Ruud Niewenhuis

Bekerfinale is bekend na felle strijd tussen John Leek en Danny de Ruiter

De finale van de beker wordt gestreden door de, laten we zeggen: geplaatste spelers Danny de Ruiter en Frank Agter. De ene halve finale ging tussen Frank Agter en Shannon Vlaar. Shannon die dit jaar als een raket met haar rating omhoog is geschoten zodat ze bijna op planeet Mars kon wonen. Frank kwam niet van Venus en heeft geen ontzag voor dames, na eerst al Maaike uitgeschakeld te hebben schoof hij ook Shannon schaamteloos van het schaakbord 2-0 voor Frank.
De andere halve finale ging tussen Danny de Ruiter en John Leek, die dit jaar twee grootmeesters in korte tijd in de pan hakte, echter daarna ook wel minder prestaties heeft gekend, kortom kwetsbaar kan zijn.
John Leek die dit seizoen goed op dreef is en 4e staat op de interne ranglijst. Ik keek naar de eerste partij en zag daar een goede stelling voor John Leek met materiaal en overwicht. Bovendien stond John er met 18 minuten tegen 2 minuten voor Danny op de klok voor, punt voor John zou je zeggen, na een paardvork, kwaliteitswinst, stukkenruil, vrijpionnetje en nog 1 minuut op de klok, wist Danny de partij alsnog naar zich toe te trekken…John kon in de tweede partij geen wonderen meer laten gebeuren en dus 2-0 voor Danny.
De finale is dus geworden: Danny de Ruiter tegen Frank Agter.
Proficiat heren!
John Leek en Shannon Vlaar: hartelijk gefeliciteerd met het behalen van de halve finale!

One Comment

  1. fredmeister
    fredmeister 22 februari 2013 at 15:01

    Netjes Frank. Ik doe het je niet na, had gegarandeerd verloren! 🙂

Leave A Comment