Sandra Keetman

Jeugd aan de slag in St. Pancras

Op zondag 6 januari was alweer het eerste toernooi van het nieuwe jaar: de Grandprix in St. Pancras. Omdat het natuurlijk heel dichtbij was, deden er maar liefst 20 kinderen mee van de Waagtoren, waaronder ikzelf. Ik had ook nog de hoogste rating in groep 1. Maar nadat ik de eerste 4 ronden had gewonnen, raakte ik uit mijn concentratie en verloor in de andere 3 partijen 3 keer een dame waardoor ik uiteindelijk met 4 punten derde was. Altijd als ik de eerste 4 partijen win, verlies ik de andere 3, dus ik kan beter gewoon niet de eerste 4 winnen.
Wat grappig was dat in de eerste ronde in alle groepen geen enkele remise was gespeeld van de 56 partijen!

Van de 20 kinderen van de Waagtoren hadden er maar liefst 7 een beker, maar geen enkele eerste prijs. In groep 4 was Chaim Bookelman tweede. In groep 5 was Rosa Leek jammer genoeg achtste, maar ze had nog wel een prijs bij de prijsvraag. In groep 8 speelden 2 kinderen van de Waagtoren, namelijk Chantal Spruijt en Finnean Rensink van Wetten. Chantal werd vijfde, maar had net als Rosa een prijs bij de prijsvraag en Finnean was zesde. In groep 9 waren er ook 2 van ons: Max Bookelman die vierde werd en Daan Verhaeg die zesde werd. In groep 10 speelde Laurens de Vries die tweede werd. In groep 11 speelden er maar liefst 4. Lucas Meinsma werd tweede, Sky de Haas derde, Jonathan Venema vierde en Josha Willems zesde. In groep 12 zaten Kelvin Boterman en Hajo Kapitein die zesde en zevende werden. In groep 13 speelden Pelle de Beer die tweede werd, Jerre Kieft die vierde werd, Gavin Rensink van Wetten die vijfde werd en Roos Verhaeg die zesde werd. Groep 14 was een beetje een rare groep. Er speelden 9 kinderen in waardoor ze een extra ronde moesten spelen, maar er wel een extra beker was. In die groep werd Pjottr van der Laan vierde en Maria Kieft vijfde.
Max had ook nog een grappig gesprek met Maaike, die was komen kijken. Hij vond het op zich wel jammer dat hij geen beker had, maar hij vond het niet heel erg omdat hij er toch al 6 had. Toen vroeg hij hoeveel bekers Maaike had. Ze zei: ‘Raad maar.’ Dus hij ging raden: 10? 20? 40? 80? Toen Maaike ja zei, zei hij: ’80? Daar ben je toch veel te jong voor?!’ Toen moesten Maaike en ik heel hard lachen. Wel slim dat hij met zijn 8 jaar dat zo berekend had!
Bij de prijsuitreiking moesten we natuurlijk met alle prijswinnaars op de foto. Degene met de derde prijs achteraan en met de eerste prijs vooraan. Gelukkig was ik de grootste zodat ik toch nog een beetje te zien was. Maar de winnaar van groep 2 of 3 was heel groot waardoor iedereen van groep 1,2 en 3 niet te zien was en dus aan de zijkant probeerde op de foto te komen. Ik vond het een hele leuke dag en ik hoop dat ik de volgende keer geen dames meer weg ga geven.

Hier staat de einduitslag.

One Comment

 1. Avatar
  greatron12003 9 januari 2013 at 14:59

  Wat een geweldig leuk verslag Sandra!
  Ik als jullie tafel leider genoot ook erg van deze dag, wat een prachtige partijen in groep 1.
  Samen met John leek, tafel leider in groep 2, keken wij met voldoening naar stellingen die moeiteloos van uit de theorie gespeeld werden, met soms meer dan fraai vervolg schaak!
  Een uitspraak van John was, als je niet goed op let Ronald, dan ga je er al hard tactisch af!
  Ik kan dat alleen maar beamen!
  Tot en met ronde 4 dachten Leo, John en ik, die Sandra wint het wel! Maar schaken gaat net als andere sporten wel eens anders, Tyro was deze keer het constantst.
  Sandra ik hoop je volgend jaar weer te zien, blijf veel plezier houden in (jeugd)schaken, laat die senioren bij de waagtoren maar merken dat je er bent, dat doe je al van zien en horen zeggen! Groet

  Ronald kamps

Leave A Comment