemand of we een tweeling waren.
De laatste ronde stond ik gedeeld eerste in categorie C. Ik kreeg een toren cadeau, maar helaas gaf ik er later weer 1 weg en het werd remise. Ik had toen 5 punten, maar degene die ook 4.5 had verloor, dus was ik ongedeeld eerste en won 75 euro! In de A categorie won Dimitri samen met Demre voor Piet en Marc. Sterke spelers als Miquoel vielen zelfs nog buiten de prijzen. Zelf had ik een punt meer dan Maaike en maar een half puntje minder dan Danny. Ik was heel tevreden, want ik had alleen maar tegenstanders gehad met een rating hoger dan 1700, gemiddeld ongeveer 1900. Dan is 5 uit 9 best goed als je maar een rating van 1463 hebt!

6 Comments

 1. Leo van Steenoven
  Leo van Steenoven 1 april 2013 at 21:22

  Goed gespeeld Sandra en gefeliciteerd!

 2. Avatar
  Theo 1 april 2013 at 22:45

  Die Sandra wat zal je een lol hebben gehad en wat een mooie prestatie!! je wordt alleen maar beter

 3. Avatar
  R.Heijink 2 april 2013 at 12:20

  San en Maaike, waarom deden jullie niet mee met het B&W toernooi ? kan je ook mooie prijzen winnen.

  p.s. Snuiter, de whisky is goed!

 4. TF
  TF 3 april 2013 at 18:57

  Leuk verslag van een leuk toernooi!
  Had Dreojs zijn roze trui weer aan?

 5. Ruud Niewenhuis
  Ruud Niewenhuis 3 april 2013 at 21:01

  Leuk verslag en superprestatie Sandra!

 6. Jan Poland
  Jan Poland 3 april 2013 at 21:16

  Sandra wordt sterker en de foto’s mooier…Of Sandra dat met mij eens is?
  Breng Drejos de groeten over, mocht je hem tegenkomen. Is dat op het schaakbord, versla hem dan maar. Daar leert ie van!

Leave A Comment