fredmeister

DWT 3 zet zegereeks voort

By Published On: 13 februari 2013Categorieën: De Waagtoren 3 (2012-2013), VerslagenViews: 16753s Reacties on DWT 3 zet zegereeks voort

Verslag van Fred Driesse:

Dinsdag 12 februari speelde Waagtoren 3 zijn 5de externe pot van het seizoen. De eerste 4 waren glansrijk gewonnen met als gevolg dat ons team fier aan kop staat in de 1e klasse A van de NHSB. De tegenstander deze avond was HWP 4 uit Haarlem, een middenmotor in deze competitie maar zeker niet te onderschatten.


Zelf zat ik op het 8e bord en omdat ik weinig rondloop tijdens mijn partij kan ik over sommige partijen weinig meer vertellen dan de uitslag.

Na zo’n 2 uur buffelen druppelden de eerste uitslagen binnen. Leo, Piet en Henk op respectievelijk bord 1, 2 en 4 kwamen allen remise overeen. Dit alles geheel volgens het beproefde strijdplan van onze captain Don Leo: geen schade op de bovenste borden en toeslaan op de onderste borden.

De volgende partij waar de handen werden geschud was pal naast mij. Buurman Rob had even daarvoor zijn zwarte toren op de 2de rij weten te posteren en tezamen met zijn dame ernstige schade aan de stelling van zijn tegenstander weten aan te brengen tot het punt waarbij zijn tegenstander het genoeg vond.

Niet veel later mocht ook ikzelf mijn pen neerleggen en rustig achterover leunen. Na een rustige opening met wit, kwam ik in het middenspel een beetje in de verdrukking. Beetje bij beetje weet ik de stelling echter om te keren en mede door tijdsdruk mijn tegenstander de vernieling in te helpen. De stand is nu 3½ – 1½ in ons voordeel. Nog 3 partijen te gaan.

Het is Willem die de overwinning veiligstelt op bord 3. Ondanks dat Willem halverwege de avond het halve servies van Het Gulden Vlies uit zijn vingers laat glippen, heeft hij zijn tegenstander met vaste hand naar het schavot geleid. De champagnekurken knallen, weer 2 matchborden voor WT3.

Leonard Haakman. Elke externe wedstrijd verbaas ik mij over zijn tijdstrategie. Waar ik mijn tegenstander altijd onder tijdsdruk probeer te zetten, weet Leonard zonder uitzondering zichzelf in een positie te manoeuvreren dat hij luttele seconden overhoudt voor de laatste zetten voor de tijdscontrole. Altijd slaagt Leonard in zijn opzet en weet vervolgens vaak de partij nog te winnen. Zo niet vanavond. In het eindspel is het loperpaar van zijn tegenstander net iets sterker dan het paard en loper van Leonard. Stukken de doos in, nul aan de broek.

Ton Fasel is ook in een ingewikkeld eindspel verwikkeld. Pionnen over en weer, Ton een loper, de tegenstander een paard. Uiteindelijk weet Ton een doorbraak te forceren en kan het wedstrijdformulier ondertekend worden.

Nog 2 wedstrijden dit seizoen. Er is nog niks beslist. Onze captain zal waken voor overmoedigheid. 8 maart wacht de zware uitwedstrijd tegen Castricum. Maak de borst maar nat!!

Uitslagen:
Leo van Steenoven – P. Tuyp ½ – ½
Piet Pover – R. Vink ½ – ½
Willem Meyles – M. Jaspers 1-0
Henk Westerman – B. de Valk ½ – ½
Ton Fasel – A. Hendriks 1-0
Leonard Haakman – F. Homburg 0-1
Rob Freer – K. Teo 1-0
Fred Driesse – B. Kamps 1-0

Klik hier voor de stand in klasse 1A.

3 Comments

  1. drulovic
    drulovic 14 februari 2013 at 12:46

    Fred, waarom krijgen jullie 2 matchborden?

  2. fredmeister
    fredmeister 15 februari 2013 at 12:22

    Zo jammer dit……….. 🙁

  3. drulovic
    drulovic 15 februari 2013 at 13:22

    Fredmeister, ik ben zo vrij geweest om alvast verslag te doen van je volgende partij:

    Na een rustige opening met zwart, kwam ik in het middenspel een beetje in de verdrukking. Beetje bij beetje weet ik de stelling echter om te keren en mede door tijdsdruk mijn tegenstander de vernieling in te helpen.

    De partij daarna kun je gewoon weer het stukje knippen en plakken dat je in het huidige verslag opnam.

    De enige kanttekening is dat je tegenstander wel een heer dient te zijn, anders kun je volstaan met:
    Ik speelde tegen een dame. Binnen een kwartier stond ik mat.

Leave A Comment