De stand is 118-99 voor De Waagtoren

By Published On: 31 december 2012Categorieën: Externe (old), Overpeinzingen2s Reacties


Het gaat goed met de Waagtoren. Tot nu in dit seizoen hebben we 30 externe wedstrijden gespeeld met 7 teams en 2 bekerteams en we hebben er 12 gewonnen, 10 verloren en 8 gelijk gespeeld. In bordpunten staan we 118-99 voor!


De Waagtoren 3 doet het het beste. Ze staan bovenaan, want ze hebben alle 4 wedstrijden gewonnen. Leonard Haakman, Willem Meyles en Fred Driesse scoorden 100%. We verwachten dat het derde in 2013 gaat promoveren naar de promotieklasse.

Het vierde speelt net als het derde in de eerste klasse en staat nu op de vierde plaats. Ze verloren nog maar een keer en speelden gelijk tegen koploper KC-ChessCool 1. Ze zullen zich wel handhaven in de eerste klasse.
John Leek was invaller voor zowel het derde als het vierde en scoorde 100%.

De Waagtoren 5 speelde twee keer gelijk en staat nu tweede achter Schaakgroep Koedijk 1. Maar gelukkig moeten ze nog tegen Schaakgroep Koedijk 1. We verwachten daarom dat ook het vijfde gaat promoveren van de tweede klasse N.H.S.B. naar de eerste klasse. Het vijfde schuift dus gewoon door waar het derde plaats maakt in de eerste klasse. Volgende seizoen spelen we dan weer met 3 teams op zaterdag.

Het eerste doet het in de tweede klasse K.N.S.B. ongelofelijk goed. De wedstrijd tegen SISA was een hoogtepunt van 2012 met o.a. de winst van Danny de Ruiter tegen Ivan Sokolov. Die wedstrijd eindigde in 4-4. Daarnaast won het eerste van Emanuel Lasker en heeft nog maar een keer verloren. De score van Rob Konijn is 100%.

Het tweede heeft net als het eerste twee keer gelijk gespeeld, maar heeft nog niet gewonnen. Tegen Caïssa 4 verloren ze met het kleinst mogelijke verschil. Alleen tegen Caïssa-Eenhoorn 2 ging het echt mis. Ze staan nu onderaan samen met Woerden, maar misschien kunnen ze Woerden verslaan of anders VAS 2. Handhaven in de 3e klasse K.N.S.B. is nu de belangrijkste prioriteit voor de zaterdagteams.

De Waagtoren 6 is een bijzonder team. Ze zijn veruit het zwakste team in de tweede klasse C, maar ze hebben al een keer gewonnen en een keer gelijk gespeeld. De score van André Bremmers is 100%. Dat is op zich al een goede prestatie, maar zijn TPR van 2355 is echt heel bijzonder, want hogere TPR’s zien we alleen bij Frank van Tellingen, Danny de Ruiter, Rob Konijn, Leonard Haakman, Willem Meyles, Fred Driesse en John Leek!

De Waagtoren 7 heeft een overschot aan spelers, want de competitie in de vierde klasse B is gekortwiekt. Ze hebben slechts 6 tegenstanders en ze spelen niet met teams van 8 spelers, maar met 6 spelers. Alleen op deze manier kon de N.H.S.B. deze klasse overeind houden. Misschien moeten wij in het volgende seizoen een nieuw team inschrijven: de Waagtoren 8. Voorlopig gebruiken we het zevende vooral om zo veel mogelijk spelers ook extern te laten spelen. Het zevende heeft twee keer verloren. Sandra Keetman en Karel Beentjes hebben een score van 100%.

Het K.N.S.B.bekerteam won van Philidor Leiden en speelt in de volgende ronde tegen HWP Haarlem. Het N.H.S.B.bekerteam lag er na een wedstrijd al uit. Jammer.

Een compleet overzicht van alle uitslagen in 2012 vind je op de link-pagina 2012-2013. Je kunt daar doorklikken via de uitslagen naar de wedstrijdverslagen op deze website en bovenin naar de ranglijsten op de N.H.S.B. en K.N.S.B. websites.

Ik wens jullie allemaal een goed schaakjaar 2013.

2 Comments

  1. drulovic 1 januari 2013 at 11:31

    Een TPR zegt niet zoveel wanneer de score 100% is…

  2. Jan Poland 4 januari 2013 at 16:52

    De bekerwedstrijd tegen HWP Haarlem wordt 29 januari a.s. gespeeld in het mooie sociëteitsgebouw te Haarlem.

Leave A Comment